δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Άγριο ξυλοδαρμό απ' τα ΜΑΤ καταγγέλλει 23χρονος στη Λευκίμμη


Ο νεαρός κάτοικος της Λευκίμμης καταγγέλλει ότι δέχθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου επίθεση από τα ΜΑΤ, καθώς όπως αναφέρει, ξυλοκοπήθηκε άγρια.

Το περιστατικό της αστυνομικής βίας σημειώθηκε, ενώ ο 23χρονος πήγαινε στη δουλειά του, την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη επεισόδια στην περιοχή.

Το θύμα του ξυλοδαρμού καταγγέλλει, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι την ώρα που γίνονταν τα επεισόδια θέλησε να πάει στο λιμάνι της Λευκίμμης για να ελέγξει το καράβι στο οποίο εργάζεται.

Ακόμα ανέφερε ότι κινούνταν με μηχανή, στην οποία επέβαινε επίσης η κοπέλα του.

Ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν, στον δρόμο τον σταμάτησαν δυνάμεις των ΜΑΤ.

Όπως σημείωσε παρότι τους εξήγησε το πού κατευθύνεται, οι άνδρες των ΜΑΤ άρχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι και να τον βρίζουν.

«Θα σας κάψουμε» του είπαν, όπως κατήγγειλε.

Ο νεαρός άνδρας παρακαλούσε τους ματατζήδες να σταματήσουν να τον χτυπούν, καθώς έχει χειρουργηθεί και έχει πρόβλημα υγείας.

Όπως, όμως, υποθέτει κανείς με ευκολία, όχι μόνο τον αγνόησαν, αλλά συνέχισαν να τον χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές, «παίζοντας» μάλιστα μαζί του, σταματώντας και ξεκινώντας ξανά τον ξυλοδαρμό..

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Παίζανε μαζί μου και με την ψυχολογία μου. Τους έλεγε ο διοικητής της διμοιρίας να με αφήσουν, με άφηναν και μετά από λίγο με ξαναχτυπούσαν...

Φοβόμουν να τους κοιτάξω στα μάτια, μήπως μου έκαναν περισσότερα, μήπως με συνελάμβαναν».

Το επεισόδιο κράτησε περίπου 10 με 15 λεπτά.

Ο ίδιος δηλώνει ότι προέβη σε καταγγελία του περιστατικού, με στόχο να βρεθούν οι υπεύθυνοι, διότι θα μπορούσε να έχει χάσει τη ζωή του.

«Θα ήθελα να βρεθεί άμεση λύση και να βρεθούν οι υπεύθυνοι γιατί εγώ θα μπορούσα να ήμουν νεκρός»..

Το θύμα της επίθεσης που νοσηλεύεται από τα ξημερώματα της Κυριακής, έχει δώσει κατάθεση στην Αστυνομία, ενώ για την υπόθεση έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Τέλος, αναμένεται το πόρισμα της Ιατροδικαστικής Εξέτασης, ενώ ο 23χρονος δήλωσε ότι έχει ήδη σχετικές γνωματεύσεις απ' τους γιατρούς και έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά.

Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες, λόγω των έντονων διαμαρτυριών κατά της δημιουργίας ΧΥΤΑ, η παρουσία των ΜΑΤ στη Λευκίμμη είναι προκλητική, ενώ έχουν σημειωθεί περιστατικά αστυνομικής βίας.

Στα τέλη Αυγούστου ένας άλλος κάτοικος της περιοχής ακρωτηριάστηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων.

#ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΒΙΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΒΙΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ