δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Ακρωτηριάστηκε 32χρονος σε επεισόδια ανάμεσα σε κατοίκους και αστυνομικούς στην Λευκίμμη


Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης στην Κέρκυρα, μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται από τον Ιούλιο στην περιοχή.

Οι κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία, έξω από τις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ της Λευκίμμης στην Κέρκυρα.

Στη συνέχεια υπήρξε ένταση και οι κάτοικοι συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση χημικών.

Οι διαμαρτυρόμενοι απάντησαν στα χημικά της αστυνομίας, με φωτοβολίδες, κροτίδες, πέτρες και άλλους αυτοσχέδιους μηχανισμούς.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ένας 32χρονος πολίτης τραυματίστηκε όταν ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που κρατούσε εξερράγη, τραυματίζοντάς τον στο χέρι και στο πρόσωπο.

Στη συνέχεια, ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου ακρωτηριάστηκε ο καρπός του.

Για τον τραυματισμό του διεξάγεται έρευνα.

Ευτυχώς, μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει προσαγωγές, ενώ εξετάζεται το υλικό από αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που εντόπισε η αστυνομία, σε σημείο των συμβάντων.

Επιπλέον, αναμένεται ο σχηματισμός δικογραφίας που θα σταλεί στην Εισαγγελέα Κέρκυρας.

Σημειώνεται, ότι αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό που κατέληξε στο νοσοκομείο από τις συμπλοκές στην Κέρκυρα για τις διαμαρτυρίες για τον ΧΥΤΑ, καθώς στα μέσα Ιουλίου, τα ΜΑΤ έστειλαν στο νοσοκομείο διαδηλωτή στη Λευκίμμη. Τότε, από τη χρήση χημικών ένας κάτοικος παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα και οδηγήθηκε στο κέντρο υγείας.

Πριν την διαμαρτυρία της Κυριακής, είχε προηγηθεί απόρριψη του αιτήματός των κατοίκων, να μπει μια αντιπροσωπεία τριών ατόμων στον ΧΥΤΑ.

Οι κάτοικοι θεωρούν ότι ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης είναι παράνομος και καταγγέλλουν κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση για βίαιη λύση προκειμένου να λειτουργήσει, αλλά και τα ΜΑΤ για την «προκλητική παρουσία» τους στην περιοχή.

Όπως καταγγέλλουν, ακόμα, οι κάτοικοι, η περιοχή της Λευκίμμης, πλέον, βρίσκεται υπό την «ομηρία» της αστυνομίας, καθώς στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται 13 διμοιρίες ΜΑΤ και μεγάλος αριθμός ανδρών της ΟΠΚΕ, που έχουν συγκεντρωθεί για να καταστείλουν τους διαμαρτυρόμενους πολίτες.

Μάλιστα, υπάρχουν και καταγγελίες κατοίκων, οι οποίοι αναφέρουν ότι πρέπει να πάρουν την άδεια της αστυνομίας ώστε να μεταβούν στα χωράφια τους και στα σπίτια τους...

#ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΒΙΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΒΙΑ