δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Οι ασύλληπτες αθλιότητες από τα κοράκια της δημοσιογραφίας για την πυρκαγιά


Όταν η ξεφτίλα δεν έχει πάτο...

Όπως θα ήταν αναμενόμενο, τα γεγονότα της τραγωδίας της πυρκαγιάς, που άφησε μέχρι στιγμής πίσω της 84 θύματα και δεκάδες αγνοούμενους, θα ήταν ιδιαιτέρως ελκυστικά για τα κοράκια της δημοσιογραφίας.

Αυτούς τους αχρείους, που διαβάζοντας ή ακούγοντας τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισαν το ζήτημα, αντιλαμβάνεσαι ότι η έννοια «Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι», δεν σταματάει να υφίσταται ούτε στις δυσκολότερες στιγμές.

Πολλά είδαμε αυτές τις μέρες.

Ο Πορτοσάλτε και ο Λοβέρδος στο ΣΚΑΙ έδωσαν ρεσιτάλ σκατοψυχιάς.

Η Εσπρέσσο δημοσίευσε σχεδόν χωρίς επεξεργασία τα απανθρακωμένα πτώματα των 26 ανθρώπων στο Μάτι.

Όμως έχουμε και νικητή.

Τον σκιτσογράφο της Καθημερινής Δημήτρη Χαντζόπουλο.

Ο εν λόγω κύριος, που μας έχει συνηθίσει σε απαράδεκτα σκίτσα, αποφάσισε να ξεπεράσει εαυτόν και να δημοσιεύσει το χειρότερο της καριέρας του.

Στο σκίτσο του, λοιπόν, απεικονίζει ένα καναντέρ να πετάει φέρετρα πάνω από την πυρκαγιά.

Με το ασύλληπτης αθλιότητας δημιούργημα, ο σκιτσογράφος θεώρησε ότι ασκεί κριτική στις ευθύνες της Κυβέρνησης.

Αυτό που έκανε, όμως, στην πραγματικότητα ήταν να προσβάλλει άθλια τους ανθρώπους που πιλοτάρουν και ρισκάρουν τη ζωή τους, έχοντας ριχτεί στη μάχη κατά της πυρκαγιάς και προσπαθώντας να εκτελέσουν το λειτούργημά τους.

Ο σκιτσογράφος εδώ, όχι απλά χρησιμοποιεί χυδαία τους νεκρούς για να κατευθύνει πολιτικά εκεί που θέλει, με τον πιο μακάβριο τρόπο, αλλά εν τέλει πετυχαίνει και το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Δίνει τροφή στα συριζοτρόλ, με τους ίδιους να αναπαράγουν το σκίτσο, δηλώνοντας ότι αυτή είναι η πεμπτουσία της αντιπολίτευσης.

Όπως ήταν λογικό, μετά τη δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου σκίτσου προκλήθηκε θύελλα αντιδράσεων στα σόσιαλ μίντια, με τους χρήστες να μιλούν για ξεδιάντροπη αντιμετώπιση της εθνικής τραγωδίας, αδιανόητο χιούμορ από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ την ώρα που οι πιλότοι έπαιζαν τη ζωή τους κορώνα γράμματα στην πύρινη κόλαση και τεράστια ασέβεια προς τους νεκρούς, τους συγγενείς των θυμάτων και αγνοουμένων.