δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Ελεύθερη μετά από 8 μήνες η Άχεντ Ταμίμι!


Η 17χρονη Παλαιστίνια Άχεντ Ταμίμι αφέθηκε σήμερα ελεύθερη, από τις ισραηλινές δυνάμεις, μετά από οκτώ μήνες φυλάκισης.

Η νεαρή Παλαιστίνια που έγινε σύμβολο αντίστασης, αφέθηκε ελεύθερη μαζί με τη μητέρα της και μπορούν να γυρίζουν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Υπενθυμίζεται ότι η 17χρονη Παλαιστίνια οδηγήθηκε στη φυλακή, για ένα περιστατικό που είχε λάβει χώρα έξω από το σπίτι της και το οποίο καταγράφηκε σε βίντεο, κάνοντας το γύρο του κόσμου.

Το Δεκέμβριο του 2017, η Άχεντ μαζί με την ξαδέλφη της Νουρ πλησίασαν δύο Ισραηλινούς στρατιώτες που ακουμπούσαν σε έναν τοίχο στην αυλή του σπιτιού της.

Οι δύο έφηβες τούς ζήτησαν να φύγουν από το σπίτι τους και μετά άρχισαν να τους χαστουκίζουν και να τους κλωτσούν!

Μετά από τη διάσταση που πήρε το βίντεο, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας την συνέλαβαν και απαγγέλθηκαν εναντίον της 12 κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Οι κατηγορίες πέρα από το συγκεκριμένο περιστατικό αφορούσαν και τις δράσεις της πριν, ενώ το δικαστήριο είχε σταθεί σε δηλώσεις της Ταμίμι κατά της απόφασης Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Στις 21 Μαρτίου η Άχεντ καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλάκισης, τους οποίους και εξέτισε.

Η Άχεντ προέρχεται από μία οικογένεια με μεγάλη ακτιβιστική δράση, εναντίον των ισραηλιτών στρατιωτών και των πρακτικών τους, ενώ όπως έγινε γνωστό, ένας ξάδερφός της εκτελέστηκε τον περασμένο μήνα από τους δολοφόνους του Ισραήλ.

Η Άχεντ Ταμίμι, μετά την αποφυλάκισή της, χαιρέτισε με δάκρυα στα μάτια τους δεκάδες συγκεντρωμένους που την περίμεναν έξω από το σπίτι ενός κατοίκου του χωριού της Νάμπι Σάλεχ, ο οποίος σκοτώθηκε από τον ισραηλινό στρατό.

Στη συνέχεια, μιλώντας στους δημοσιογράφους, δήλωσε:

«Η αντίσταση θα συνεχιστεί μέχρι να τερματιστεί η κατοχή.

Όλες οι κρατούμενες είναι δυνατές και ευχαριστώ όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό μου το διάστημα που ήμουν στη φυλακή».

Ο Ιταλός καλλιτέχνης του δρόμου Τζόριτ Άγκοχ, δημιούργησε ένα τεράστιο πορτρέτο της Άχεντ, το οποίο παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στο τείχος διαχωρισμού στη Βηθλεέμ, στη Δυτική Όχθη, ώστε να καλωρίσουν με αυτό τον τρόπο την νεαρή κοπέλα.

Ωστόσο, οι Ισραηλινοί αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις ακτιβιστές, δύο Ιταλούς καλλιτέχνες και έναν Παλαιστίνιο, που ζωγράφιζαν την τοιχογραφία της Άχεντ.

#ΤΑΜΙΜΙ #ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ