δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Νέα αναβολή στη δίκη των χρυσαυγιτών Γερμενή – Ηλιόπουλου


Σε νέα αναβολή, για τις 13 Δεκεμβρίου, οδηγήθηκε η δίκη των βουλευτών Γερμενή – Ηλιόπουλου και άλλων χρυσαυγιτών, λόγω απουσίας από το ακροατήριο βασικών μαρτύρων της υπόθεσης, μεταξύ των οποίων και δυο πολιτικώς εναγόντων.

Υπενθυμίζεται, ότι οι χρυσαυγίτες κατηγορούνται για την εισβολή και τις βιαιοπραγίες που ακολούθησαν σε βάρος μεταναστών μικροπωλητών, τον Σεπτέμβρη του 2012 σε αγορά σε πανηγύρι στη Ραφήνα.

Πιο συγκεκριμένα, κατηγορούνται για τα αδικήματα της αντιποίησης αρχής από κοινού, της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της εκτέλεσης βιαιοπραγιών στα πλαίσια διατάραξης κοινής ειρήνης.

«Έτσι ξαφνικά...!!!»

Πριν η δίκη οδηγηθεί σε αναβολή, ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία με καταθέσεις μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και έναν από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο, όταν άρχισε να σπάει και να γκρεμίζει τους πάγκους η ομάδα των χρυσαυγιτών.

Ο μάρτυρας αστυνομικός υποστήριξε πως οι χρυσαυγίτες αναποδογύρισαν τον πάγκο πλανόδιων πωλητών, χωρίς να γίνει αντιληπτό από τον ίδιο, παρά το γεγονός ότι ήταν παρών και σε υπηρεσία!

Ο αστυνομικός κατέθεσε ότι ήταν σε υπηρεσία μαζί με έναν συνάδελφό του, όταν «έτσι ξαφνικά» (!) είδαν την ομάδα των χρυσαυγιτών μαζί με τους δύο βουλευτές, να ρωτούν αν έχουν άδεια οι μικροπωλητές.

Όπως είπε ο αστυνομικός:

«Είδαμε έναν πάγκο που αναποδογύρισε αλλά δεν καταλάβαμε τι έγινε».

Η φράση αυτή του μάρτυρα αστυνομικού προκάλεσε το ενδιαφέρον της προέδρου του δικαστηρίου, η οποία επέμεινε να της εξηγήσει πώς ακριβώς αναποδογύρισε ο πάγκος

Η μαρτυρία αστυνομικού που εξετάστηκε από το δικαστήριο πριν η υπόθεση οδηγηθεί σε νέα αναβολή:

Μάρτυρας: Ήμουν ένστολος, σε υπηρεσία μαζί με συνάδελφο μου. Είδαμε πενήντα άτομα και μας ρώτησαν αν έχουν άδεια οι μικροπωλητές. Εγώ δεν ήξερα κανέναν τους, μόνο τους Ηλιόπουλο και Γερμενή. Και ξαφνικά είδαμε έναν πάγκο που αναποδογύρισε... δεν καταλάβαμε τι έγινε. Πρόεδρος: Ως δια μαγείας; Μάρτυρας: Δεν ξέρω πως έγινε, έτσι ξαφνικά... Πρόεδρος: Η δουλειά σας είναι να ξέρετε. Τι συνέβη; Μάρτυρας: Δεν καταλάβαμε... Εμείς ήμασταν εκεί για άλλο πράγμα. Πρόεδρος: Δηλαδή αν γίνεται κάτι στα πλαίσια του αυτοφώρου μπροστά στα μάτια σας, δεν κάνετε κάτι γιατί έχετε άλλη δουλειά; Μάρτυρας: Δεν μπορούσαμε. Ήταν μακριά και ήμασταν μόνο δύο άτομα. Ότι έγινε, έγινε ξαφνικά. Είδαμε τους πάγκους αναποδογυρισμένους, δεν καταλάβαμε... Πρόεδρος: Δεν υπήρξαν φωνές και οχλαγωγία; Μάρτυρας: Πώς. Είχε κόσμο, χαμός γινόταν. Κοιτάξαμε και εμείς και τα είδαμε όλα ανάποδα. Υπεράσπιση: Είδατε να γίνεται κάποια παράνομη πράξη; Πρόεδρος: Δεν είδε κύριε συνήγορε. Εδώ λέει ότι έγινε ως δια μαγείας..

#ΧΡΥΣΗΑΥΓΗ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ