δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Το ίντερνετ τρολλάρει τον μπέμπη Τσίπρα!


Παιδί είναι ακόμα ο Τσίπρας, μην τον χτυπάτε!

Προτού περάσουν καλά καλά 10 μέρες από την τραγωδία της πυρκαγιάς, και ενώ χάθηκαν δεκάδες άνθρωποι, άλλοι χαροπαλεύουν στις εντατικές και κάηκε η περιουσία εκατοντάδων άλλων, βγήκε ο υπουργός Βερναρδάκης να δηλώσει προκλητικά ότι δεν πρέπει να φορτώνουμε με ευθύνες τον Πρωθυπουργό ...λόγω ηλικίας!

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι δε γίνεται να του φορτώνουν την ευθύνη για όσα έγιναν στη χώρα, το κοινωνικό κράτος, την πυρόσβεση, την πολεοδομία-χωροταξία κλπ.

Με το επιχείρημα αυτό, πήγε ένα βήμα παραπέρα τα γνωστά τροπάρια του Σύριζα, περί μικρής παραμονής τους στην εξουσία, που εντάξει μωρέ, κάνουμε ότι μπορούμε να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα των τελευταίων 40 ετών.

Τώρα πια το πρόβλημα είναι η ηλικία του Τσίπρα.

Μικρός είναι θα μάθει...

Ο υπουργός Επικρατείας και βουλευτής Α' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορος Βερναρδάκης, δήλωσε σχετικά με την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης στη διαχείριση των πυρκαγιών στην Αττική:

«Θα περίμενα, αν κανείς είναι ειλικρινής σε αυτή τη διαδικασία, κάποιοι να παραιτηθούν από τις βουλευτικές τους έδρες, διότι διαχρονικά έχουν συντελέσει στο χωροταξικό και πολεοδομικό έγκλημα στην Ανατολική Αττική και είναι πολλοί αυτοί και φτάνουν μέχρι τα όρια των ανώτατων αρχόντων, δεν είναι απλοί βουλευτές.

Ανάληψη πολιτικής ευθύνης σημαίνει έμπρακτη απόδειξη ότι καταρχήν αναγνωρίζεις το πρόβλημα, αναγνωρίζεις δυσλειτουργίες κι ακριβώς επειδή είναι πολιτική η ευθύνη θα πρέπει να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα για να μην ξανασυμβεί. Η αντιπολίτευση ζητάει κάθε μέρα μία παραίτηση για οποιονδήποτε λόγο και είναι τελείως προσχηματική.

Αν θεωρούμε ότι η πολιτική ευθύνη γίνεται απολύτως προσωποποιημένη ευθύνη και πρέπει να οδηγεί σε παραιτήσεις, αν μπούμε σε αυτή τη συζήτηση, πρώτοι θα έπρεπε να παραιτηθούν περίπου το 1/3 των βουλευτών της σημερινής Βουλής. Αυτό θα ήταν μία πράξη που θα έδειχνε πραγματικά μία εντιμότητα σε αυτή την πολιτική θέση, θα έδειχνε μία στάση ευθύνης, διότι εδώ έχει συντελεστεί ένα ζήτημα που αγγίζει πολλές δεκαετίες, έχει πάρα πολλές πλευρές -και οικονομικές πλευρές. Να μην βάλλεται ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι 44 ετών και έχει φορτωθεί όχι μόνο τις πολεοδομικές, χωροταξικές αδυναμίες της πολιτικής προστασίας, τις αδυναμίες πυρόσβεσης, αλλά και το οικονομικό έγκλημα που έχει συντελεστεί απέναντι στη χώρα, αλλά και το έγκλημα στο κοινωνικό κράτος».

Ο Βερναρδάκης, λοιπόν, θεωρεί έναν άνθρωπο 44 χρονών ικανό να κυβερνήσει, αλλά όχι τόσο ώστε να έρθει αντιμέτωπος με τις ευθύνες του γιατί είναι μπέμπης...

Κριτική από δω και πέρα μόνο σε άτομα ηλικίας άνω των 45 σύμφωνα με προσωπική μελέτη (??) του υπουργού Βερναρδάκη.

Ή με πιο απλά λόγια ο υπουργός του Τσίπρα τον είπε «περιορισμένης ευθύνης».

Όπως ήταν αναμενόμενο η δήλωση Βερναρδάκη, στάθηκε αφορμή για εκατοντάδες ποσταρίσματα που τρόλλαραν τον ίδιο και τον Τσίπρα.