δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

600 συλλήψεις εργατών στην Κωνσταντινούπολη


Τον ερχόμενο μήνα αναμένεται να ανοίξει το καινούριο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Οι εργαζόμενοι που θα μεταφερθούν στο νέο αεροδρόμιο, αλλά και οι εργάτες του εργοταξίου πραγματοποίησαν μαζική διαδήλωση.

Χιλιάδες εργαζόμενοι, λοιπόν, διαμαρτύρονταν τόσο για τις συνθήκες εργασίας και τα αυξανόμενα εργατικά ατυχήματα όσο και για μη καταβολή των μισθών τους.

Ένας από τους διαδηλωτές δήλωσε στο δίκτυο Evrensel ότι: «Οι συνθήκες εργασίας μας είναι φρικτές», ενώ τόνισε ότι τις τελευταίες δύο μέρες δύο συνάδελφοί του έπεσαν από την οροφή και ο ένας υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.

Επιπλέον, μέσα στην εβδομάδα δύο λεωφορεία που μεταφέρουν εργάτες στα εργοτάξια συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 17 άτομα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, οι ίδιοι πρέπει να περιμένουν ώρες στη βροχή για να μεταφερθούν με τα λεωφορεία από και προς το εργοτάξιο.

Και ακόμα παραπονιούνται ότι οι κοιτώνες τους είναι γεμάτοι ψύλλους.

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να επισκεφτούν ούτε την τουαλέτα, καθώς δεν τους δίνουν την άδεια!

Δεν έχουν ψυγεία, ενώ δεν μπορούν να κάνουν ούτε μπάνιο...

Για να πλυθούν χρησιμοποιούν νερό από λίμνες κοντά στο εργοτάξιο, όπως καταγγέλλουν.

Πέρα από τις απαράδεκτες αυτές συνθήκες, το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργάτες είναι ότι για όλα αυτά πολλοί από αυτούς δεν πληρώνονται!!

Οι υποεργολάβοι που εργάζονται στο αεροδρόμιο έχουν πτωχεύσει, λόγω της πτώσης της τουρκικής λίρας κατά 40% την φετινή χρονιά και έχουν εγκαταλείψει το έργο χωρίς να πληρώνουν μισθούς.

Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Οι εργαζόμενοι για τον κύριο εργολάβο πληρώνονται, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς που εργάζονται για τους υποεργολάβους δεν μπορούν να πάρουν τους μισθούς τους».

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης των χιλιάδων εργαζομένων, η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση, κατά την οποία συνέλαβε 600 εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν!

Η αγριότητα της αστυνομίας φάνηκε εξαρχής, εφόσον έγινε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και στη συνέχεια ακολούθησαν οι εκατοντάδες συλλήψεις..

#ΣΥΝΘΗΚΕΣΕΡΓΑΣΙΑΣ #ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ #ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ #ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ