δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Οι φασίστες της Λάτσιο διώχνουν τις γυναίκες από τις πρώτες σειρές της κερκίδας


Οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας Λάτσιο στην Ιταλία, μοίρασαν φυλλάδιο, σύμφωνα με το οποίο οι γυναίκες δεν θα πρέπει να κάθονται στις πρώτες σειρές της κερκίδας των οργανωμένων!!!

Το φυλλάδιο μοιράστηκε στην αναμέτρηση της Λάτσιο με τη Νάπολι, στο στάδιο «Ολίμπικο» της Ρώμης.

Συγκεκριμένα πάνω στο φυλλάδιο αναγράφονταν τα εξής:

«Η Curva Nord αντιπροσωπεύει για μας ένα ιερό μέρος, ένα περιβάλλον με άγραφους κώδικες που οφείλουμε να σεβόμαστε. Οι πρώτες σειρές, όπως πάντα, τις ζούμε σαν να ήταν μία γραμμή σε τάφρο. Στο εσωτερικό της δεν αποδεχόμαστε γυναίκες, συζύγους ή φίλες, για αυτό τις καλούμε να παίρνουν θέση από τη δέκατη σειρά και πίσω. Όποιος βλέπει το στάδιο ως εναλλακτική για μία ανέμελη και ρομαντική ημέρα στη Βίλα Μποργκέζε, να πάει σε άλλες θύρες».

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι φανατικοί οπαδοί της Λάτσιο, επιδεικνύουν τις φασιστικές τους πεποιθήσεις, για τις οποίες είναι γνωστοί και περήφανοι.

Στο πέταλο των φανατικών οπαδών της ιταλικής ομάδας, πολλές φορές έχουν ακουστεί συνθήματα που υμνούν τον φασισμό, αλλά και που αποθεώνουν τον Μουσολίνι.

Έχουν, ακόμα, ακουστεί δεκάδες φορές ρατσιστικά συνθήματα κατά έγχρωμων αντιπάλων παικτών.

Πρόσφατα, το 2017, είχε ξεσπάσει σάλος παγκοσμίως για περιστατικό στις κερκίδες της Λάτσιο, με την Άννα Φρανκ (θύμα του ολοκαυτώματος).

Τότε κόλλησαν στις εξέδρες του σταδίου της ομάδας αυτοκόλλητα με τη φωτογραφία της Άννας Φρανκ, να φορά φανέλα της αντίπαλης και μισητής για την Λάτσιο, Ρόμα.

Η κίνηση αυτή ήταν μία από τις πλέον ρατσιστικές και αντισημιτικές επιθέσεις που έχουν καταγραφεί ποτέ σε ποδοσφαιρικά ματς

Μετά από το περιστατικό, οι παίκτες τίμησαν την μνήμη της Άννας Φρανκ και για να εναντιωθούν στην ανεκδιήγητη κίνηση των οπαδών τους, σε επόμενο ματς φόρεσαν φανέλες στις οποίες αποτυπωνόταν το πρόσωπο του κοριτσιού.

Γνωρίζοντας τα παραπάνω, δεν είναι για να απορεί κανείς για την φαλλοκρατική αντιμετώπιση των γυναικών από τους συγκεκριμένους οπαδούς.

Άλλωστε, είναι γνωστό και αποδεικνύεται ακόμα μία φορά ποια θεωρούν ότι είναι η θέση της γυναίκας στην κοινωνία, οι νοσταλγοί του φασισμού.

Ήδη, η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (Figc) ξεκίνησε έρευνα για τον «αποκλεισμό» των γυναικών από τις πρώτες σειρές της κερκίδας της Λάτσιο.

#ΦΑΣΙΣΜΟΣ #Αθλητισμός