δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Απείλησαν την ζωή του γιατί τους έθιξε την χρυσαυγίτισσα Παπαχρήστου


Απειλές για την ζωή του δέχτηκε ο γνωστός ζωγράφος και σκιτσογράφος, Γιώργος Μικάλεφ, με αφορμή σκίτσο του που δημοσίευσε ύστερα από το χρυσό μετάλλιο της χρυσαυγίτισσας, Βούλας Παπαχρήστου.

Στο σκίτσο εμφανίζεται η ίδια φορώντας το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου με την σβάστικα επάνω, χαιρετώντας ναζιστικά και με το όνομα του «Αδόλφου» να αναγράφεται στα ρούχα της.

Προς υπενθύμιση, η Βούλα Παπαχρήστου, δηλωμένη χρυσαυγίτισσα, είχε προσωπικές επαφές με μέλη της χρυσής αυγής και συγκεκριμένα τον Κασιδιάρη, στον οποίον μάλιστα έγραφε σχόλια στο τουίτερ «να μην αλλάξει ποτέ» και «να παραμείνει για πάντα έτσι αληθινός»...

Την συμπάθεια της στη Χρυσή Αυγή έδειξε και κάνοντας ρατσιστικά αστειάκια, με τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου, το 2012, λίγες ημέρες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η 23χρονη, τότε, αθλήτρια έγραψε στο λογαριασμό της στο τουίτερ:

«Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα.. Τουλάχιστον τα κουνούπια του δυτικού Νείλου..θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!!»

Το «αστειάκι» της Παπαχρήστου, όπως ήταν λογικό, είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι ζητούσαν από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να πάρει θέση για το συγκεκριμένο σχόλιο.

Έτσι, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να την αποκλείσει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Βέβαια, αρχικά η Επιτροπή φαινόταν να μην έχει την πρόθεση να τεθεί η Παπαχρήστου εκτός Αγώνων, μετά όμως από πιέσεις της κοινής γνώμης πήρε την απόφαση να την αφήσει εκτός Λονδίνου.

Η Παπαχρήστου, πάντως, πιστή στις πρακτικές της Χρυσής Αυγής, επιδίωξε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, δημοσιεύοντας μακροσκελή κείμενα, όπου δήλωνε ότι δεν ήθελε να μιλήσει ρατσιστικά και όπου ζητούσε συγγνώμη.

Φέτος, η χρυσαυγίτισσα αθλήτρια, πέτυχε το άλμα που περίμενε τόσα χρόνια, το οποίο την ανέβασε τελικά στην κορυφή του βάθρου.

Όμως, όσο μακριά και να πηδούν οι ναζί, πάλι ναζί είναι...

Όπως ήταν αναμενόμενο, το γεγονός αυτό, πυροδότησε ξανά τις συζητήσεις και τις διαφωνίες ανάμεσα στους υποστηρικτές της, μέσα στους οποίους βρίσκονται και τα γνωστά απολιτίκ σκουπίδια, που ζητούν τα «πολιτικά» να μείνουν έξω από τον αθλητισμό και σε όσους δεν ξεχνούν ποιοι είναι οι φασίστες και δεν τους συγχωρούν.

Στους δεύτερους, ανήκει και ο σκιτσογράφος Γιώργος Μικάλεφ, αγαπητός στο κοινό κυρίως από τη στήλη του «Ημερολόγιο», που έχει στο ηλεκτρονικό περιοδικό The press project.

Μετά την δημοσίευση του σκίτσου, ο Γιώργος Μικάλεφ, δέχτηκε απειλές για τη ζωή του, καθώς και δεκάδες υβριστικά σχόλια.

Επιπλέον, το Facebook θεώρησε προσβλητικό το σκίτσο του και το κατέβασε, ενώ ο προσωπικός του λογαριασμός παραμένει μπλοκαρισμένος.

Ο ίδιος απάντησε στην λογοκρισία και τις απειλές με το παρακάτω χαρακτηριστικό σκίτσο:

#ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ #Αθλητισμός