δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Βραζιλία: Χάραξαν σβάστικα σε κοπέλα υποστηρικτές του ακροδεξιού υποψηφίου

Νεοναζί υποστηρικτές του ακροδεξιού υποψηφίου για τη προεδρία της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, επιτέθηκαν σε μία 19χρονη κοπέλα.

Οι υπάνθρωποι επιτέθηκαν στο θύμα τους, στο Πόρτο Αλέγκρε, την Δευτέρα, και ενώ επέστρεφε στο σπίτι της, επειδή φορούσε μπλούζα με το σύνθημα #Elenao (όχι αυτόν).

Αφού την πλησίασαν και την χτύπησαν, ένας από τους φασίστες έβγαλε μαχαίρι και χάραξε στην κοιλιά της την σβάστικα.

Η νεαρή κοπέλα κατέθεσε στην αστυνομία για την επίθεση, όμως η ίδια εμφανίζεται φοβισμένη και αρνείται να μιλήσει δημοσίως για ό,τι της συνέβη.

Αυτό δεν ήταν και το μόνο περιστατικό φασιστικής βίας, από υποστηρικτές του φασίστα υποψηφίου.

Μετά την πρώτη αναμέτρηση των εκλογών στην Βραζιλία, όπου ο Ζαΐχ Μπολσονάρου αναδείχτηκε νικητής με ποσοστό 46% των ψήφων, οι νεοναζί «αναθάρρεψαν» και άρχισαν τις επιθέσεις.

Ακόμα ένας υποστηρικτής του, μαχαίρωσε 12 φορές και σκότωσε τον 63χρονο δάσκαλο της καποέιρα, Ρομουάλντο Ροζάριο ντα Κόστα, στην περιοχή της Μπαϊα.

Πριν την επίθεση, είχε προηγηθεί λογομαχία ανάμεσα στον δράστη και το θύμα, με πολιτικό περιεχόμενο.

O δράστης ομολόγησε το έγκλημα του στην αστυνομία.

Είναι φανερό, ότι η Βραζιλία βρίσκεται σε κατάσταση τρόμου μετά τις εξελίξεις για την ηγεσία της χώρας.

Οι ακροδεξιοί οπαδοί του Ζάιρ Μπολσονάρου κάνουν επιθέσεις σε όσους είναι απέναντι από τον ηγέτη τους, φτάνοντας σε σημείο να δολοφονούν και να χαράζουν σβάστικες στα θύματά τους.

Οι ίδιοι έχουν πάρει το «θάρρος» για αυτές τις επιθέσεις από τον ίδιο τον Μπολσονάρου, ο οποίος ξεδιάντροπα έχει δηλώσει ότι «πρέπει να τουφεκιστούν όλοι οι αριστεροί...»

Η Βραζιλία εκπέμπει SOS, εναντίον του φασισμού, με εκατομμύρια διαδηλωτές να πλημμυρίζουν όλες τις μεγάλες βραζιλιάνικες πόλεις, καλώντας τους ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν τον ακροδεξιό νοσταλγό της στρατιωτικής χούντας της χώρας.

Το κίνημα #NotHim («Ele Nao» στα πορτογαλικά), αποτελείται από δεκάδες ετερόκλητες κοινωνικές ομάδες της Βραζιλίας.

Το κίνημα καλεί τον λαό της Βραζιλίας να βρίσκεται καθημερινά στους δρόμους, ώστε να μεταπείσουν το 46% που ψήφισε τον Μπολσονάρου στον πρώτο γύρο των εκλογών, να αναθεωρήσουν την ψήφο τους και να επιλέξουν για πρόεδρο κάποιον που σέβεται την δημοκρατία.

#ΒΡΑΖΙΛΙΑ #ΒΡΑΖΙΛΙΑΒΙΑ #ΝΕΟΝΑΖΙ