δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Τα εγκλήματα του Ισραήλ συνεχίζονται - 2 νεκροί και 270 τραυματίες χθες


Οι καθιερωμένες διαδηλώσεις στη Λωρίδα της Γάζας κάθε Παρασκευή, πραγματοποιήθηκαν και χθες.

Κατά τη διάρκεια των χθεσινών διαδηλώσεων δολοφονήθηκαν δύο ακόμα άνθρωποι, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 270, κατά μήκος του φράχτη ασφαλείας που χωρίζει τον παλαιστινιακό θύλακα από το Ισραήλ.

Συνολικά στις διαδηλώσεις συμμετείχαν 20.000 άνθρωποι.

Από τους 270 τραυματίες, οι 50 δέχτηκαν αληθινά πυρά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων των Παλαιστίνιων στη Λωρίδα της Γάζας την Παρασκευή, ο Καρίμ Άμπου Φατάγιερ, 30 ετών, τραυματίστηκε θανάσιμα κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό του Αλ Μπουρέιτζ.

Θύμα των δολοφόνων του Ισραήλ ήταν και ο 26χρονος Σάντι Μουάμαρ, ο οποίος λίγη ώρα αργότερα, δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι και σκοτώθηκε στα ανατολικά της Ράφα.

Ακόμα ένα επεισόδιο σημειώθηκε, αυτή τη φορά στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, όταν άνδρες των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα ο οποίος, όπως ισχυρίστηκαν, επιχείρησε να μαχαιρώσει έναν αστυνομικό.

Η ταυτότητα του άνδρα που δολοφονήθηκε δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, ωστόσο τοπικές εφημερίδες επιβεβαιώνουν ότι ήταν Παλαιστίνιος.

Μάλιστα, δύο γυναίκες που ήταν παρούσες στο περιστατικό της δολοφονίας σοκαρίστηκαν τόσο, ώστε αμέσως μετά μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη Τετάρτη το Ισραήλ με την παλαιστινιακή πλευρά ήρθαν σε συμφωνία, να υπάρξει μερικό άνοιγμα του περάσματος Κερέμ Σαλόμ, ώστε να μπορεί η Γάζα να εφοδιαστεί με τρόφιμα και καύσιμα.

Παράλληλα με το πέρασμα για τον εφοδιασμό, συμφωνήθηκε να υπάρξει επιδιόρθωση στις κατεστραμμένες υποδομές της περιοχής από το Ισραήλ.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε να τερματιστούν οι εχθροπραξίες, συμφωνία που καταπατήθηκε από την πλευρά του Ισραήλ μόλις λίγες μέρες μετά, δολοφονώντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας εκατοντάδες άλλους.

Από την Παρασκευή 30 Μαρτίου, που οι Παλαιστίνιοι ξεκίνησαν τις μαζικές διαδηλώσεις, μέσω των οποίων καταγγέλλουν τον ισραηλινό αποκλεισμό της Γάζας και ζητούν την επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων που εκδιώχθηκαν από τα εδάφη τους το 1948, τα εγκλήματα του Ισραήλ είναι αποτρόπαια.

Σύμφωνα με τον απολογισμό των διεθνών πρακτορείων ειδήσεων, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 170.

Επιπλέον, έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 17.000 Παλαιστίνιοι και έχουν ακρωτηριαστεί εκατοντάδες.

#ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ #ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ #ΙΣΡΑΗΛΒΙΑ #ΙΣΡΑΗΛ #ΙΣΡΑΗΛΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ