δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Μάγδα Φύσσα: «Θα έκανα κομμάτια τον Ρουπακιά»


Ενώ συμπληρώνονται 5 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από χέρι χρυσαυγίτη, η Μάγδα Φύσσα, παραχώρησε συνέντευξη στην Ελληνοφρένεια, μιλώντας για τα πάντα.

Η μητέρα του Παύλου, και μητέρα όλων μας, όπως αναφέρεται συχνά, στην συνέντευξη μίλησε για τα παιδικά χρόνια του Παύλου, για τα τραγούδια του, αλλά και για το βράδυ της δολοφονίας, για την δίκη των νεοναζί δολοφόνων που εξελίσσεται και τον ρόλο των αστυνομικών που είπαν ψέματα στη δίκη.

«Δικαίωση δεν νομίζω ότι θα βρούμε εμείς ποτέ» ανέφερε η Μάγδα...

«Για εμάς δεν θα είναι δικαίωση η απόφαση του δικαστηρίου. Σε μία δολοφονία, η λέξη ''δίκαιο'' πού μπορεί να χωρέσει; Θα με δικαίωνε αν έφερναν τον Παύλο πίσω. Δικαίωση δεν νομίζω ότι θα βρούμε εμείς ποτέ. Δεν με καλύπτει τίποτα. Ακόμα και να μου πουν ότι τον πάμε στο Σύνταγμα και τον εκτελούμε, είναι πολύ λίγο για το κακό που μου έχει κάνει.

Θέλω να δω να τιμωρούνται οι δολοφόνοι, όμως αυτό δεν μας καλύπτει. Το παιδί μας θέλουμε, δεν μας ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Μπορούν να μας φέρουν πίσω το παιδί μας; Ακόμα και να υπήρχε η θανατική ποινή και τον εκτελούσαν, πάλι δεν θα μας ικανοποιούσε».

Ακόμα, κατήγγειλε την προκλητικότητα των χρυσαυγιτών στο δικαστήριο και τόνισε ότι δεν δείχνουν ίχνος μετάνοιας.

Αναφερόμενη στον Ρουπακιά είπε πως δε θα ‘θελε να του πει τίποτα, αφού απλά «θα τον έκανε κομμάτια».

Επιπλέον, μίλησε αλλά και τα ψέματα των αστυνομικών που ήταν στο σημείο της δολοφονίας και μπορούσαν να την αποτρέψουν αλλά δεν το έκαναν.

«Ψέματα είπαν όλοι, θα μπορούσαν να το αποτρέψουν και δεν το έκαναν. Από το βίντεο και τις μαρτυρίες αποδεικνύεται ότι στο σημείο που έγινε η δολοφονία ήταν δύο αστυνομικοί και δεν το απέτρεψαν. Όλα δείχνουν ότι οι παρόντες αστυνομικοί θα άφηναν (Ρουπακιά) να φύγει».

Η Μάγδα, μιλώντας για τον Παύλο, με περηφάνια για το παιδί της, είπε:

«Από το σημείο της δολοφονίας περνάω κάθε μέρα . Υπάρχει και μνημείο. Θα πούμε καλημέρα και καληνύχτα. Όταν το βεβηλώνουν, πονάς αλλά το ξεπερνάς γιατί ξέρεις ότι δεν του κάνει κακό του ίδιου. Το κακό το κάνουν σε εμάς που έχουμε μείνει πίσω. Ο χρόνος έχει σταματήσει στην ώρα που έφυγε...

Φέρνω τον Παύλο στο μυαλό μου, ξέρω πως τους αντιμετώπισε. Ήταν πολύ γαλήνιος, πολύ όμορφος και γελαστός. Έφυγε ήρεμα. Αν υπάρχει άνθρωπος σήμερα που λέει ότι δεν ξέρει τι έγινε, είναι γιατί θέλει να μην ξέρει. Ο ίδιος ο Παύλος τους υπέδειξε τον δολοφόνο. Ένα από τα τραγούδια του '' τα ζόρια'' δεν μου το είχε βάλει ποτέ να το ακούσω...»

Μιλώντας για τον φασισμό στη χώρα η Μάγδα αναρωτήθηκε γιατί έπρεπε να συμβεί αυτό στην οικογένειά της για να καταλάβουμε ότι υπήρχε και υπάρχει φασισμός στην Ελλάδα....

Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, πρόσθεσε, είναι συνυπεύθυνοι για τη δολοφονία και γενικότερα τη βία της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε ένα από τα ανατριχιαστικότερα αποσπάσματα, η Μάγδα είπε ότι αυτό που της λείπει περισσότερο από τον Παύλο, είναι ο τρόπος που την φώναζε «Μάνα...»

Ελληνοφρένεια 17/9/2018 (Συνέντευξη με Μάγδα Φύσσα, 5 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου):

#ΠΑΥΛΟΣΦΥΣΣΑΣ #ΜΑΓΔΑΦΥΣΣΑ