δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Άρση ασυλίας του Κύρτσου για χρέη 627.000 ευρώ στο Δημόσιο


Ποινική δίωξη εις βάρος του Κύρτσου θα ασκηθεί από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου για χρέη προς το Δημόσιο, που υπολογίζονται στα 627.000 ευρώ, εφόσον η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε ομόφωνα την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή της ΝΔ.

Η ψήφιση της άρσης ασυλίας από την Ολομέλεια ήρθε μερικές μέρες μετά την έγκριση της απόφασης, από την αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, προκειμένου να λογοδοτήσει στην ελληνική Δικαιοσύνη για χρέη του προς το Δημόσιο.

Ο Κύρτσος κατηγορείται ότι, ως διευθύνων σύμβουλος της «Free Sunday Εκδοτική Α.Ε.», που εξέδιδε τις εφημερίδες «Free Sunday» και «City Press» δεν κατέβαλε στο Δημόσιο οφειλόμενο ποσό 627.752 ευρώ!!

«Διακανονισμό» ζητάει ο Κύρτσος»

Ο Κύρτσος, μιλώντας χθες σε ραδιοφωνική εκπομπή, δήλωσε πως δέχεται τη δίωξη και ψηφίζει την άρση της ασυλίας του. «Όλα αυτά είναι θέματα αρχής» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε: «αλλά θεωρώ ότι πρέπει να φτάσουμε και σε έναν διακανονισμό».

Συγκεκριμένα, τα όσα ανέφερε:

«Δέχομαι και τη δίωξη και ψηφίζω την άρση της ασυλίας μου, όλα αυτά είναι θέματα αρχής, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να φτάσουμε και σε έναν διακανονισμό -διότι έχουν εγκλωβιστεί δεκάδες χιλιάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας- και να υπάρξει μία δεύτερη ευκαιρία για τους κατεστραμμένους της κρίσης, γιατί και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πάντα οργανώνουν μία δεύτερη ευκαιρία για αυτούς που για διάφορους λόγους φτάσανε σε αδιέξοδο, αρκεί βέβαια να μην είναι δόλια η στόχευση, για να υπάρξει μια καλύτερη συνέχεια στην οικονομία.

Είναι η δεύτερη φορά που αίρεται η ασυλία μου και με τη δική μου ψήφο βέβαια. Είναι θέμα αρχής για εμένα. Ήμουν εκδότης της “City Press” και της “Free Sunday” μέχρι το 2014. Όμως, από το 2009 μέχρι το 2014 τα πράγματα δεν πήγαν καλά, ιδιαίτερα στον δωρεάν διανεμόμενο Τύπο -έκλεισε η Metro International, μια διεθνής εκδοτική επιχείρηση έφυγε από την Αθήνα, έκλεισε και “City Press”.

Σύμφωνα με τη διεθνή νομοθεσία τα εταιρικά χρέη της “City Press” μεταφέρονται -αυτό δεν ισχύει μόνο για εμένα, ισχύει για δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας- στον διευθύνοντα σύμβουλο. Άρα, αν υποθέσουμε ότι χρωστούσε 700.000 ευρώ η εκδοτική εταιρεία, η οποία έφτασε σε αδιέξοδο, ξαφνικά έφτασα εγώ να χρωστάω σαν φυσικό πρόσωπο 700.000 ευρώ. Όπως καταλαβαίνετε τέτοιες δυνατότητες οικονομικές δεν έχω, επομένως υπάρχει μία δικαστική διαμάχη, το Δημόσιο ζητάει τα λεφτά από τους διευθύνοντες των επιχειρήσεων που φτάσανε σε αδιέξοδο λόγω της οικονομικής κρίσης».

Η δαπάνη των εκατομμυρίων ευρώ!

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί πάντως, είναι το γεγονός ότι για χρόνια οι εφημερίδες City Press και Free Sunday βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις στην κρατική διαφήμιση, με επιχείρημα τα φύλλα που πουλούσαν, διανεμόμενες δωρεάν!!!

Η δαπάνη αυτή ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με πίνακες του enet.gr:

#ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ #ΝΔ #ΣΚΑΝΔΑΛΑ