δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

«Η Μακρόνησος θα χρειαστεί» - Οι χρυσαυγίτες ονειρεύονται Μακρόνησο


Νέα πρόκληση από τους φασίστες στη βουλή, την Τετάρτη, οι οποίοι ονειρεύονται εξορίες, Μακρονήσους και κοινωνικές εργασίες.

Στη χθεσινή συζήτηση για τις κυβερνητικές διακηρύξεις για γκρέμισμα αυθαίρετων κτισμάτων και στην Μακρόνησο, άστραψαν και βρόντηξαν οι χρυσαυγίτες, οι οποίοι θίχτηκαν ως νοσταλγοί του κολαστηρίου.

Έτσι, στη βουλή εκτυλίχθηκε ακόμα ένα περιστατικό θαυμασμού από τη Χρυσή Αυγή σε αντιδημοκρατικά καθεστώτα.

Μάλιστα, ο Χρήστος Παππάς, είπε να μην γκρεμιστεί τίποτα, διότι αν χρειάζεται κάτι να γκρεμιστεί «θα γκρεμιστεί με κοινωνική εργασία»!

Ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, απευθύνθηκε προς τους βουλευτές της πλειοψηφίας λέγοντας επί λέξη:

«Κάτω τα χέρια από τη Μακρόνησο. Η Μακρόνησος θα χρειαστεί. Στη Μακρόνησο να μην γκρεμιστεί τίποτα κι ό,τι είναι να γκρεμιστεί, θα γκρεμιστεί με κοινωνική εργασία».

Οι δηλώσεις και προτάσεις του φασίστα Παππά προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις της πλειοψηφίας των κομμάτων.

Ο Γιάννης Δελλής του ΚΚΕ τόνισε πως:

«Μόλις πριν από λίγο ακούσαμε ότι οι βασανιστές επιστρέφουν. Οι απόγονοι των βασανιστών ετοιμάζονται να ξανανοίξουν τη Μακρόνησο. Οι υπόδικοι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής έχουν το θράσος να ξερνάνε όλο το μίσος τους εναντίον ανθρώπων που αγωνίζονται να φτιάξουν μια καλύτερη ζωή και έναν καλύτερο κόσμο».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, πήρε τον λόγο για να μιλήσει για νέα απειλή προς τη Δημοκρατία και ζήτησε να καταδικαστεί το γεγονός από όλες τις πολιτικές δυνάμεις:

«Το να απειλούνται ευθέως οι δημοκράτες βουλευτές εντός του Κοινοβουλίου με νέα Μακρονήσια είναι ύβρις στη Δημοκρατία, στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία και πρέπει να καταδικαστεί από όλους.

Δεν περιμέναμε από τους υπόδικους της νεοναζιστικής συμμορίας, αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον τόπο, να κρύψουν την ιδεολογία τους, το πολιτικό τους παρελθόν και το εγκληματικό τους παρόν. Η τρομοκρατία και οι απειλές των μισάνθρωπων θαυμαστών του Χίτλερ δεν μας τρομάζουν αλλά μας δυναμώνουν».

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δ. Κρεμαστινός ανέφερε:

«Είναι αυτονόητο ότι η απειλή κατά των βουλευτών αποδοκιμάζεται από το προεδρείο και μάλιστα όταν γίνεται εντός του Κοινοβουλίου είναι αδιανόητο».

Εφόσον παρακολουθούσαν τις αντιδράσεις οι χρυσαυγίτες και συνειδητοποίησαν τι είχαν πει και ότι μπορεί να έχουν ξανά μπλεξίματα, έσπευσαν όπως συνηθίζουν να τα πάρουν όλα πίσω και να υποκριθούν ότι υπήρξε παρανόηση!

Τον λόγο, λοιπόν, πήρε ξανά ο Χρήστος Παππάς για να πει ότι εννοούσε ότι η Μακρόνησος θα χρειαστεί ως ιστορικό μνημείο...

#ΧΡΥΣΗΑΥΓΗ #ΦΑΣΙΣΜΟΣ #ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ