δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

«Θα σε στείλω στη Γυάρο»


Με αφορμή την πρόσφατη τραγωδία της πυρκαγιάς, που άφησε πίσω της μέχρι στιγμής 91 νεκρούς και 25 αγνοούμενους, και που σήμερα κλείνει μία βδομάδα, βγήκαν από τις τρύπες τους να ρουφήξουν ότι μπορούν από αυτή την υπόθεση κάθε λογής φασισταριά.

Πέρα από το σόου των μεγαλοστελεχών και των παρατρεχάμενων τους, με τον Κασιδιάρη να προσπαθεί να σβήσει με τατουάζ τη σβάστικα στο χέρι, μικρή εστία φωτιάς και τον Λαγό να μιλάει στις κάμερες την ώρα που καιγόταν ένα σπίτι πίσω του, την εμφάνισή τους έκαναν και διαδικτυακά.

Δεκάδες χρυσαυγίτες προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν καταστάσεις και να προβάλλουν ότι δίνουν βοήθεια σε πυρόπληκτους Έλληνες, ενώ επιτέθηκαν χυδαία σε όποιον δήλωσε ότι δεν θα έπαιρνε από φασίστες ούτε νερό κι ας καεί το σπίτι του.

Μπροστάρης σε αυτό το ιντερνετικό έκτροπο, ήταν ο γνωστός και μη εξαιρετέος, Σκαλούμπακας.

Ο Κ. Σκαλούμπακας είναι ο περήφανος γιος του αρχιβασανιστή της Μακρονήσου, Παναγιώτη Σκαλούμπακα.

Ο Π. Σκαλούμπακας ήταν γνωστός κυρίως για τη βίαιη δράση του ως διοικητής τάγματος επί των στρατευμένων-κρατουμένων στον Οργανισμό Αναμορφωτηρίων Μακρονήσου, κατά την διάρκεια του Εμφυλίου πολέμου.

Μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας επελέγη ως Διοικητής του 4ου Λόχου Σκαπανέων υπό το Γ΄ Σώμα Στρατού στην Θεσσαλονίκη, με τον βαθμό του Λοχαγού στις 4 Αυγούστου 1946. Εκεί, εφαρμόζοντας σκληρές μεθόδους και πάσης φύσεως βασανιστήρια, επιδόθηκε στην λεγόμενη «ανάνηψη» των κομμουνιστών (δηλώσεις μετανοίας). Η μονάδα, με την προσθήκη τριών επιπλέον λόχων, αναδιοργανώθηκε ως Γ΄ Τάγμα Σκαπανέων, πάντα υπό τη διοίκηση του Σκαλούμπακα.

Στις 14 Ιουνίου 1947 το τάγμα μετακινήθηκε στη Μακρόνησο ως Γ΄ Ειδικό Τάγμα Οπλιτών (Γ΄ ΕΤΟ), υπό την Β-XI Διεύθυνση του ΓΕΣ. Εκεί ο λοχαγός Σκαλούμπακας συνέχισε τη λεγόμενη «εθνική διαπαιδαγώγηση» των οπλιτών του, θεωρούμενος έτσι ως «στυλοβάτης του πρώτου αναμορφωτηρίου στη Μακρόνησο».

Ο γιος του, γνωστός φασίστας των social media, ο οποίος δεν χάνει την ευκαιρία να απειλήσει αγωνιστές και να δηλώσει περήφανος για τον πατέρα του, κράτησε χυδαία στάση και στις πυρκαγιές.

Αρχικά, ανέβασε στο προφίλ του στο τουίτερ φωτογραφίες από καρβουνιασμένες σορούς, καθώς και τα δίδυμα κοριτσάκια που βρέθηκαν αγκαλιασμένα, με λεζάντα:

«ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΗΣΥΧΟΣ ΡΕ ΔΟΛΟΦΟΝΕ ΤΗΣ "ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ"??? ΕΜΠΡΗΣΤΗ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΗ ΚΙΝΕΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΒΟΥΤΣΑ??? ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΗΣΥΧΟΣ ΡΕ ΚΑΘΑΡΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΑΚΑΟΥΝΤ ΣΟΥ?»

Πάντως δεν είναι οι πρώτη φορά που οι ναζί εκμεταλλεύονται νεκρούς προς όφελός τους.

Στην μάχη της Αθήνας το 44 οι φασίστες ξέθαψαν όλο το 1ο νεκροταφείο για να βγάλουν φωτογραφίες και να τις παρουσιάσουν ως εγκλήματα κομμουνιστών.

Οι φωτογραφίες με καρβουνιασμένα πτώματα για πολιτική σπέκουλα, λοιπόν, είναι μέρος της παράδοσής τους.

Μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών, επενέβη ένας αναρχικός, γράφοντας του, αναφερόμενος φυσικά στο πλιάτσικο των χρυσαυγιτών:

«Άραγε αυτές τις φωτογραφίες να τις τράβηξε με καμία κλεμμένη μηχανή από κάποιο θύμα; Δεν το πιστεύω. Αυτός έχει φράγκα».

Στη συνέχεια ο Σκαλούμπακας, απάντησε εξαπολύοντας απειλές με εξορίες στη Γυάρο:

«ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΡΕ ΚΑΘΑΡΜΑ??? ΘΑ ΕΥΧΕΣΑΙ ΝΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΩ ΣΤΗ ΓΥΑΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΣΕ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΣΕ ΛΙΝΤΣΑΡΟΥΝ......»

Και του απαντάει ο θεός από κάτω!

Όμως ο Σκαλούμπακας δεν έμεινε μόνο εκεί...

Συνέχισε τα σχόλια στα οποία παρέθετε τα «κατορθώματα» του πατέρα του, αναφέροντας ότι πρέπει να τον φοβάται.

#ΕΛΛΑΔΑΦΑΣΙΣΜΟΣ #ΦΑΣΙΣΜΟΣ #ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ #ΠΥΡΚΑΓΙΑ