δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Σέρρες: Πρόστιμο 120.000 σε άνδρα που πέταξε 4 κουτάβια στα σκουπίδια


Το Σάββατο 30 Ιουνίου, άνδρας στην Νιγρίτα Σερρών, πέταξε 4 νεογέννητα κουτάβια σε κάδο σκουπιδιών.

Η βαριά άρρωστη και υποσιτισμένη σκυλίτσα του, η οποία ζούσε υπό άθλιες συνθήκες γέννησε 5 κουτάβια, εκ των οποίων ο δράστης αποφάσισε να ξεφορτωθεί τα 4, πετώντας τα σε έναν κάδο.

Ο άνδρας εντοπίστηκε και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε καταγγελία εις βάρος του, από την Ζωή Κοντού, μέλος ΔΣ της ΠΦΠΟ (Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία).

Το άρθρο 21 του νόμου 4039/2012 προβλέπει διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ για κάθε ζώο που θανατώνεται ή κακοποιείται.

Ύστερα από την καταγγελία σε βάρος του, σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες με τις κατηγορίες της κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώων και ο δράστης συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Στη συνέχεια σχηματίστηκε και μία τρίτη δικογραφία για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης της μητέρας των κουταβιών στην αυλή του σπιτιού του.

Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών έκανε γνωστό μέσω ανάρτησης στο facebook, ότι το Αστυνομικό Τμήμα Βισαλτίας βεβαίωσε το διοικητικό πρόστιμο των 120.000 ευρώ στον άνδρα που τα ξημερώματα του Σαββάτου 30 Ιουνίου 2018 πέταξε τα 4 από τα 5 νεογέννητα κουτάβια που είχε γεννήσει η άρρωστη και υποσιτισμένη σκυλίτσα του σε κάδο σκουπιδιών στην Νιγρίτα Σερρών όπου και διαμένει.

Εν συνεχεία, δόθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών Σερρών η εντολή αφαίρεσης της σκυλίτσας και του κουταβιού της από τον δράστη και κατόπιν τα δύο ζώα μεταφέρθηκαν από τον Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών σε ασφαλές χώρο για την περίθαλψη τους, όπου φιλοξενούνται μέχρι και σήμερα.

Ο Όμιλος δημοσιοποίησε αρχικά την υπόθεση, στις 1 Ιουλίου, μέσα από την ακόλουθη ανάρτηση:

«Ολοκληρώθηκε χθες η σειρά ενόρκων καταθέσεων που δόθηκαν στην αστυνομία Βισαλτίας για τα 4 νεογέννητα μωρά που βρέθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου 30.06, πεταμένα σε κάδο σκουπιδιών στη Νιγρίτα Σερρών. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που είχαν γίνει σε μέλος της ΠΦΠΟ, ο ιδιοκτήτης της μάνας Ι. Μ. , κάτοικος Νιγρίτας πέταξε τα 4 από τα 5 κουτάβια που γέννησε το ζώο του στον κάδο αμέσως μετά τη γέννα! Τα ζώα μεταφέρθηκαν την επόμενη μέρα το μεσημέρι από το περιπολικό της αστυνομίας πίσω στη μητέρα τους για να θηλάσουν, ενώ μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε χθες αργά το βράδυ κινήθηκε και η διαδικασία του αυτοφώρου, ο εγκληματίας ιδιοκτήτης όμως εξαφανίστηκε από την κατοικία του και αναζητείται ακόμη! Περιμένουμε εναγωνίως τις εξελίξεις της υπόθεσης καθώς η πράξη της εγκατάλειψης των ζώων , ιδιαίτερα των νεογέννητων, η οποία ισοδυναμεί με αργό και βασανιστικό θάνατο για αυτά, είναι ποινικό αδίκημα το οποίο τιμωρείται αυστηρά από τη νομοθεσία μας» !

Η τελευταία ανάρτηση, σχετικά με την υπόθεση, έγινε στις 10 Αυγούστου, όταν και επιβεβαιώθηκε το πρόστιμο:

«Θυμάστε την υπόθεση του εγκληματία Ι.Μ., ο οποίος πέταξε τα 4 από τα 5 μωρά που γέννησε το κυνηγόσκυλο του σε κάδο απορριμάτων τα ξημερώματα του Σαββάτου στις 30 Ιουνίου, στη Νιγρίτα Σερρών? Αφού το μέλος ΔΣ της ΠΦΠΟ Ζωή Κοντού, κατέθεσε το βράδυ του Σαββάτου στο αστυνομικό τμήμα Βισαλτίας και επικοινώνησε την επομένη Κυριακή 1 Ιουλίου με τον Εισαγγελέα υπηρεσίας, κινήθηκε επιτέλους η διαδικασία του αυτοφώρου και ορίστηκε η δικάσιμη για 12 Ιουλίου. Την ημέρα της δίκης ο εναγόμενος παρουσίασε μέσω του δικηγόρου του δικαιολογητικά ασθένειας και έτσι του δόθηκε αναβολή για 28 Φεβρουαρίου του 2019.

Η αστυνομία όπως μας ενημέρωσε βεβαίωσε τα διοικητικά πρόστιμα και για τις δύο δικογραφίες που σχηματίστηκαν κατά του Ι.Μ., μια για εγκατάλειψη και μία για κακοποίηση ζώων, τα οποία είναι 120 χιλιάδες ευρώ συνολικά και για τα 4 κουτάβια!

Πρέπει επίσης να αναφέρουμε το πολύ σημαντικό γεγονός της αφαίρεσης ζώων που δόθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών Σερρών, κατόπιν αιτήματος του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, για τη βαριά άρρωστη κ υποσιτισμένη μητέρα καθώς και για το ένα και μοναδικό από τα 5 κουτάβια το οποίο επέζησε! Τα δύο ζώα μεταφέρθηκαν από εθελοντές του συλλόγου αρχικά στον κτηνίατρο και κατόπιν σε ασφαλές χώρο για περίθαλψη όπου φιλοξενούνται μέχρι και σήμερα! Οι φωτό από την πρώτη μέρα που παραλάβαμε τη μανούλα και η πρόσφατη που δημοσιεύουμε σήμερα είναι ενδεικτικές για την άθλια κατάσταση που είχε τότε το ζώο αλλά και τη μεταμόρφωση του μετά τη φροντίδα κ τη θεραπευτική αγωγή των εθελοντών!

Πρέπει να σημειωθεί τέλος πως μετά το αυτόφωρο σχηματίστηκε και τρίτη δικογραφία για εγκατάλειψη ζώου κατά του Ι.Μ. και για το δεύτερο ενήλικο ζώο που διατηρούσε δεμένο σε άθλιες συνθήκες στην αυλή του και το οποίο εξαφανίστηκε μετά την αρχική καταγγελία μας, για το οποίο και δόθηκαν εκ νέου ένορκες καταθέσεις από μέλη της ΠΦΠΟ κ του ΦΟΣ».

#ΖΩΑ