δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Αστυνομικοί παρίσταναν τους φωτορεπόρτερ για να φακελώσουν διαδηλωτές

H Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει απίστευτες πρακτικές των μπάτσων, δηλαδή το φακέλωμα διαδηλωτών από τους ίδιους, παριστάνοντας τους φωτορεπόρτερς για να φωτογραφίζουν τον κόσμο.

Η υπόθεση αφορά την παρακολούθηση μελών της ΛΑΕ, που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις κατά των πλειστηριασμών.

Το φακέλωμα πραγματοποιήθηκε ώστε να κινηθούν εναντίον των διαδηλωτών δικαστικές διαδικασίες από την ασφάλεια...

Αυτές οι πληροφορίες αποκαλύπτονται στη δικογραφία που έχει στηθεί κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλων μελών κινημάτων ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Στα επίσημα έγγραφα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, οι μπάτσοι είχαν συγκροτήσει ειδικό συνεργείο από άντρες της Ασφάλειας που υποδύονταν τους εικονολήπτες βιντεοσκοπώντας τις συγκεντρώσεις της Λαϊκής Ενότητας έξω από συμβολαιογραφικά γραφεία και κατέγραφαν έναν προς έναν τους διαδηλωτές που προσπαθούσαν να αποτρέψουν τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Έτσι διώκονται ο ίδιος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ακόμη τέσσερα πρόσωπα, που συμμετείχαν στα κινήματα ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Η Ένωση των Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταδικάζει την πρακτική της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για αντιποίηση δημοσιογραφικής επαγγελματικής ιδιότητας και της επαγγελματικής ιδιότητας των φωτορεπόρτερ.

Επιπλέον, σημειώνει ότι η πρακτική αυτή, που αποτελεί εξαπάτηση πολιτών, είναι κίνηση σε βάρος της ελευθεροτυπίας και συνεπαγόμενα θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα αλλά και την ζωή των πραγματικών εργαζομένων όταν θα κληθούν να κάνουν και πάλι τη δουλειά τους.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση της Ε.Φ.Ε Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος καταδικάζει την πρακτική της Ελληνικής Αστυνομίας που είδε το φως της δημοσιότητας. Πληροφορούμαστε ότι αστυνομικοί του τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος υποδυόμενοι τους εικονολήπτες και τους τεχνικούς ΜΜΕ κατέγραφαν διαδηλωτές σε δημόσιες συγκεντρώσεις. Η αντιποίηση δημοσιογραφικής επαγγελματικής ιδιότητας και της επαγγελματικής ιδιότητας φωτορεπόρτερ, προς εξαπάτηση πολιτών και σχηματισμό ποινικής δικογραφίας σε βάρος τους, οδηγεί τους εξαπατηθέντες πολίτες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και ηγετικά στελέχη νόμιμων κομμάτων και κινήσεων, σε συμπεράσματα για ανύπαρκτη διασύνδεσή μας με τις αστυνομικές αρχές. Πρόκειται για κίνηση σε βάρος της ελευθεροτυπίας και συνεπαγόμενα θέτει σε κίνδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα αλλά και την ίδια μας την ζωή όταν θα κληθούμε να κάνουμε και πάλι τη δουλειά μας. Γιατί εμείς όταν κάνουμε τη δουλειά μας και καλύπτουμε δημόσιες συγκεντρώσεις, σε αντίθεση προφανώς με τις αρχές της χώρας, δηλώνουμε αμέσως το όνομα και την ιδιότητά μας. Προκαλεί θλίψη και οργή εν έτει 2018 σε δημοκρατική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τελούνται τέτοιες αντιδημοκρατικές και επικίνδυνες πρακτικές από τους θεσμούς που τάχα προστατεύουν το πολίτευμα αλλά και την ζωή πολιτών. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να πράξει τα δέοντα.

#ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ