δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Ο ορισμός της σκύλευσης νεκρών


Η πολιτική σπέκουλα πάνω από τους νεκρούς

Ατελείωτη ανθρωποφαγία και βεβήλωση της μνήμης των νεκρών ξεκίνησε και συνεχίζει να υφίσταται μετά την πυρκαγιά της προηγούμενης Δευτέρας.

Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και πάσης φύσεως κοράκια, χρησιμοποιώντας χυδαία τους νεκρούς τους αγνοούμενους και τις οικογένειές τους, επιχειρούν πολιτική σπέκουλα πάνω στο δράμα τους.

Μπροστάρηδες οι χρυσαυγίτες, οι οποίοι έκαναν ένα κακής ποιότητας και αισθητικής σόου με φόντο τις φωτιές.

Το χορό της ξεδιαντροπιάς συνέχισαν οι δημοσιογράφοι, με τον ΣΚΑΙ να κρατάει τα ηνία.

Στη συνέχεια εφημερίδες και σάιτ διέπραξαν την ασύλληπτη αθλιότητα της δημοσίευσης μακάβριων «γελοιογραφιών» και της αναπαραγωγής των φωτογραφιών των θυμάτων.

Όποιος έχει νεκρούς από τροχαία ή φρικτά δυστυχήματα, γνωρίζει πολύ καλά ότι την αναγνώριση των θυμάτων την κάνει κάποιος συγγενής πέραν του πρώτου και του δεύτερου βαθμού ή ακόμη κάποιος φίλος ή γείτονας, ώστε να προστατευθούν οι οικείοι από το αποτρόπαιο θέαμα.

Όμως σε αυτή την εθνική τραγωδία, όπου οι ιατροδικαστές επιχείρησαν να προστατεύσουν τους συγγενείς, μέσω της αναγνώρισης DNA, ξεδιάντροπα δίποδα τους έτριψαν στο πρόσωπο τις φωτογραφίες των δικών τους ανθρώπων, ώστε να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες.

Τις τελευταίες, όμως, μέρες, η κατάσταση ξέφυγε εκτός ορίων.

Μία γυναίκα, υπογράφοντας ως Αννίτα Π. και φίλη της οικογένειας Φύτρου, απέστειλε στα μέσα ανοιχτή επιστολή- γράμμα προς τον Τσίπρα.

Γράμμα ουσιαστικά ανυπόγραφο.

Η Αννίτα Π. δεν είναι άλλη από την σύζυγο του δημοσιογράφου, συμβούλου επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μπάμπη Παπαπαναγιώτου.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε σχετικά, ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, με εριστικό τρόπο απέφυγε να απαντήσει.

Το γεγονός ότι το γράμμα δεν έφερε υπογραφή είναι γεγονός πέρα ως πέρα ανήθικο και άτιμο, από τη στιγμή που η κυρία αυτή δεν άφησε τους αναγνώστες να το κρίνουν ως ένα κείμενο γραμμένο από σύζυγο κομματόσκυλου.

Εξαπάτησε τους πάντες ότι είναι απλά μια γυναίκα οργισμένη που δεν έχει πολιτικό κίνητρο.

Η συγκεκριμένη κυρία, καμία φιλία δεν έχει με την οικογένεια των θυμάτων, παρά μία απλή γνωριμία, την οποία και εκμεταλλεύτηκα αισχρά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.

Ολόκληρη η επιστολή της:

«Το παίζεις ψευτόμαγκας γιατί υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ – πολίτες – πολιτικοί που περιμένουν, ως είθισται από αρχαιοτάτων χρόνων, να ταφούν οι νεκροί τους για να σου απαντήσουν. Υπάρχουν δημοκράτες που περιμένουν να καταλαγιάσει ακόμα κ ο θυμός τους πριν σου απαντήσουν.

Οι δικοί μου νεκροί, ότι απέμεινε από το κορμάκι τους, βρίσκονται πια στο χώμα… για πάντα.

Άκου λοιπόν Αλέξη,

Από σήμερα εσυ κ οι όμοιοί σου είστε εχθροί μου.

Προσωπικοί εχθροί μου, όχι της χώρας. Δικοί μου εχθροί.

ΟΧΙ γιατί είπες τερατώδη ψέμματα σ έναν βασανισμένο λαό για να αρπάξεις την εξουσία

ΟΧΙ γιατί έριξες τη χώρα στο γκρεμό την ώρα που απέφευγε το χείλος του

Όχι γιατί μου πρότεινες το βράδυ των εκλογών από το μπαλκόνι σου, ή να με τελειώσεις ή να σε τελειώσω

ΟΧΙ γιατί έκανες στροφή στον «κυβερνητισμό» !!! 360ο μοιρών στροφή, μόνο αυτή έμαθες στο Πολυτεχνείο

ΟΧΙ γιατί μισείς τη μεσαία τάξη που σε γέννησε και σε εξέθρεψε κηφήνα – αμπελοφιλόσοφο

ΟΧΙ γιατί συνθλίβεις κάθε παραγωγική δύναμη που σπρώχνει τη χώρα προς τα πάνω ΟΧΙ γιατί ελέγχεις όλες τις διακριτές εξουσίες ως άλλος δικτατορίσκος

ΟΧΙ γιατί μισείς την ελεύθερη γνώμη και προσπαθείς συνειδητά για την εξόντωση όσων διαφωνούν

ΟΧΙ γιατί έδωσες σύνθημα στα φιλαράκια σου για πλιάτσικο στη δημόσια ζωή της χώρας

ΟΧΙ γιατί πουλάς Τιμαλφή – Ιερά κ Όσια και γίνεσαι ο ικανότερος σφουγγοκωλαριος όλων των εποχών

ΟΧΙ γιατί χαϊδεύεις τη βία κ τους νταβαντζηδες της για να γαλουχήσεις με δηλητήριο τη νέα γενιά

ΟΧΙ γιατί με αναγκάζεις να φυγαδεύσω τα παιδιά μου από τη χώρα

ΟΧΙ γιατί άφησες ανθρώπους να καούν στο βωμό της ασχετοσύνης σου

Αλλά γιατί ….

μ έκανες να ντρέπομαι για τον τρόπο που μεγάλωσα στο σπίτι ενός αριστερού ΕΑΜίτη που, αμούστακος ακόμη, έτρεξε πίσω από τον Άρη. Πίστεψε σ έναν καλύτερο – δίκαιο κόσμο… πολέμησε … έχασε … διδάχτηκε.

Ντρέπομαι να πω αυτό που άλλοτε καυχιόμουν και ηλπιζα να το διδάξω στα παιδιά μου, τώρα που μεγαλώνουν σ έναν στρεβλό κόσμο.

Ντρέπομαι να πω πως έχω ήθος, ηθική, ανθρωπιά, αλληλεγγύη, ταπεινότητα, αξίες της αριστεράς με τις οποίες πορεύτηκα κ έγινα 50 χρόνων.

Για να έρθεις εσύ και να ντραπώ. Πολύ. Και να μην ξέρω τι να πω στα παιδιά μου. Ξέρεις Αλέξη;

Υπήρξαν μεγάλοι Έλληνες πολιτικοί που μαζί, με τον πατέρα μου κ όσους έζησαν εμφύλιο, έκατσαν και έφτιαξαν μια δημοκρατία. Με κόπο κ πόνο είναι η αλήθεια … Μια δημοκρατία που σου επέτρεψε να εκλεγείς, εσυ και οι όμοιοί σου.

Και ήρθες για να ανασύρεις από την ψυχή του Έλληνα τα πιο ταπεινά του ένστικτα, αυτά που μπορείς να αναγνωρίσεις καλά και να τα ελέγξεις.

Εμφύλιος λοιπόν;

Τελείωσες την κοινή λογική, θα τελειώσεις και τη δημοκρατία;

Σε μια ύστατη προσπάθεια να καταλαγιάζω το θυμό μου και να φανώ αντάξια του δημοκράτη πατέρα μου, σου ζητώ εκλογές. Τώρα, όχι όποτε σε βολέψει.

Να κριθείς δημοκρατικά από το λαό. Για τις προθέσεις, τις πράξεις, τα λάθη κ τις παραλείψεις σου. Για την κυβέρνηση σου. Για τους συνεργάτες σου.

Δημοκρατικά από το λαό.

Αλλιώς, δεν μου αφήνεις άλλο περιθώριο από την προτροπή σου: ή να με τελειώσεις ή να σε τελειώσω.

Από σήμερα εχθρός μου λοιπόν, ο ΠΘ της χώρας μου. Προσωπικός εχθρός μου. Το οφείλω. Στα δυο ξανθά αγγελούδια που έθαψα σήμερα.

Το οφείλω. Στο τελευταίο άδειο βλέμμα της ΜΑΝΑΣ τους, πριν αποσυρθεί από τα εγκόσμια για πάντα.

Αννίτα Π. Ντροπιασμένη Αηδιασμένη Άοπλη στρατιώτης της δημοκρατικής λογικής»

Με αυτή της την κίνηση, η Αννίτα Π., όχι μόνο εκμεταλλεύτηκε χυδαία τη μνήμη νεκρών, όχι μόνο προσπάθησε να ξεγελάσει όσους θα διάβαζαν το πομπώδες γράμμα της παριστάνοντας κάποια άλλη από αυτήν που πραγματικά είναι, αλλά ανάγκασε μια μάνα μέσα στον πόνο της, να βγει να πάρει αποστάσεις και να ξαναζητήσει να την αφήσουν να πενθήσει.

Η απάντηση της μητέρας:

«Όλες αυτές τις μέρες μας έχει συγκινήσει το πραγματικό ενδιαφέρον συγγενών, φίλων αλλά και απλού κόσμου για το οικογενειακό μας δράμα και τον άδικο χαμό των αγαπημένων μας, Γρηγόρη, Εβίτας και Ανδρέα.

Από την πρώτη στιγμή, όλοι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν με ότι και όπως μπορούσαν και όλοι με αγκάλιασαν με πραγματική αγάπη ζητώντας μου να κάνουν ότι θα μπορούσαν για να βοηθήσουν.

Σήμερα, λίγες μέρες μετά, θα ήθελα με τη σειρά μου να ζητήσω και εγώ κάτι. Μια παράκληση σε όλους εσάς τον απλό κόσμο, τους φίλους αλλά και τα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα.

Θα σας παρακαλέσω να μην αναδημοσιεύετε απόψεις, περιγραφές και άλλα κείμενα που δεν προέρχονται από εμένα και μιλούν εξ ονόματός μου ή της οικογένειάς μου.

Θα ήθελα όπως όλοι σεβαστήκατε την παράκλησή μας για μη δημοσιοποίηση προσωπικών στιγμών ή την τελετή της ταφής των αγαπημένων μας, το ίδιο να κάνετε και στη συνέχεια με οτιδήποτε σχετικό στο οποίο θα θέλατε να αναφερθείτε αναφορικά με τον χαμό της οικογένειάς μου.

Θα ήθελα να σεβαστείτε αυτή μου την παράκληση και να αποσύρετε πιθανά κείμενα ή αναρτήσεις που μας αφορούν άμεσα ή έμμεσα και δεν έχουν αναρτηθεί με την έγκρισή μου. Για μένα αυτή η σιωπή σας θα είναι αρωγός και ένδειξη συμπαράστασης στο προσωπικό μου δράμα.

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους.

Βαρβάρα Βουκάκη»

Από την αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα, τα επικοινωνιακά παιχνίδια στις πλάτες ανθρώπων που έχουν φύγει από τη ζωή και η ανηθικότητα της χρησιμοποίησής τους για πολιτικούς σκοπούς ονομάζεται ΣΚΥΛΕΥΣΗ ΝΕΚΡΩΝ.

#ΠΥΡΚΑΓΙΑ #ΝΔ