δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Σφαγμένες στον Έβρο, πνιγμένοι στο Αιγαίο..


Σε παραποτάμια περιοχή του Έβρου απαγορευμένης ζώνης έξω από το χωριό Πραγγί στο Διδυμότειχο, αγρότης εντόπισε δολοφονημένες τρεις γυναίκες δεμένες χειροπόδαρα...

Οι τρεις μετανάστριες έφεραν πανομοιότυπα θανατηφόρα τραύματα στο λαιμό, ενώ η μία που βρέθηκε σε απόσταση από τις άλλες δύο, δέχτηκε τα περισσότερα χτυπήματα, ανάμεσα σε αυτά ένα στην κοιλιά, πιθανότατα στην προσπάθεια της να ξεφύγει.

Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για μια γυναίκα από 25 μέχρι 35 ετών, μια από 17 μέχρι 20, ενώ η τρίτη ήταν ανήλικη έως 15 ετών.

Για το αποτρόπαιο έγκλημα μίλησε ο ιατροδικαστής, Παύλος Παυλίδης, αναφέροντας ότι δεν έχει ξαναδεί κάτι αντίστοιχο στα 20 χρόνια που εργάζεται στον Έβρο.

Ακόμα, στην επιτόπια αυτοψία που πραγματοποίησε, τόνισε ότι τα τραύματα στις σορούς προέρχονται από αιχμηρό αντικείμενο, το οποίο παραπέμπει σε κάποιου είδους μαχαίρι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αποκλείεται το ενδεχόμενο ληστείας, καθώς εντοπίστηκαν αντικείμενα αξίας στο ένα από τα θύματα.

Η εκτίμηση του ιατροδικαστή είναι ότι οι τρεις γυναίκες ήταν νεκρές πιθανόν 3-4 ημέρες πριν ανακαλυφθούν. Αυτό θα γίνει πιο ξεκάθαρο μετά τη διενέργεια της νεκροψίας-νεκροτομής.

Την ώρα που άνθρωποι σφαγιάζονται στον Έβρο και πνίγονται στο Αιγαίο, έχουμε έξαρση ρατσιστικών τοποθετήσεων και αποφάσεων στη χώρα.

«Να πάνε σε ξεχωριστά σχολεία τα προσφυγόπουλα μέχρι να σηκωθούν να φύγουνε...»

Ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Γ. Τσάκος, στο δημοτικό συμβούλιο της Χίου, μιλώντας για το ζήτημα την εκπαίδευσης στα προσφυγόπουλα, προέβη σε ρατσιστικό παραλήρημα άνευ προηγουμένου, παρά την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα στο νησί για το ζήτημα:

«Να πάνε σε ξεχωριστά σχολεία (τα προσφυγόπουλα) μέχρι να σηκωθούν να φύγουνε. Επρεπε να κάνουμε δημοψήφισμα στη Χίο. Πόσοι Χιώτες θέλουν αυτή την αραπιά μέσα στη Χίο; Πολλές μάλιστα άρχισαν να το “δουλεύουνε κιόλας” από ανάγκη. Ολοι σεβόμαστε αλλά μέχρι ενός σημείου.

Η ουσία είναι μία, να φύγουν από το νησί. Αυτοί που κουβαλήθηκαν εδώ δεν είναι πρόσφυγες. Ανήκουν σε ένα μεγάλο πλάνο για να μας διαλύσουν».

Τις προηγούμενες μέρες ήρθε και η ρατσιστική απόφαση της προσκείμενης στη ΔΑΚΕ ΕΛΜΕ Λέσβου.

Συγκεκριμένα, με πρόταση του προέδρου της ΔΑΚΕ καθηγητών η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου, εγκρίνει ως απόλυτα σωστή τη χρήση του όρου «λαθρομετανάστης»...

Τις προηγούμενες μέρες είδαμε την στάση εκπαιδευτικών στην Χίο που ύψωσαν ανάστημα στην προσπάθεια καλλιέργειας ξενοφοβίας και ρατσισμού, μέσω συλλογής υπογραφών, σε βάρος των προσφυγόπουλων από μερίδα γονέων στο νησί.

Δυστυχώς, δεν τους ακολούθησαν όλοι οι εκπαιδευτικοί, καθώς ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου και πρόεδρος της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νησί, Αποστόλος Βαρελτζής, εισηγήθηκε να χρησιμοποιείται ο όρος «λαθρομετανάστης» από τους εκπαιδευτικούς.

Η πρόταση του έγινε δεχτή από την πλειοψηφία του ΔΣ, (τέσσερις προς τρεις), με τις αριστερές παρατάξεις να μειοψηφούν.

#ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ #ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ #ΕΒΡΟΣ