δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Διάτρητη η δικογραφία - Δεν υπάρχει αναφορά στον ξυλοδαρμό


Αύριο τελικά η απολογία του κοσμηματοπώλη λόγω ελλείψεων στο κατηγορητήριο

Λίγο μετά τις 9 σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ο 73χρονος δολοφόνος ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Η απολογία του, όμως, τελικά αναβλήθηκε για αύριο από τον ανακριτή, λόγω ελλείψεων στο κατηγορητήριο.

Υπενθυμίζεται, ότι σε βάρος του κατηγορουμένου οι εισαγγελικές αρχές έχουν ασκήσει ποινική δίωξη για τα αδικήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, που είναι κακουργηματικού βαθμού, και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον εισαγγελέα το δεύτερο άτομο που εμφανίζεται σε βίντεο να χτυπά βάναυσα τον Ζακ Κωστόπουλο, ο οποίος συνελήφθη χθες αφότου ταυτοποιήθηκε.

Ο δεύτερος δολοφόνος είναι ένας 55χρονος που διατηρεί στην οδό Γλάδστωνος μεσιτικό γραφείο.

Κατά την εξέτασή του από τις αρχές παραδέχτηκε την πράξη του.

Όμως, για να δικαιολογηθεί ισχυρίστηκε ότι έκανε ότι έκανε για να εμποδίσει τον Ζακ να σφάξει κόσμο:

«Περνούσα από εκεί, τον είδα να κρατάει μαχαίρι και τον χτύπησα για να μη βγει έξω και σφάξει τον κόσμο».

Παράλληλα, ο γιος του κοσμηματοπώλη έκανε δηλώσεις υπεράσπισης για τον πατέρα του, αναφέροντας:

«Τρέχουν τον πατέρα μου αδίκως. Eίναι 73 ετών και καρκινοπαθής και δεν έχει μέσα του το ένστικτο του δολοφόνου. Έπραξε το σωστότερο, κάλεσε την αστυνομία.

Αν κάποιοι άνθρωποι νιώθουν καλύτερα να θεωρήσουν έναν άνθρωπο, οικογενειάρχη, που δεν είχε ποτέ μπλεξίματα με το νόμο, να τον χαρακτηρίζουν δολοφόνο, δεν έχω κάτι να πω».

Με λίγα λόγια, αγνή κοπριά μίας ακόμα αγίας ελληνικής δολοφονικής οικογένειας.

Στο μεταξύ, μετά τις παρερμηνείες του πορίσματος των ιατροδικαστών, εσκεμμένα από τα ΜΜΕ, ο ιατροδικαστής Σ. Τσαντίρης προχώρησε σε διευκρινιστικές δηλώσεις, όπου τονίζει ότι δεν δεν αποκλείστηκε ποτέ η θανατηφόρα κάκωση, το μόνο που αποκλείστηκε είναι η θανατηφόρα κάκωση δια γυμνού οφθαλμού.

Ολόκληρη η δήλωση του Σωκράτη Τσαντίρη:

«Απροσδιόριστη αιτία του θανάτου ιατροδικαστικώς, εννοούμε ότι δεν διαπιστώθηκε μακροσκοπικώς προφανής αιτία του θανάτου. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίον διενεργήθη δειγματοληψία οργάνων και βιολογικών υγρών για περαιτέρω εξετάσεις -τοξικολογικές και ιστολογικές. Από την νεκροψία ο θανών έφερε επί του σώματός του πολλαπλές κακώσεις και κυρίως πολλαπλά θλαστικά τραύματα κεφαλής προφανώς λόγω πολλαπλών πλήξεων αλλά και άκρων από θραύση των τζαμιών. Το γεγονός ότι μακροσκοπικώς δηλαδή, δια γυμνού οφθαλμού, δεν διαπιστώθηκε θανατηφόρα κάκωση δεν αποκλείει το γεγονός να υφίσταται μικροσκοπικώς και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να αναμένουμε τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, προκειμένου με πλήρη αντικειμενικότητα να γίνει συγκερασμός όλων των στοιχείων».

Από την πλευρά της, η δικηγόρος της οικογένειας Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρούσσου, μιλώντας στο omniatv, τονίζει ότι σε σχέση με την ιατροδικαστική έκθεση: δεν υπάρχει πόρισμα.

«Το πόρισμα παραπέμπεται στο μέλλον, για να βγουν οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις. Αυτό που μου είπε ο ιατροδικαστής – τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας ο κ. Τσαντίρης, είναι ότι υπάρχει εγκεφαλικό οίδημα, το οποίο μένει να ερευνηθεί και να διαπιστωθεί από τι προήλθε. Άρα, αυτό μας ενδιαφέρει.

Προς το παρόν, η αιτία θανάτου παραμένει απροσδιόριστη και παραπέμπεται η γνώση που θα έχουμε γι’ αυτή στο μέλλον, όταν θα έχουν βγει και οι εξετάσεις, τοξικολογικές και ιστολογικές».

Η κ.Παπαρούσσου αναφέρεται και στη δικογραφία, καταγγέλλοντας ότι:

«Από τη μελέτη της δικογραφίας είμαι σε θέση να σας πω ότι δεν καταγράφεται πουθενά το περιστατικό αυτό της άσκησης ακραίας βίας, σε κανένα σημείο της δικογραφίας. Η αιτία που το ΕΚΑΒ προσήλθε για να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον Ζακ Κωστόπουλο, ήταν «μαχαίρωμα». Αυτή ήταν η αιτιολογία που παρασχέθηκε στο ΕΚΑΒ. Πρέπει να σας πω ότι ο άνθρωπος έφτασε νεκρός στον Ευαγγελισμό, δεμένος με χειροπέδες».

Η δικογραφία όχι μόνο δεν περιλαμβάνει το παραμικρό από όσα καταγράφονται στα δύο βίντεο, αλλά δεν υπάρχει καμία αναφορά στον ξυλοδαρμό με κλοτσιές στο κεφάλι του θύματος ούτε και για το πώς εξελίχτηκε και πώς αντιμετώπισε το περιστατικό η αστυνομία.

Oι συνήγοροι θα υποβάλουν σειρά αιτημάτων προς τον εισαγγελέα προκειμένου να συμπληρωθεί με όλα τα απαραίτητα στοιχεία η σχετική δικογραφία.

Με απλά λόγια, αν δεν υπήρχαν τα βίντεο με τον ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου, θα ήταν σαν το λιντσάρισμα να μην είχε γίνει ποτέ... Θα έκλεινε η δικογραφία έτσι.

#ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ