δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

3.677 παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από 1.670 κληρικούς στην Γερμανία


Νέα μελέτη για την παιδεραστία της εκκλησίας - 3.677 παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από 1.670 κληρικούς στην Γερμανία

Χιλιάδες παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από ιερείς στη Γερμανία, στο διάστημα από το 1946 μέχρι το 2014, σύμφωνα με μια μελέτη για τη γερμανική Καθολική Εκκλησία, η οποία κατηγορείται ότι εν γνώσει της απέκρυψε τα γεγονότα, αποκαλύπτουν σήμερα μέσα ενημέρωσης.

Η μελέτη για την Καθολική Εκκλησία που αποκαλύπτει το Spiegel, άρχισε το 2014, πρόκειται να παρουσιαστεί στις 25 Σεπτεμβρίου στη Φούλντα στη διάρκεια της συνόδου των Γερμανών επισκόπων από τον πρόεδρό της, τον καρδινάλιο Ράινχαρντ Μαρξ.

Τα στοιχεία της μελέτης ανατριχιαστικά, η ευθύνη της εκκλησίας καθολική.

Σύμφωνα με την μελέτη, λοιπόν, τουλάχιστον 3.677 παιδιά, στην πλειονότητά τους αγόρια ηλικίας κάτω των 13 ετών, έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στα χέρια 1.670 κληρικών στη Γερμανία..

Όπως πιθανότατα υποψιάζεστε, η εκκλησία κατηγορείται ότι γνώριζε για τα γεγονότα και τα απέκρυψε εν γνώσει της.

Στη μελέτη αναφέρεται:

«Επί δεκαετίες η Καθολική Εκκλησία αντέστρεψε ή χειραγώγησε πολυάριθμα ντοκουμέντα σχετικά με υπόπτους και υποβάθμισε εν γνώσει της τη σοβαρότητα και την έκταση της υπόθεσης».

Επιπλέον, οι κατηγορούμενοι κληρικοί, αναφέρεται ότι έπαιρναν μεταθέσεις χωρίς οι πιστοί να έχουν προειδοποιηθεί με κανέναν τρόπο για τον εν δυνάμει κίνδυνο που διέτρεχαν τα παιδιά τους, από τους παιδεραστές παπάδες.

Και όπως ακόμα υποψιάζεστε, συνολικά μόνο το ένα τρίτο των υπόπτων αντιμετώπισε διώξεις με βάση το κανονικό δίκαιο, όμως τελικά οι τιμωρίες ήταν ελάχιστες, ακόμη και ανύπαρκτες.

Τα τελευταία χρόνια, αρχίζει σιγά σιγά να αποκαλύπτεται το μέγεθος της φρίκης, ενός κοινού μυστικού που όλος ο πλανήτης γνώριζε.

Την παιδεραστία στους κόλπους της εκκλησίας παγκοσμίως.

Παρόλα αυτά η αποκάλυψη των σεξουαλικών κακοποιήσεων συνεχίζει να συγκλονίζει τον κόσμο, καθώς αρχίζουν επιτέλους να γίνονται έρευνες, μελέτες και να δίνονται στοιχεία στην δημοσιότητα.

Μόλις, τον Αύγουστο, δόθηκε στη δημοσιότητα έρευνα που διενήργησαν οι εισαγγελικές Αρχές της Πενσυλβάνιας των ΗΠΑ, η οποία αφορά την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς.

Σύμφωνα με την έρευνα, τουλάχιστον 1.000 παιδιά είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από 300 και πλέον ιερείς, ενώ τα εγκλήματά τους συγκαλύφθηκαν από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία…

Όπως αποκαλύπτεται, οι ιερείς βίαζαν μικρά αγόρια και κορίτσια, ακόμα και κάτω των 10 ετών.

Μάλιστα, η πιο πρόσφατη περίπτωση ήταν το 2010, όταν οι υπεύθυνοι της Εκκλησίας δεν έκαναν τίποτα ενώ ήξεραν τι συνέβαινε.

Ακόμα, το 2017 έκθεση αποκάλυψε πως τουλάχιστον 547 παιδιά της Καθολικής χορωδίας του Ρέγκενσμπουργκ είχαν πέσει θύματα κακοποίησης στο διάστημα από το 1945 μέχρι το 1992.

#ΕΚΚΛΗΣΙΑ #ΠΑΙΔΙΑΒΙΑ #παιδεραστία