δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Η Χρυσή Αυγή αναγκάζεται να παραδεχτεί ότι είναι ναζί


Οι Χρυσαυγίτες αναγκάζονται να ανασκευάσουν μετά τις αποκαλύψεις στο δικαστήριο, ύστερα από το αποδεικτικό υλικό που έχει ακουστεί και προβληθεί.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, μέχρι και πρόσφατα, η Χρυσή Αυγή αρνιόταν γελοιωδώς την ιδεολογική σχέση της και με το ναζισμό.

Μετά το αποκαλυπτικό υλικό, όμως, το οποίο δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία όλων όσων ήδη γνωρίζαμε, δηλαδή τη ναζιστική φύση της Χρυσής Αυγής, προβαίνουν σε κωλοτούμπα μεγατόνων.

Μετά την κατάρρευση έναν προς έναν των βασικών υπερασπιστικών ισχυρισμών, το «δεν είμαστε ναζί», έγινε «η ιδεολογία δεν διώκεται»!

Κομβικό σημείο στην αλλαγή τακτικής ήταν η ανάγνωση του γνήσιου καταστατικού της οργάνωσής του Μιχαλολιάκου, το οποίο είναι ενοχοποιητικό και ως προς τον ίδιο και ως προς τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται, ότι ο ίδιος ο αρχηγός των ναζιστών, είχε προσπαθήσει να «μπλοκάρει» την ανάγνωση του καταστατικού στο δικαστήριο, καταθέτοντας ένσταση, η οποία στη συνέχεια απορρίφθηκε.

Εν συνεχεία, μετά δηλαδή την ανάγνωση, ο Μιχαλολιάκος προσπάθησε να αρνηθεί το καταστατικό του, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα ότι αυτό «απηχεί ακραιφνείς εθνικοσοσιαλιστικές θέσεις, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματική ιδεολογία της Χ.Α.».

Φυσικά, ο ισχυρισμός αυτός είναι αβάσιμος, όπως παρατήρησε και η Εισαγγελέας, εφόσον οι εθνικοσοσιαλιστικές θέσεις της οργάνωσης έχουν αποδειχτεί ήδη από το πλήθος των στοιχείων που προβλήθηκαν στο δικαστήριο.

Με αυτό τον τρόπο, λοιπόν, για την Χρυσή Αυγή κατέρρευσε και κάθε προσπάθεια της να αρνηθεί την ιδεολογία της.

Έτσι, η ναζιστική οργάνωση οδηγήθηκε στον μονόδρομο του να ανασκευάσει όσα μέχρι σήμερα ισχυριζόταν και φτάσαμε στο επιχείρημα «η ιδεολογίας δεν διώκεται»!

Η συνήγορος στη δίκη και δημοτική σύμβουλος της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα, Δήμητρα Βελέντζα, ανέφερε:

«Η ιδεολογία δεν διώκεται. Από κει και πέρα τα σύμβολα, οι χαιρετισμοί μπορεί να ενοχλούν αισθητικά».

Είναι σαφής, λοιπόν, η παραδοχή της ναζιστικής φύσης της Χρυσής Αυγής, καθώς και η προσπάθεια του να περάσουν «στα ψιλά» ναζιστικοί χαιρετισμοί, σβάστικες, σημαίες κλπ., οι οποίες μέχρι προσφάτως αναφέρονταν ως «αρχαιοελληνικοί» χαιρετισμοί και «αρχαιοελληνικά» σύμβολα!

Πλέον, έχουν εξεφτελιστεί τόσο πολύ, που δεν μπορούν καν να προσπαθήσουν να το αρνηθούν, αλλά προχωρούν στο επιχείρημα: «Οκ. Είμαστε ναζί. Θα μας φυλακίσετε γι αυτό;»

Ο συνήγορος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής, Χριστόφορος Τσάγκας, δήλωσε:

«Η ελευθερία διακίνησης ιδεών μπορεί να ενοχλεί κάποιους. Αλλά αυτό δεν είναι ένα θέμα που άπτεται της αρμοδιότητας ενός ποινικού δικαστηρίου. Άλλωστε η ελευθερία διακίνησης των ιδεών υπάρχει για τις ιδέες που αντιπαθούμε. Ενδεχομένως και αυτές που απεχθανόμαστε».

Σαφώς, εννοείται και εδώ ότι οι «ιδέες» αυτές που «αντιπαθούμε και απεχθανόμαστε», δεν είναι άλλες από τις ναζιστικές...

Με λίγα λόγια, αυτό που γίνεται τις τελευταίες ημέρες στη δίκη της Χρυσής Αυγής, είναι το εξής:

Μη μπορώντας να πράξει αλλιώς, ύστερα από τα ντοκουμέντα που παρουσιάστηκαν, η υπεράσπιση αποδέχεται πια τον ναζιστικό χαρακτήρα της οργάνωσης και παίζει το τελευταίο της χαρτί.

Δηλαδή προβάλλει το επιχείρημα ότι η ιδεολογία δεν είναι ποινικά κολάσιμη...

Και αυτό είναι πραγματικότητα.

Ακόμα και η ναζιστική ιδεολογία δεν τιμωρείται ποινικά, εκτός φυσικά αν αποτελεί κίνητρο εγκληματικών πράξεων.

Και εδώ έχουμε σωρεία από αυτές, με αποκορύφωμα την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Με τις τελευταίες εξελίξεις η δικαιοσύνη έχει το μαχαίρι, έχει και το πεπόνι.

Το μόνο που μένει είναι να κάνει για μία φορά σωστά τη δουλειά της.

#ΔΙΚΗΧΑ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ #ΧΡΥΣΗΑΥΓΗ