δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Χρυσαυγίτες απεργοσπάστες επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο


Η σαπίλα της εργατιάς, η απεργοσπασία, έκανε πάλι την εμφάνιση της, στο Λιμάνι του Πειραιά, στην απεργία που κήρυξε για τη χθεσινή μέρα το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το οποίο κάλεσε τους εργάτες στην κινητοποίηση, από τις 6 τα χαράματα, ώστε «να δώσουν αποφασιστική απάντηση με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία, διεκδικώντας υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, σύσταση Επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας, πρόληψη των επαγγελματικών ασθενειών και των εργατικών ατυχημάτων».

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι απήργησαν, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, με την απεργία που είχε προκηρύξει η ΕΝΕΔΕΠ να έχει κηρυχθεί ως παράνομη, ενώ 24ωρη απεργία έχει προκηρύξει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Αρχικά, οι χρυσαυγίτες απεργοσπάστες κρέμασαν πανό, στο οποίο αναγραφόταν «Το λιμάνι δεν κλείνει», λέγοντας ότι υπερασπίζονται το δικαίωμα τους στην δουλειά - σκλαβιά, αλλά κυρίως υπερασπιζόμενοι το αφεντικό τους.

Γιατί για τους φασίστες σημασία έχει να το «δουλειά να’ ναι κι ότι να ναι», χωρίς διεκδίκηση περεταίρω δικαιωμάτων. Αλλά κυρίως σημασία έχει να χαλάσουν τους αγώνες των πραγματικών αγωνιστών.

Σαν να μην έφτανε λοιπόν αυτό, αποφάσισαν ότι θέλουν και παραπάνω τσαμπουκάδες.

Έτσι, επιτέθηκαν απρόκλητα σε δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού «Έψιλον», και μάλιστα μπροστά σε άνδρες του Λιμενικού!

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από ομάδα ακροδεξιών εργαζόμενων και ενώ η απεργία των εργαζόμενων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ βρισκόταν σε εξέλιξη, με επικεφαλής «γνωστό χρυσαυγίτη»!

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΕΝΕΔΕΠ, μια ομάδα έφυγε από την κλίκα των εργοδοτικών- απεργοσπαστών, και με επικεφαλής το γνωστό χρυσαυγίτη «Μεγαλοοικονόμου Νίκο» και επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού «Έψιλον» που βρισκόταν στο σημείο για να καλύψει το γεγονός της απεργίας.

Η καταγγελία της ΕΝΕΔΕΠ:

«Η επίθεση ξεκίνησε από ομάδα που έφυγε από την κλίκα των εργοδοτικών - απεργοσπαστών και με επικεφαλής το γνωστό χρυσαυγίτη Μεγαλοοικονόμου Νίκο, που είναι και μέλος του δήθεν Σωματείου της Χρυσής Αυγής στη Ν/Ζώνη.

Παρά το γεγονός ότι η επίθεση έγινε μπροστά στους λιμενικούς, αυτοί άφησαν το δράστη να διαφύγει. Η ευθύνη της κυβέρνησης, του κράτους και των υπευθύνων της λιμενικής δύναμης είναι τεράστια.

Και με αυτό το περιστατικό επιβεβαιώνεται ότι θέλουν το λιμάνι του Πειραιά να είναι ένα εργασιακό γκέτο όπου θα τραμπουκίζονται εργαζόμενοι, συνδικαλιστές, δημοσιογράφοι χωρίς καμιά συνέπεια.

Δεν θα τους περάσει».

To Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε, επίσης, ανακοίνωση για την εργοδοτική και κρατική βία σε βάρος των απεργών της COSCO:

«Μετά την αποτυχία της εργοδοσίας να κάμψει τον αγώνα των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, με απαράδεκτες δικαστικές αποφάσεις, επιστρατεύθηκαν σήμερα τα φασιστοειδή, με την ανοχή των δυνάμεων καταστολής, καθώς και ο ΣΕΒ που έσπευσε να αμφισβητήσει ακόμη και το δικαίωμα στις κινητοποιήσεις του σωματείου, καλώντας το κράτος να παρέμβει και τους εργαζόμενους να πουν κι "ευχαριστώ" για τις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς.

Είναι προφανές ότι έχει κινητοποιηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός του κράτους και της μεγαλοεργοδοσίας, προκειμένου να μπει στο στόχαστρο το δικαίωμα στην απεργία, αξιοποιώντας το νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει οι κυβερνήσεις, σημερινή και προηγούμενες.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Οι εργαζόμενοι θα οργανώσουν πιο αποφασιστικά τον αγώνα και την αλληλεγγύη τους σε κάθε χώρο δουλειάς και με τη μαζική τους συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, για αυξήσεις στους μισθούς και αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς, ενάντια στην εργοδοτική και κρατική βία, καθώς και στα ψέματα της κυβέρνησης, που από τη μία μεριά κοροϊδεύει ότι δήθεν προστατεύει τους εργαζόμενους και από την άλλη τσακίζει τα δικαιώματά τους».

#ΑΠΕΡΓΙΑ #ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ