δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Αυστρία: Ομαδική απόπειρα αυτοκτονίας προσφύγων σε φυλακή


6 πρόσφυγες, ηλικίας από 18 έως 31 ετών, που κρατούνταν στο ίδιο κελί σε φυλακή της Αυστρίας πραγματοποίησαν ομαδική απόπειρα αυτοκτονίας.

Πρόκειται για πέντε Αυγανούς και έναν Ιρακινό.

Οι 6 άνδρες έβαλαν φωτιά στα στρώματά τους και στα κλινοσκεπάσματα, ενώ πριν είχαν φροντίσει να τοποθετήσουν στην είσοδο του κελιού ένα ντουλάπι, ώστε να μπλοκάρουν την πόρτα και να μην καταφέρει κανείς να τους σώσει.

Μάλιστα, πριν την απόπειρα, άφησαν και ένα κοινό αποχαιρετιστήριο σημείωμα.

Στο αποχαιρετιστήριο σημείωμα, δήλωσαν ότι δεν θα άντεχαν τις επικείμενες απελάσεις τους και έτσι αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την πράξη..

Τελικά, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ανοίξουν το κελί και οι πυροσβέστες έσβησαν τις φλόγες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δοθεί στα μέσα, οι πρόσφυγες βρίσκονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο της Αυστρίας, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει σαφής η κατάσταση της υγείας τους.

Ακόμα, άλλοι δεκατέσσερις άνθρωποι εισέπνευσαν ποσότητες καπνού από τη φωτιά χωρίς να έχει επίσης αναφερθεί αν αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Όπως είναι γνωστό, οι θέσεις της Αυστρίας για το μεταναστευτικό είναι ιδιαίτερα σκληρές, καθώς συμμετέχει στην κυβέρνηση το ακροδεξιό κόμμα «Ελευθερίας», το οποίο δεσμεύτηκε να εντείνει τις απελάσεις από τότε που εκλέχθηκε στην εξουσία.

Ήδη από τον περασμένο Ιούνιο, ο Αυστριακός ΥΠΕΞ, ζήτησε σκληρότερη γραμμή στην ευρωπαϊκή προσφυγική πολιτική, καθώς επίσης προέβη και σε δηλώσεις περί υπεράσπισης συνόρων.

Τα απάνθρωπα μέτρα, ξεκίνησαν πολύ νωρίτερα, από τον Δεκέμβριο του 2016, όταν η Αυστρία αποφάσισε να ενισχύσει την αυστηρότητα απέναντι στους μετανάστες που προσπαθούν να εγκατασταθούν στη χώρα.

Το σχέδιο νόμου το οποίο έχει εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο, μεταξύ άλλων, επιτρέπει τις Αρχές να τιμωρούν τους αιτούντες άσυλο που λένε ψέματα για την ταυτότητά τους –για παράδειγμα υποδυόμενοι τους Σύρους έτσι ώστε το αίτημά τους να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνει αποδεκτό– επιβάλλοντάς τους πρόστιμο που φθάνει έως και τα 5.000 ευρώ ή στέλνοντάς τους για τρεις εβδομάδες στη φυλακή..

#ΑΥΣΤΡΙΑ #ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ #ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ #ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ