δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Ο Εισαγγελέας προτείνει να κάτσει στο σκαμνί ο Μαρινάκης για τα στημένα


Ο εισαγγελέας Εφετών Περικλής Δράκος εισηγείται προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή σε δίκη του Βαγγέλη Μαρινάκη για ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα.

Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας, εισηγείται προς το αρμόδιο δικαστικό όργανο την παραπομπή του Βαγγέλη Μαρινάκη και 27 ακόμη εμπλεκομένων σε δίκη, για την υπόθεση με τους «στημένους» ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Ο εισαγγελικός λειτουργός επανεξέτασε την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης του ποδοσφαίρου και αποφάσισε να προτείνει να οδηγηθεί σε δίκη ο Βαγγέλης Μαρινάκης για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνα και για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας.

Όπως αναφέρεται, με την παρούσα εισαγγελική πρόταση αναζωπυρώνεται το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών, με πρόεδρο τον Κώστα Σταμαδιάνο, με το το οποίο είχαν απαλλαγεί οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, για τρία κακουργήματα και παραπέμπονταν μόνον για αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνα και για σύσταση συμμορίας.

Υπενθυμίζεται ότι, την αναίρεση του απαλλακτικού σκέλους του βουλεύματος Σταμαδιάνου είχε ζητήσει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Ωστόσο η πρόταση του για το κακούργημα της εκβίασης απορρίφτηκε ομόφωνα από το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου (με πρόεδρο την αντιπρόεδρο, Μαρία Γαλάνη) όμως, επικύρωσε την οριστική απαλλαγή του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, για τα κακουργήματα της «εγκληματικής οργάνωσης» (κατά πλειοψηφία 2-1), της εκβίασης και της απάτης σχετικά με την υπόθεση του ποδοσφαίρου.

Ειδικότερα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου:

1) Απέρριψε ομόφωνα την αναίρεση που στρεφόταν κατά της απαλλαγής από το αδίκημα της κακουργηματικής εκβίασης.

2) Απέρριψε κατά πλειοψηφία (2-1) την αναίρεση της απαλλαγής από το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και της μετατροπής του στο πλημμέλημα της σύστασης και συμμορίας.

3) Απέρριψε κατά πλειοψηφία (2-1) την αναίρεση της απαλλαγής από το αδίκημα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος.

Έτσι μπήκαν οριστικά στο αρχείο οι συγκεκριμένες κατηγορίες.

Μετά την νέα εισαγγελική πρόταση τον λόγο έχει πλέον το Συμβούλιο Εφετών για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνα και για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας.

#ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΔΙΑΦΘΟΡΑ