δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Οι γέροι αργά η γρήγορα θα πεθάνουν άρα δεν παίζει πρόβλημα με τις συντάξεις...


Τσακαλώτος από Λονδίνο: Μέχρι το 2040 οι σημερινοί συνταξιούχοι θα έχουν πεθάνει...

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Τσακαλώτος είπε να κάνουμε υπομονή, καθώς το ασφαλιστικό θα λυθεί από μόνο του με «φυσικό τρόπο», καθώς οι σημερινοί συνταξιούχοι αργά η γρήγορα ...θα πεθάνουν!

Τη γραμμή της πρωθυπουργάρας μας φαίνεται ότι ακολουθεί και ο Τσακαλώτος, γιατί άλλωστε ποιος χρειάζεται πολιτικό και οικονομικό πρόγραμμα, αφού αργά η γρήγορα θα πεθάνουμε όλοι.

Άρα και τι σημασία έχουν τα λεφτά!!!

Τι είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ:

«Η προσωπική διαφορά αφορά κάποια συγκεκριμένη μερίδα συνταξιούχων, οι οποίοι σήμερα είναι πάνω από 70 ετών οι περισσότεροι. Άρα η όποια περικοπή δαπανών δεν θα είναι μια μόνιμη περικοπή. Θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου. Δεν θα έχει καμία επίπτωση στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος».

Και επειδή όπως και να το κάνουμε για τέτοιες δηλώσεις η μία φορά δεν είναι ποτέ αρκετή, το ίδιο είπε χθες, λοιπόν, από το Λονδίνο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος βρέθηκε στο 13ο ετήσιο ελληνικό Roadshow, που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών στο Λονδίνο.

Στην πρωτεύουσα της Βρετανίας, ο Τσακαλώτος μίλησε για την ελληνική οικονομία και τις συντάξεις, αποδεικνύοντας ακόμα μία φορά ότι αποκλείεται να πρόκειται για ανθρώπινο οργανισμό και ίσως τελικά έχουν δίκιο όσοι τον αποκαλούν ρομπότ!

Μέσα στις άκρες είπε ότι το ασφαλιστικό θα λυθεί όσο περνούν τα χρόνια, γιατί έτσι κι αλλιώς τα γερόντια θα πεθάνουν (!), οπότε δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος!

Η ακριβής διατύπωση του Τσακαλώτου:

«Δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος...»

Σιγά μην έχανε, βέβαια, η Νέα Δημοκρατία, λες και δεν ήταν εκείνη που κατακρεούργησε τις συντάξεις και προέβη σε έντονες δηλώσεις αποτροπιασμού:

«Τελικά δεν ειπώθηκε κατά λάθος. Την ευχή που έδωσε στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας να αποδημήσουν το γρηγορότερο οι 1.5 εκατομμύρια συμπολίτες μας που είναι άνω των 70 ετών, την επανέλαβε ως λύση για το ασφαλιστικό και ο υπουργός Οικονομικών.

Έτσι, λοιπόν, δίνει η κυβέρνηση τη μάχη για να μην κοπούν οι συντάξεις. Αφού υπέγραψε μόνη της τις περικοπές, τώρα επιδιώκει την ακύρωσή τους προσπαθώντας να πείσει τους θεσμούς ότι αφορούν μελλοθάνατους. Και δεν ντρέπονται»

#ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ #ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ #ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ #ΣΥΡΙΖΑ