δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Η βιομηχανία φυτοφαρμάκων που δικάζεται για πρόκληση καρκίνου σε χιλιάδες ανθρώπους


Η Monsanto Company είναι εισηγμένη αμερικανική πολυεθνική εταιρεία αγροχημικής και κολοσσός γεωργικής βιοτεχνολογίας με έδρα το Κριβ Κορ στο Μείζον Σεντ Λούις του Μιζούρι.

Η πολυεθνική δικάζεται για την πρόκληση καρκίνου σε χιλιάδες ανθρώπους, καθώς το ζιζανιοκτόνο Roundup, που περιέχει γλυφοσάτη, συνδέεται με καρκίνο.

Η Monsanto ανέπτυξε τη γλυφοσάτη το 1970, με το ζιζανιοκτόνο Roundup, όπου εμπεριέχεται.

Τονίζεται ότι η γλυφοσάτη είναι ουσία την οποία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κατατάξει στις ύποπτες για καρκινογένεση.

Παράλληλα, η γλυφοσάτη είναι το πιο διαδομένο παρασιτοκτόνο παγκοσμίως εδώ και 44 χρόνια, από τότε που η Monsanto το παρουσίασε ως την απόλυτη λύση για τις καλλιέργειες χωρίς παρενέργειες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Το ζιζανιοκτόνο πωλείται σήμερα σε 160 χώρες.

Τα τελευταία χρόνια η Monsanto βρίσκεται αντιμέτωπη με 250 αγωγές και 1.100 καταγγελίες (μόνο σε αμερικανικά́ δικαστήρια) για τη σύνδεση των προϊόντων της με τον καρκίνο.

Ακόμα, η πολυεθνική εταιρεία γεωργικής βιοτεχνολογίας Monsanto κατηγορείται ότι εκφόβισε επιστήμονες, αποκρύβοντας στοιχεία για τον κίνδυνο καρκίνου από την χρήση του ζιζανιοκτόνου της.

Έτσι, κατηγορείται ακόμα ότι τουλάχιστον από το 2011, η βιομηχανία φυτοφαρμάκων έχει επανειλημμένα παραπλανήσει τους καταναλωτές με ισχυρισμούς ότι η γλυφοσάτη είναι «ασφαλής»,.

Το αποτέλεσμα είναι ότι το «Roundup» χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα από κηπουρικές εργασίες μέχρι μεγάλες αγροτικές καλλιέργειες.

Οι εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο είναι ραγδαίες, εφόσον τα πορίσματα είναι επίσημα και αξιόπιστα και η συγκάλυψη πλέον θεωρείται αποδεδειγμένη.

Η αποκάλυψη του σκανδάλου έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή, ενώ χιλιάδες καρκινοπαθείς δικαιώνονται από την κατάθεση εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι καταγγέλλουν απόκρυψη των καταστροφικών αποτελεσμάτων των προϊόντων της πολυεθνικής.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε στην Καλιφόρνια, στις 18 Ιουνίου, όπου άνδρας καρκινοπαθής με μεταστατικό καρκίνο και πατέρας τριών παιδιών, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να οδηγήσει στα δικαστήρια την εταιρεία.

Το δικαστήριο δέχτηκε να δικάσει την υπόθεση, όχι μόνο του ενάγοντα, αλλά ακόμα και να εξεταστεί η σύνδεση της εταιρείας με την πρόκληση καρκίνου σε χιλιάδες ασθενείς εδώ και δεκαετίες, αλλά και τον ισχυρισμό πως η Monsanto κατέστρεψε ενδείξεις για τους κινδύνους που συνεπάγεται η χρήση των προϊόντων της.

Ο δικηγόρος του καρκινοπαθούς υποστήριξε ότι:

«Η Monsanto βγήκε από την πεπατημένη για να εκφοβίσει και να επιτεθεί σε ανεξάρτητους ερευνητές. Η εταιρεία αγροτοχημικών αγνοούσε για χρόνια τις σχετικές προειδοποιήσεις των ειδικών. Κατά τον ίδιο, η εταιρεία απέρριπτε συστηματικά τις ανησυχητικές μελέτες, φροντίζοντας για την κατευθυνόμενη συγγραφή αναλύσεων που θα είχαν μόνο θετικά στοιχεία για τα προϊόντα της».

Με λίγα λόγια, αυτό που συνέβη είναι ότι η πολυεθνική ανέπτυξε και χρησιμοποιούσε εδώ και δεκαετίες ουσία, η οποία είναι σήμερα το πιο διαδεδομένο αγροχημικό σε 160 χώρες, με ετήσια έσοδα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ουσία κατατάσσεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγεία εξαιρετικά ύποπτη για πρόκληση καρκίνου.

Στη συνέχεια η εταιρία εκφόβισε επιστήμονες ώστε να μην μιλήσουν και διαβεβαίωνε το κοινό ότι η χρήση του φαρμάκου είναι απόλυτα ασφαλής για τον ανθρώπινο οργανισμό...

Η αλητεία, η εξαπάτηση και οι μαζικές δολοφονίες για τα λεφτά σε όλο τους το μεγαλείο.