δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών - Για «ασύμμετρες απειλές» μιλάει ο Τσίπρας


Συνεχίζεται η τραγωδία.

Οι νεκροί έφτασαν τους 24.

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται παιδιά και βρέφη.

Επιπλέον, οι τραυματίες ξεπερνούν τους 100 (88 ενήλικες, 16 παιδιά) εκ των οποίων οι 11 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και βρίσκονται διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σισμανόγλειο και ΚΑΤ.

Δήλωση Τζανακόπουλου:

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δοθεί στα μέσα, οι άνδρες της Πυροσβεστικής εντοπίζουν συνεχώς απανθρακωμένα πτώματα, με τον αριθμό των νεκρών να ανεβαίνει διαρκώς. Ακόμα, υπάρχουν αγνοούμενοι, ενώ συγγενείς και φίλοι των αγνοούμενων, κρατούν φωτογραφίες των οικείων τους και ρωτούν τον κόσμο αν τους έχει δει.

Ανατριχιαστικές σκηνές...

Στο λιμάνι της Ραφήνας: Μεταφέρουν νεκρούς και τραυματίες...

Σε ένα σπίτι στο Μάτι, εντοπίστηκαν δύο μητέρες αγκαλιά με τα παιδιά τους.

Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο στην πυλωτή της πολυκατοικίας της, την στιγμή που περίμενε για βοήθεια.

Δεκάδες άνθρωποι στο Μάτι στέκονται στη θάλασσα προκειμένου να προφυλαχθούν από την πύρινη λαίλαπα.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο για ασύμμετρες απειλές...

Μετά την εσπευσμένη επιστροφή του από την Βοσνία- Ερζεγοβίνη, ο Τσίπρας μετέβη στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής, γύρω στις 23:30.

Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις στις οποίες μίλησε για «ασύμμετρη απειλή» και για δύσκολη νύχτα για την Αθήνα και την Ελλάδα.

«Είναι μια δύσκολη στιγμή για την Αττική, μία δύσκολη νύχτα για Ελλάδα. Πάνω από 600 άνδρες της πυροσβεστικής επιχειρούν με 300 οχήματα, ενώ υπάρχουν 3 μεγάλα μέτωπα, το ένα στον Κάλαμο το οποίο βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο. Τα 2 μέτωπα σε Κινέτα και Βουτζά δυστυχώς δεν είναι υπό έλεγχο, ευτυχώς όμως έχουν κοπάσει προς ώρας οι ισχυροί άνεμοι». Φυσικά δεν ανέλαβε καμία ευθύνη, σε αντίθεση με την ανακοίνωση του Σύριζα το 2007 για τις πυρκαγιές της Πελοποννήσου, όπου ζητούσαν ανάληψη των ευθυνών της κυβέρνησης και μιλούσαν για πλήρη ανικανότητα της να διαχειριστεί την κρίση.

Τότε δεν υπήρχε καμία ασύμμετρη απειλή.

#ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ #ΠΥΡΚΑΓΙΑ #ΤΣΙΠΡΑΣ