δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Επιμένει ο Τόσκας: «Δεν υπήρξαν λάθη»


Μετά την απαράδεκτη συνέντευξη τύπου της Πέμπτης, όπου ο Τόσκας είχε πει ότι όσο και αν ψάχνει δεν βρίσκει λάθη στην υπόθεση της πυρκαγιάς, παραχώρησε μία ακόμα εξωφρενική συνέντευξη σήμερα το πρωί.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Νίκος Τόσκας, αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, εμμένει στην αρχική του τοποθέτηση ότι δεν έγιναν λάθη.

Μάλιστα, στην προκλητική του εμφάνιση, ανέφερε πως «η χώρα είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

Συγκεκριμένα, ακολουθώντας το κυβερνητικό αφήγημα, είπε:

«Είμαστε προετοιμασμένοι. Μας συνέβη τώρα που είμαστε προετοιμασμένοι. Ο σχεδιασμός δεν περιλαμβάνει την άναρχη δόμηση και επίλυση προβλημάτων που υπάρχουν εδώ και 70 χρόνια.

Δεν είχαμε ποτέ 11 μποφoρ σε χερσαίο χώρο, δυτικούς ανέμους. Υπάρχουν όρια στην υλοποίηση σχεδίων πυρόσβεσης. Ο σχεδιασμός της Πυροσβεστικής δεν περιλαμβάνει και τη δόμηση». Ενώ σχετικά με την κριτική περί της μη εκκένωσης της περιοχής απάντησε πως «δεν έχει γίνει παγκοσμίως εκκένωση σε περιοχή με 20.000 ανθρώπους σε μιάμιση ώρα».

Αφού τόνισε την εξαιρετική προετοιμασία της χώρας για τις πυρκαγιές, προφανώς ξεχνώντας ότι αυτή η πυρκαγιά άφησε πίσω της 88 νεκρούς μέχρι στιγμής και περισσότερους από 100 αγνοούμενους, ο Ν. Τόσκας απάντησε σε ερώτημα δημοσιογράφου για το αν υπήρξαν λάθη στη διαδικασία.

Ο ίδιος ανέφερε ότι «δεν έγιναν λάθη τακτικής» ενώ υποστήριξε ότι η φωτιά «δεν μπορούσε επ ουδενί να κρατηθεί και να μην περάσει τη λεωφόρο Μαραθώνος».

Στη συνέχεια όταν ρωτήθηκε αν ο ίδιος συνειδησιακά νιώθει ότι έγιναν λάθη, παρά τη μη αποδοχή της παραίτησής του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος προέρχεται από τις τάξεις του Στρατού, δήλωσε ότι καμάρωνε τόσα χρόνια που δεν είχε χάσει στρατιώτη και πρόσθεσε: «Πείτε για τα συνειδησιακά σ΄ αυτούς που δεν έκαναν τίποτα τόσα χρόνια».

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί, ότι ο Τόσκας αναφερόμενος στην παραίτησή του, η οποία δεν έγινε δεκτή από τον Τσίπρα, άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα επανέλθει καταθέτοντάς την ξανά.

Ωστόσο, δήλωσε θλιμμένος.

#ΣΥΡΙΖΑ #ΠΥΡΚΑΓΙΑ