δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Πάπας: Ο διάβολος φταίει που οι ιερείς βιάζουν παιδάκια!


Σύμφωνα με τον Πάπα Φραγκίσκο, τα «δεινά» της Καθολικής Εκκλησίας, τα σεξουαλικά σκάνδαλα, οι αιρέσεις και οι διαιρέσεις, δεν οφείλονται ούτε στο γεγονός ότι είναι όλοι εκεί διεφθαρμένοι, ούτε ότι έχουν μαζέψει όλους τους ανώμαλους παιδεραστές.

Άλλη είναι η πηγή του κακού! Ο διάβολος!

Ο Πάπας, αφού ονομάτισε τον υπαίτιο (!), κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν στους αγγέλους όλο τον Οκτώβριο για να τον απωθήσουν!!

Συγκεκριμένα, στο μήνυμά του προς τους πιστούς, ανέφερε:

«Η Εκκλησία πρέπει να σωθεί από τις επιθέσεις του κακού, του μεγάλου κατηγόρου (εννοεί του Σατανά!), και την ίδια στιγμή να κατανοήσει βαθιά την ενοχή της, τα λάθη της και τις κακοποιήσεις που συντελέστηκαν τώρα και στο παρελθόν».

Μάλιστα, έφτιαξε μία προσευχούλα που απευθύνεται προς τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, ζητώντας του να προστατεύσει την Εκκλησία και το πλήρωμά της από τις «παγίδες και τις επιθέσεις του Εωσφόρου».

Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάπας βλέπει την συνωμοσία του διαβόλου εναντίον της εκκλησίας.

Στο παρελθόν, είχε δηλώσει ότι πιστεύει ότι ο διάβολος είναι υπαρκτός και ότι ευθύνεται για τα σκάνδαλα της εκκλησίας.

Σε έγγραφο του είχε αναφέρει:

«Δεν πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε σαν μύθο, αναπαράσταση του κακού, σύμβολο, σχήμα λόγου ή ιδέα. Αν κάνουμε αυτό το λάθος, θα χαλαρώσουμε την άμυνά μας, θα γίνουμε απρόσεκτοι και θα καταλήξουμε περισσότερο ευάλωτοι».

Και σαν να μην έφτανε ο σουρεαλισμός όλων των παραπάνω, αλλά η έκκληση για προσευχές για την απομάκρυνση του «έξω από δω», αναζωπύρωσε και χριστιανικές συγκρούσεις.

Η κόντρα του Πάπα Φραγκίσκου με τον αρχιεπίσκοπο Κάρλο Μαρία Βιγκανό, πρώην πρέσβη του Βατικανού στην Ουάσιγκτον, είχε ξεκινήσει όταν ο δεύτερος κατηγόρησε τον Πάπα ότι γνώριζε τα πάντα για το σκάνδαλο σεξουαλικών επιθέσεων πρώην καρδιναλίου στις ΗΠΑ και τον κάλυπτε.

Μετά όμως την έκκληση για τις προσευχές του Οκτωβρίου, ο Κάρλο Μαρία Βιγκανό κατηγόρησε τον Πάπα ότι όταν μιλάει για διάβολο τον μεταμορφωμένο, εννοεί εκείνον, αλλά δεν τολμάει να το πει ξεκάθαρα!!!

Στη συνέχεια, πήρε θέση και ένας αξιωματούχος του Βατικανού για να υπερασπιστεί τον Πάπα.

Εκείνος, κατηγόρησε τον Βιγκανό ότι δημιουργεί συνωμοσίες για να παγιδεύσει τον Πάπα ενώ δεν έχει στοιχεία εις βάρος του.

Τολμάμε να πούμε, ότι το χριστιανικό ξεκατίνιασμα θα ήταν κάτι παραπάνω από απολαυστικό, αν δεν εμπλέκονταν στην εκκλησία παιδεραστία και κάθε λογής σκάνδαλα και αν δεν ευθυνόταν για τον σκοταδισμό του πλανήτη σε τεράστιο ποσοστό.

#ΕΚΚΛΗΣΙΑ #ΣΚΑΝΔΑΛΑ