δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

50.000 αντιφασίστες της Γερμανίας: «Είμαστε περισσότεροι!»


Μεγάλη ανησυχία έχει προκληθεί από την δράση των φασιστών στη Σοξονία από την Κυριακή 26 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι χιλιάδες νεοναζί βγήκαν στους δρόμους, με αφορμή τη δολοφονία ενός 35χρονου, από έναν Ιρακινό και έναν Σύρο, οι οποίοι, σύμφωνα με μαρτυρίες, τον μαχαίρωσαν έπειτα από έντονο διαπληκτισμό.

Ήδη την ίδια μέρα, μετά τη δολοφονία, 1.000 φασίστες της περιοχής βγήκαν στους δρόμους με σκοπό να τρομοκρατήσουν και να διώξουν από την πόλη μετανάστες και αλληλέγγυους.

Την επόμενη μέρα, ξέσπασαν βίαια επεισόδια σε νέα συγκέντρωση, με τη συμμετοχή περίπου 6.000 ακροδεξιών, οι οποίοι χαιρετούσαν ναζιστικά.

Από τότε οι διαδηλώσεις των νεοναζί ήταν επαναλαμβανόμενες.

Η κατάσταση ξέφυγε γρήγορα εκτός ορίων, θυμίζοντας άλλες εποχές, με τους φασίστες, με ξυρισμένα κρανία, να κυνηγούν περαστικούς μετανάστες στο κέντρο της πόλης.

Όπως ήταν αναμενόμενο υπήρξαν και σοβαροί τραυματισμοί από τις ρατσιστικές επιθέσεις.

Στις 29 Αυγούστου, ένας 20χρονος μετανάστης ξυλοκοπήθηκε άγρια από τρεις Γερμανούς νεοναζί, όταν επέστρεφε στο σπίτι του με τα πόδια. Τον προσέβαλλαν και τον χτύπησαν στο πρόσωπο, στην πλάτη και τα πλευρά με αλυσίδα, με αποτέλεσμα τα τραύματά του να είναι σοβαρά και να οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

Το ασύλληπτο γεγονός είναι ότι δημιουργήθηκε ακροδεξιά συμμαχία, ενάντια στην μετανάστευση, με ακροδεξιές ομάδες με διαφορετική πολιτική αφετηρία να ενώνουν τις δυνάμεις τους επιμένοντας ξενοφοβικά και εκφράζοντας μίσος προς μετανάστες και αλληλέγγυους.

Μεταξύ αυτών είναι το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), η ισλαμοφοβική κίνηση PEGIDA και το ακροδεξιό κίνημα «Pro Chemnitz.

«Συμμαχία Κέμνιτς χωρίς ναζί»

Μετά την φασιστική έκρηξη βίας, οι αντιφασίστες δεν έκατσαν με σταυρωμένα χέρια και βγήκαν στους δρόμους, το περασμένο Σάββατο.

Στο Κέμνιτς της Γερμανίας, 3.500 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αριστερών οργανώσεων και κομμάτων, απέναντι στη νέα ακροδεξιά διαδήλωση που συγκέντρωσε περίπου 4.500 άτομα.

Οι αντίπαλες διαδηλώσεις συγκρούστηκαν και εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει η αστυνομία από ποια διαδήλωση προέρχονταν οι τραυματίες.

Μεγάλη συναυλία-διαμαρτυρία κατά της ακροδεξιάς στο Κέμνιτς

Μεγάλη συναυλία στην πόλη Κέμνιτς, πραγματοποιήθηκε την Δευτερα που πέρασε.

Η συναυλία μετατράπηκε σε εκδήλωση καταδίκης της ξενοφοβίας, της βίας και της ακροδεξιάς, εξαιτίας των γεγονότων των τελευταίων ημερών, καθώς σημειώνονται βίαια επεισόδια, μεταξύ ακροδεξιών και αντιρατσιστών.

Τα βασικά συνθήματα των τουλάχιστον 50.000 ανθρώπων που παρακολούθησαν την αντιρατσιστική συναυλία ήταν «Είμαστε περισσότεροι» και «Όποιος έχει αξιοπρέπεια, αντισταθεί στον δεξιό όχλο».

Οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν, καταδίκασαν τη βία και την ξενοφοβία, ενώ εξέφρασαν τη στήριξή τους σε όσους αντιστέκονται στην ακροδεξιά.

«Είναι σημαντικό να δείξουμε ότι κανείς δεν είναι μόνος του. Το πρόβλημα του δεξιού εξτρεμισμού δεν θα έχει εξαφανιστεί αύριο», δήλωσε ο Φέλιξ Μπρούμερ, του συγκροτήματος Kraftklub.

Ακόμα, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Toten Hosen, Καμπίνο, τόνισε ότι η συναυλία δεν έχει να κάνει τόσο με τη μουσική, αλλά με την αλληλεγγύη προς τους κατοίκους του Κέμνιτς που επιμένουν να αγωνίζονται κατά της ξενοφοβίας.

Από τη Δευτέρα μέχρι τώρα, τα συγκροτήματα και οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην συναυλία δέχονται στις σελίδες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μαζικές επιθέσεις από ακροδεξιούς, αλλά και απειλές.

Η κατάσταση στη Σαξονία είναι εξόχως ανησυχητική και θυμίζει καζάνι που βράζει εδώ και μέρες.

Όμως η άμεση απάντηση των αντιφασιστών που βγήκαν στους δρόμους και αντιμετώπισαν τους φασίστες κατά πρόσωπο, αλλά και πολλών καλλιτεχνών και άλλων προσωπικοτήτων, είναι η πραγματική ελπίδα.

#ΓΕΡΜΑΝΙΑΦΑΣΙΣΜΟΣ #ΦΑΣΙΣΜΟΣ #ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ #ΓΕΡΜΑΝΙΑ #ΓΕΡΜΑΝΙΑΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ