δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Νατοϊκές βάσεις σε Βόλο, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη έταξε στους Αμερικάνους ο Καμμένος


Ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται στις ΗΠΑ. Εκεί συνάντησε μεταξύ άλλων τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζέιμς Μάτις.

Μετά το τέλος της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με δημοσιογράφους, στην οποία ο Καμμένος απέφυγε να απαντήσει το τι ακριβώς ειπώθηκε ανάμεσά τους. Αρκέστηκε να μιλήσει γενικόλογα για διακρατικές συνεργασίες και μη ανακοινώσιμες προτάσεις.

Πάντως, ο Καμμένος δέχτηκε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων Νατοϊκών βάσεων στην Ελλάδα, στην οποία επίσης δεν απάντησε, αλλά δεν διέψευσε κιόλας τίποτα.

Δημοσιογράφος: «Κύριε Υπουργέ, ο κ. Μάτις, ο ομόλογός σας, άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό ως ενδεχόμενο την πιθανότητα για νέα στρατιωτική βάση στην Ελλάδα και έριξε «το μπαλάκι» στην ελληνική κυβέρνηση. Ποιο είναι το σχόλιό σας;»

Π. Καμμένος: «Υπάρχουν δομές, οι οποίες θα ήταν πολύ ενδιαφέρον για την Ελλάδα να έρθουν κοντά μας. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε μπει πλέον σε μία περίοδο που έχουμε νέα είδη απειλών, υπάρχει ο κυβερνοπόλεμος, οι δορυφορικές πληροφορίες, πάρα πολλά νέα μέσα τα οποία έχουν αναπτύξει οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και με την παρουσία τους στην Ελλάδα θα μπορούν να μας βοηθήσουν πάρα πολύ και στη δική μας αμυντική πολιτική».

Στην συνέχεια, όμως, τον «έδωσαν» οι εταίροι του, με το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ να δίνει στη δημοσιότητα βίντεο από την συνάντηση.

Στο βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο τουίτερ από το αμερικανικό υπουργείο άμυνας, ο Καμμένος αναφέρει:

«Η Ελλάδα θεωρεί τις ΗΠΑ στρατηγικό εταίρο και σύμμαχο, τον μοναδικό θα τολμούσα να πω. Είναι σημαντικό για την Ελλάδα οι ΗΠΑ να αναπτύξουν στρατιωτικές δυνάμεις στη χώρα σε μία πιο μόνιμη βάση όχι μόνο στον Κόλπο της Σούδας, αλλά επίσης στον Βόλο, στη Λάρισα και στην Αλεξανδρούπολη».

Από την πλευρά του, ο Αμερικάνος υπουργός, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας Νατοϊκής βάσης, σχολιάζοντας:

«Ο (Έλληνας) υπουργός έθεσε αυτό το θέμα σήμερα. Υπάρχει μια ανοιχτή πόρτα για εμάς. Έχουμε στενή σχέση. Πράγματι, αυτό που δείχνει είναι το πολύ υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης και διαφάνειας. Και από αυτή την άποψη, είμαστε πάντοτε ανοιχτοί για να συνεργαστούμε στενά με τη σύμμαχο μας στο ΝΑΤΟ Ελλάδα για το πώς τοποθετούμε τις δυνάμεις μας στην Ευρώπη. Αυτό είναι ένα θέμα που αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και των ΗΠΑ. Και θα το επεξεργαστούμε όπως πάντα μαζί».

Δηλαδή, με απλά λόγια, όχι μόνο δεν κλείνει η βάση της Σούδας, αλλά η αριστερή (!) κυβέρνηση του Σύριζα με τον ψεκασμένο Καμμένο, φέρνει τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Ήταν που ο Τσίπρας έταζε εθνική κυριαρχία.

#ΚΑΜΜΕΝΟΣ #ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΕΘΝΙΚΗΣΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ #ΝΑΤΟ