δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Νέα δολοφονία Αφροαμερικάνου από όπλο μπάτσου


Ένας ακόμα άνθρωπος δολοφονείται από αστυνομικούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Σικάγο αυτή τη φορά.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου, στην περιοχή Σάουθ Σάιντ, όπου κατοικούν κυρίως Αφροαμερικάνοι.

Ο Φρεντ Γουόκερ, επικεφαλής περιπολιών στην αστυνομία του Σικάγο, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης, ότι οι αστυνομικοί είδαν να προεξέχει κάτι από το παντελόνι του άνδρα και θεώρησαν ότι πρόκειται για όπλο.

Δήλωσε ακόμα ότι τους κίνησε το ενδιαφέρον ο άνδρας καθώς «έφερε τα χαρακτηριστικά ενός ενόπλου»...

Στη συνέχεια προσέγγισαν τον άνδρα, ο οποίος προσπάθησε να φύγει από το σημείο και τον πυροβόλησε ένας αξιωματικός, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Η αστυνομία δήλωσε μετά την δολοφονία, προφανώς για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ότι βρέθηκε ένα όπλο στο σημείο και υπονόησε έτσι γενικά και αόριστα ότι ενδεχομένως να άνηκε στον νεκρό άνδρα.

Φυσικά κάτι τέτοιο αφήνει πολλά περιθώρια αμφισβήτησης, εφόσον δεν υπάρχει καμία μαρτυρία για επίθεση από το θύμα, ενώ φημολογείται έντονα ότι ο άνδρας ήταν άοπλος και έτσι δολοφονήθηκε άλλη μία φορά Αφροαμερικάνος χωρίς κανέναν απολύτως λόγο.

Ακόμα, είναι ύποπτο ότι μέχρι αυτή την ώρα η αστυνομία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα το όνομα και την ηλικία του άνδρα που πυροβολήθηκε.

Από τη στιγμή που μαθεύτηκε στην περιοχή η δολοφονία, οι κάτοικοι αντέδρασαν, φωνάζοντας δολοφόνους τους αστυνομικούς.

Ακολούθησαν επεισόδια με πολίτες να πετούν πέτρες και μπουκάλια στους αστυνομικούς και να πηδούν πάνω σε περιπολικά της αστυνομίας, ενώ οι διαμαρτυρίες κλιμακώθηκαν κοντά στο σημείο του συμβάντος.

Οι μπάτσοι απάντησαν με ξύλο με γκλοπ στους διαμαρτυρόμενους.

Οι διαδηλωτές δεν πτοήθηκαν και μάλιστα υπάρχουν μαρτυρίες για τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν ακόμα και μπουνιές.

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά και ένα περιπολικό όχημα υπέστη ζημιές, ενώ συνελήφθησαν τέσσερις διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία.

Αμερικάνοι σύντροφοι καταγγέλλουν ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και πρέπει μία και καλή να δοθεί ένα τέλος στις δολοφονίες Αφροαμερικάνων από την αστυνομία.

Στις ΗΠΑ έχουν υπάρξει και υπάρχουν εξωφρενικά πολλά περιστατικά όπου αστυνομικοί σκοτώνουν Αφροαμερικανούς, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα και τον αποτροπιασμό πολιτών παγκοσμίως.

#ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ #ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ