δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Η δημόσια τηλεόραση αναρωτιέται αν τα εμβόλια είναι αναγκαία ή μύθος!


Η δημόσια τηλεόραση αναρωτιέται αν τα εμβόλια είναι αναγκαία ή μύθος. Η δημόσια τηλεόραση. Αν τα εμβόλια είναι μύθος...

Την ίδια ώρα που οι αρμόδιες υπηρεσίες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την επάνοδο ασθενειών που είχαν εξαλείψει τα εμβόλια, η ΕΡΤ δίνει το βήμα σε επικίνδυνους αντιεμβολιαστές, ώστε να αναλύσουν τις ασυναρτησίες που υποστηρίζουν.

Συγκεκριμένα, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Άλλη διάσταση» στην ΕΡΤ, χθες, μεταξύ άλλων φιλοξενήθηκε ρεπορτάζ και συζήτηση στο στούντιο με θέμα τη χρησιμότητα των εμβολιασμών και το αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Στην συζήτηση και ο παρουσιαστής, αλλά και οι δυο καλεσμένοι επιστήμονες στο πάνελ τοποθετήθηκαν υπέρ των εμβολίων.

Όμως η ένσταση βρίσκεται αλλού.

Αρχικά είναι προβληματικό και μόνο στο γεγονός ότι έγινε θέμα κάτι τέτοιο, και άφησε περιθώρια να θεωρηθεί ότι υπάρχει και η άλλη άποψη, η οποία είναι μάλιστα και άξια αναφοράς στη δημόσια τηλεόραση...

Και αφετέρου στους τίτλους: «Εμβόλια: Αναγκαία ή μύθος;» και «Σώζει ή απειλεί ζωές το εμβόλιο;»

Γνωρίζουμε όλοι τη δύναμη της τηλεόρασης και το κατά πόσο μπορούν να επηρεαστούν απόψεις, μόνο και μόνο επειδή κάποιος είδε κάτι γραμμένο στην τηλεόραση.

Θα μπορούσε κάποιος τηλεθεατής να αναρωτηθεί αν είναι προτιμότερο να βγάζουν εκπροσώπους του κινήματος του αντιεμβολιασμού στην τηλεόραση, προκειμένου να τους ξεφτιλίσουν και να καταρρίψουν ένα - ένα τα επιχειρήματά τους, ή αν πρέπει εκείνοι να μείνουν στην αφάνεια.

Πέρα από κάθε αμφιβολία, σωστότερο είναι το δεύτερο.

Διότι όσο υπάρχει έστω και ένας πολίτης ο οποίος μπορεί να επηρεαστεί και να σχηματίσει την εντύπωση ότι τα εμβόλια δεν είναι αναγκαία ή απαραιτήτως «καλά», και τελικά να αρνηθεί να κάνει εμβόλια στα παιδιά του, αυτές οι απόψεις είναι επικίνδυνο να μεταδίδονται από τον τηλεοπτικό αέρα.

Ή αν αποφασίσουν να μεταδώσουν ένα τέτοιο θέμα, οφείλουν να το προσεγγίσουν τελείως διαφορετικά.

Δηλαδή να επισημάνουν στον τίτλο τους κινδύνους του αντιεμβολιαστικού κινήματος, και να μην φιλοξενηθεί κανένας υποστηρικτής αυτού, ώστε να εξαλειφθεί η παραμικρή πιθανότητα να επηρεαστεί έστω και ένας άνθρωπος.

Ειδικά, την δεδομένη περίοδο που διανύουμε, όπου πληθώρα γονέων, επιλέγουν να μην εμβολιάσουν τα παιδιά τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει επανεμφάνιση ασθενειών, οι οποίες είχαν καταπολεμηθεί εξαιτίας των εμβολίων εδώ και δεκαετίες.

Δηλαδή τι άλλο μένει πλέον να αναλυθεί στην δημόσια τηλεόραση;

Αν η γη είναι επίπεδη ή μας ψεκάζουν;

Όσο και αν προκαλεί γέλιο κάτι τέτοιο, έχει ακριβώς το ίδιο νόημα να παρουσιαστεί ως θέμα, όσο και η αναγκαιότητα των εμβολίων.

Μόνο που εδώ υπάρχει ξεκάθαρος κίνδυνος για τα παιδιά, αλλά και την δημόσια υγεία γενικώς.

#ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ #ΕΡΤ #ΔΗΜΟΣΙΑΥΓΕΙΑ