δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Πλαστογραφία υπογραφής γιατρού για το 67% αναπηρίας Φλώρου


Λίγες μέρες μετά την αποφυλάκιση του Άρη Φλώρου και τον σάλο που ξέσπασε γύρω από το ποσοστό αναπηρίας, άνω του 67%, που του διαγνώστηκε και λόγω του οποίου βγήκε από την φυλακή, προκύπτουν σημαντικά προβλήματα και ερωτηματικά, σχετικά με την εγκυρότητα των ιατρικών εγγράφων του καταδικασμένου σε φυλάκιση 21 ετών για απάτη σε βάρος του Δημοσίου.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο του νοσοκομείου και συγκεκριμένα της διοικήτριας του Ευαγγελισμού Π. Γκουλάκη-Μητσάκη, το έγγραφο της ιατρικής γνωμάτευσης φέρει την υπογραφή ιατρού που δεν ήταν αρμόδια για να το υπογράψει!

Επίσης, ο Ευαγγελισμός διαπιστώνει πως το εν λόγω έγγραφο δεν συνοδεύεται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης θεραπείας ύπνου (c-pap), ενώ προβληματική κρίνεται και η ιατρική βεβαίωση-γνωμάτευση για το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), καθώς δεν έχει υπογραφεί από τον επιστημονικά υπεύθυνο του εργαστηρίου μελέτης ύπνου ή του καθηγητή κλινικής εντατικής θεραπείας.

Αφού, έγιναν γνωστά τα παραπάνω, λες και δεν ήταν ήδη αρκετά παρατράγουδο η υπόθεση, είχαμε και νέα εξέλιξη.

«Πλαστογραφήθηκε η υπογραφή μου!!!»

Η Καλλιρρόη Λάμπρου, η οποία φέρεται να υπογράφει σχετική γνωμάτευση μετά από εξέταση στο εργαστήριο μελέτης ύπνου του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» αναφέρει σε δήλωση της επίσης ότι ουδέποτε έχει συναντήσει τον κ. Φλώρο.

Η δήλωσή της:

«Σας γράφω από το εξωτερικό οπού έχω ξεκινήσει να εργάζομαι προσφάτως και έχω πέσει από τα σύννεφα με αυτά που έμαθα σήμερα.

Κατά την τριετή μου παραμονή ως Πανεπιστημιακή υπότροφος στο εργαστήριο μελέτης ύπνου του Ευαγγελισμού ουδέποτε συνάντησα τον κ. Φλώρο και ουδέποτε έβαλα την υπογραφή μου σε σχετική γνωμάτευση μελέτης ύπνου.

Η φερόμενη ως υπογραφή μου ήταν πλάστη και χρησιμοποιήθηκε καταχρηστικά για λόγο, τον οποίο και δεν γνωρίζω.

Έχει θίγει η ιατρική μου τιμή και ελπίζω σύντομα να αποκατασταθεί η αλήθεια".

Με εκτίμηση

Καλλιρρόη Λάμπρου».

Έφεση κατά της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε παραγγελία για να μελετηθεί το ενδεχόμενο έφεσης σε βάρος του βουλεύματος, με το οποίο άνοιξε ο δρόμος για την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου. Επιπλέον, Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός χαρακτηρίζει το βούλευμα «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό», στηριζόμενος στις γνωματεύσεις που δόθηκαν για τα ποσοστά αναπηρίας του κρατουμένου.

Στην παραγγελία του, ο ανώτερός του εισαγγελικός λειτουργός, κ. Βουρλιώτης, ανέφερε:

«Το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας, στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, είναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ως προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%. Και αυτό γιατί δεν προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας, αλλά σημειώνεται απλώς ότι το 35% οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση».

Καταγγελία από Πολάκη για πλαστογραφία στην υπόθεση Φλώρου:

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, κατήγγειλε ότι «το βασικό χαρτί με το οποίο διαπιστώθηκε η πάθηση της υπνικής άπνοιας είναι πλαστό»!

Για πλαστό έγγραφο έκανε λόγο ο Παύλος Πολάκης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό:

«Έγινε έλεγχος για τις γνωματεύσεις για να διαπιστωθεί αν είναι γνήσια τα πιστοποιητικά. Διαπιστώθηκε, ανάμεσα σε άλλα, και με αδιάσειστα στοιχεία ότι το βασικό χαρτί με το οποίο διαπιστώθηκε η πάθηση της υπνικής άπνοιας είναι πλαστό και με κατάλληλα υπογεγραμμένο. Μπορεί να έχει πλαστογραφηθεί ακόμα και η υπογραφή της γιατρού η οποία πάντως δεν είχε δικαίωμα να υπογράψει, δεν ήταν επιμελήτρια ΕΣΥ ούτε και διευθύντρια της κλινικής.»

#ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ