δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Το σημερινό βίντεο είναι η απάντηση στους νοικοκυραίους που ζητούν καλύτερη αστυνόμευση για την προσ


Ο βρώμικος ρόλος των μπάτσων

Το φως της δημοσιότητας είδε σήμερα νέο βίντεο ντοκουμέντο που αποκάλυψε το δεύτερο λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου, αυτή τη φορά όχι από τους κυρ- Πάντελήδες του όχλου, αλλά από τα όργανα της τάξεως...

Το βίντεο, που αποκάλυψε η «Εφημερίδα των Συντακτών», δείχνει τον Ζακ που έχει ήδη χάσει τις αισθήσεις του και το κεφάλι του είναι μπανταρισμένο και από πάνω του βρίσκονται τουλάχιστον 8 μπάτσοι ώστε να τον συλλάβουν - ένας μάλιστα κρατάει και κλομπ.

Ένας άλλος από τους μπάτσους, πλησιάζει και πατάει τον ανήμπορο αιμόφυρτο άνθρωπο στον λαιμό.

Ένας τρίτος ωρύεται να του βάλουν τις χειροπέδες, λες και απειλούνται από το αναίσθητο θύμα.. «Βάλ’ του χειροπέδες, βάλ’ του, βάλ’ του, βάλ’ του».

«Κέντρο, μαζί με την ομάδα ΔΙΑΣ προσπαθούμε να δεσμεύσουμε το άτομο», ακούγεται ένας άλλος.

«Το χέρι, τράβα του το χέρι». «Τράβα του τα πόδια ρε».

Τον τραβούν σαν σακί...

«Τον έχουμε αφοπλίσει. Προσπαθούμε να τον δεσμεύσουμε, προσπαθούμε οι ΖΗΤΑ κι εμείς», ακούγεται η αναφορά προς το Κέντρο.

Μια φωνή ωρύεται προς τον αναίσθητο κρατούμενο: «Ελα, γαμώ τον αντιθεό σου...».

Στο τέλος ένας μπάτσος πηγαίνει προς τον άνθρωπο που βιντεοσκοπεί: «Δεν είναι ωραίο αυτό που κάνεις», του λέει και το βίντεο σταματά εκεί.

Στο βίντεο αποτυπώνεται όλη η βαρβαρότητα της αστυνομίας. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τα όσα εκτυλίσσονται από την πλευρά της αστυνομίας.

Το βίντεο αυτό είναι η καλύτερη απάντηση στους νοικοκυραίους που ζητούν καλύτερη αστυνόμευση, για την προστασία του κόσμου (!)

Η συνέχεια γνωστή.

Η αστυνομία όχι απλά δεν απέκλεισε τον τόπο του συμβάντος, αλλά άφησε και τον κατηγορούμενο κοσμηματοπώλη να σκουπίσει τα αίματα.

Η δικηγόρος του Ζακ Κωστόπουλου για το βίντεο

Η δικηγόρος της οικογένειας του 33χρονου Ζακ, Άννυ Παπαρρούσου, μίλησε για το σοκαριστικό βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και το οποίο καταγράφει την κατάχρηση αστυνομικής βίας πάνω από το αιμόφυρτο θύμα.

Όπως επισήμανε η κ. Παπαρρούσου:

«Η συμπεριφορά των αστυνομικών, πέραν της προφανούς αντίθεσης σε κάθε έννοια έννομης τάξης και πολιτισμού, συνιστά κακούργημα, είναι βασανισμός και τιμωρείται σαν κακούργημα σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα».

Επίσης υπογράμμισε ότι το βίντεο θα συμπεριληφθεί στην ανάκριση:

«Αυτό το υλικό θα κατατεθεί στην ανάκριση. Θα κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες».

Τέλος, οι καταιγιστικές εξελίξεις της σημερινής μέρας συμπληρώθηκαν με την σοκαριστική κατάθεση του μάρτυρα που πήγε να εμποδίσει το λιντσάρισμα του Zακ: «Ήτανε τρομακτικό, ο κόσμος απλά παρακολουθούσε»...

Πρόκειται για τον άνθρωπο που μπήκε μπροστά όταν όλοι παρακολουθούσαν αμμέτοχοι.

Η μαρτυρία του:

«Πέρναγα με τη μηχανή λόγω δουλειάς από την Πατησίων και σταμάτησα στο Βενέτη μπροστά, γιατί έκανε κάτι γκούχου γκούχου η μηχανή, σταμάτησα για να γυρίσω ρεζέρβα και είδα βαβούρα και πήγα. Εγώ πήγα γελώντας εκεί πέρα, γιατί βλέπω δύο τρεις και σπάγανε το μαγαζί. Και κοιτάω και κόσμο μαζεμένο και εγώ νόμιζα ότι έχει κάνει κάποια κουταμάρα ο μαγαζάτορας σε κάποιον κι έχουνε πάει μέρα μεσημέρι και του σπάνε το μαγαζί.

Αυτή ήταν η εικόνα που είχα πηγαίνοντας, μετά αντιμετώπισα ό,τι είδα εκεί πέρα μπροστά. Ο ένας απ’ αυτούς που σπάγανε το μαγαζί, ήταν ο μαγαζάτορας, που νόμιζα ότι ήταν περαστικός.

Βλέπω ένα παιδί μέσα... φου να του έκανες θα έπεφτε κάτω, δεν ξέρω τώρα αν είχε πάρει ντραγκς, αν είχε πάρει ψυχοφάρμακα, αλλά ο άνθρωπος παραπατούσε. Μ’ έναν πυροσβεστήρα προσπαθούσε να σπάσει την πόρτα, αλλά δεν είχε τον πυροσβεστήρα με τσαγανό, πέρα δώθε τον πήγαινε, δεν μπορούσε να τον σηκώσει. Δεν είχε δύναμη, με τα πόδια λυγισμένα και μέσα κλεισμένος.

Από έξω πρέπει να έσπασε κάποιος ένα κομμάτι της τζαμαρίας, πετάει μία πέτρα, δεν ξέρω τι πέταξε, πετάει κάτι μικρό, δεν ήτανε καρεκλοτράπεζο, μάλλον πέτρα, δεν ξέρω αν τον πέτυχε το παλικάρι τον Ζακ μέσα ή όχι και το παιδί σκύβει από εκεί που είναι σπασμένα τα τζάμια, κάτω απ’ την προθήκη που έχει τα κοσμήματα, ήτανε ένα κενό, κι έχει πέσει στα τέσσερα και προσπαθεί το παιδί μπουσουλώντας να βγει έξω.

Με το που πλησιάζει στη βιτρίνα, μου φαίνεται πρώτος ο άλλος, όχι ο ιδιοκτήτης, ο άλλος με το άσπρο πουκάμισο, χώνει μία κλωτσιά και του σπάει το εναπομείναν τζάμι πάνω στο κεφάλι. Το παιδί προσπαθεί να βγει κι εκεί πέρα αρχίζει η κλωτσοπατινάδα, που εγώ σοκαρίστηκα τελείως, και τα ‘χασα για λίγο. Και με το που βλέπω ότι συνεχίζεται η κλωτσοπατινάδα, πήγα μπροστά και όρμηξα, “ρε παιδιά τι έγινε, τον έπιασες, τον γάμ...”. Πετάγεται ο ιδιοκτήτης, μου λέει “κι εμένα με γάμ....”. Του λέω “ποιος είσαι εσύ;” Κι εκεί πέρα μου λέει, “ο ιδιοκτήτης”.

Tου λέω: “Ωραία, τόνε γ@@@σες κι εσύ, μέσα στο αίμα είναι... κάτω. Πεσμένος. Θα τόνε σκοτώσεις; Πάτε καλά, είσαστε ζώα; Φύγετε από δω!»

#ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΒΙΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΒΙΑ