δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Σκάνδαλο παιδεραστίας: 300 ιερείς βίαζαν 1.000 παιδιά στην Πενσυλβάνια


Την περασμένη Τετάρτη δόθηκε στη δημοσιότητα έρευνα που διενήργησαν οι εισαγγελικές Αρχές της Πενσυλβάνιας των ΗΠΑ, η οποία αφορά την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς.

Σύμφωνα με την έρευνα, τουλάχιστον 1.000 παιδιά είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από 300 και πλέον ιερείς, ενώ τα εγκλήματά τους συγκαλύφθηκαν από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία…

Όπως αποκαλύπτεται, οι ιερείς βίαζαν μικρά αγόρια και κορίτσια, ακόμα και κάτω των 10 ετών.

Μάλιστα, η πιο πρόσφατη περίπτωση ήταν το 2010, όταν οι υπεύθυνοι της Εκκλησίας δεν έκαναν τίποτα ενώ ήξεραν τι συνέβαινε.

Σύμφωνα με το σώμα των ενόρκων, σχεδόν όλα τα αδικήματα έχουν πλέον παραγραφεί και δεν είναι δυνατόν να ασκηθούν ποινικές διώξεις στους εγκληματίες παιδεραστές ιερείς.

Μόνο δύο ιερείς τελικά διώχθηκαν από τις αρχές, εκ των οποίων ο ένας κατηγορείται για σωρεία σεξουαλικών επιθέσεων σε παιδιά.

Παρά το γεγονός, όμως, ότι τα εγκλήματα των παιδεραστών έχουν παραγραφεί, οι ένορκοι αποφάσισαν να δώσουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία των ιερέων.

Οι σεξουαλικές κακοποιήσεις ανηλίκων από ιερείς, είναι κάτι που γνωρίζουν οι πάντες, όμως το σοκαριστικό στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι πρώτη φορά αποκαλύπτονται τόσες πολλές περιπτώσεις μαζί.

Η έκθεση των ενόρκων αναφέρει:

«Οι ιερείς βίαζαν μικρά αγόρια και κορίτσια και οι υπεύθυνοι της Εκκλησίας δεν έκαναν τίποτα. Επί δεκαετίες.

Παρά τις μεταρρυθμίσεις οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Εκκλησίας συχνά απέφυγαν τις ευθύνες τους.

Επίσκοποι και καρδινάλιοι προστατεύτηκαν και πολλοί, ορισμένοι εκ τον οποίων κατονομάζονται στην έκθεση, πήραν προαγωγή. Όσο δεν αλλάζει αυτή η πρακτική, πιστεύουμε ότι είναι ακόμη πάρα πολύ νωρίς για να κλείσουμε το κεφάλαιο των σεξουαλικών σκανδάλων στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία».

Σχολιάζοντας την έκθεση το Βατικανό, ανέφερε ότι:

«Τα θύματα πρέπει να ξέρουν ότι ο πάπας είναι στο πλευρό τους. Αυτοί που υπέφεραν έχουν προτεραιότητα και η Εκκλησία θέλει να τους ακούσει για να εξαλείψει αυτή την τραγική φρίκη που καταστρέφει τη ζωή αθώων.

Μόνο δυο λέξεις μπορούν να περιγράψουν αυτό που αισθανόμαστε απέναντι σε αυτά τα φρικτά εγκλήματα: ντροπή και οδύνη. Οι κακοποιήσεις που περιγράφονται στην έκθεση είναι ποινικά και ηθικά κολάσιμες και έκλεψαν από τα θύματα την αξιοπρέπεια και την πίστη τους».

Εν ολίγοις το Βατικανό, καταδικάζει όσα επί δεκαετίες προφανώς και γνώριζε και τολμά να αναφέρει ότι ένα από τα αρνητικά των περιπτώσεων της παιδεραστίας ήταν ότι κλάπηκε η πίστη από τα θύματα!!!

Τα θύματα που έμειναν ανυπεράσπιστα από ηγέτες των εκκλησιών που προτίμησαν να προφυλάξουν τους κακοποιούς και τα ιδρύματα τους.

Η αποκάλυψη των 1.000 θυμάτων των ιερέων, καταδεικνύει το γεγονός ότι οι θρησκείες είναι ίδιες σε όλο τον κόσμο, εγκληματούν και συγκαλύπτουν, καταστρέφοντας τις ζωές ανθρώπων και καταδικάζοντας τις κοινωνίες στον σκοταδισμό.

#ΕΚΚΛΗΣΙΑ #ΠΑΙΔΙΚΗΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ #ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑ #ΠΑΙΔΙΑΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ