δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Οι εργαζόμενοι της Fiat απεργούν εξαιτίας της μεταγραφής Ρονάλντο!


Σε 48ωρη απεργία (από την Κυριακή έως την Τρίτη) κατεβαίνουν οι υπάλληλοι της Fiat, διαμαρτυρόμενοι για τη μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους.

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε η μεταγραφή του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή στην μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα της Γιουβέντους, με συμβόλαιο 120 εκατομμύρια, ενώ συνολικά το ποσό που εκτιμάται ότι θα δαπανηθεί από την ομάδα εκτιμάται στα 220 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα, η Γιουβέντους «αγόρασε» τον Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Ρεάλ Μαδρίτης, με συμφωνία ο ίδιος ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο ύψους περίπου 30 εκατομμυρίων τον χρόνο, που σημαίνει 565.000 ευρώ τη βδομάδα!

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία της Fiat και η ομάδα της Γιουβέντους ανήκουν στην Ανιέλι και έτσι οι εργαζόμενοι της Fiat, από την πρώτη στιγμή στο άκουσμα της πολυδάπανης μεταγραφής αντέδρασαν έντονα.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι έχουν 10 χρόνια να πάρουν την παραμικρή αύξηση και θεωρούν ότι η κίνηση να ξοδευτούν τόσα εκατομμύρια σε έναν μόνο άνθρωπο είναι εξαιρετικά προκλητική και άδικη.

Η αυθόρμητη διαμαρτυρία, πλέον απέκτησε οργανωμένη μορφή και έτσι προχωρούν σε απεργία.

Μάλιστα, ένας μηχανικός της Fiat δήλωσε:

«Πρώτα ο Ιγκουαΐν, τώρα ο Ρονάλντο, πραγματικά ντροπή. Οι εργαζόμενοι της FIAT έχουν δέκα χρόνια να πάρουν αύξηση. Με τα χρήματα του μισθού του Κριστιάνο, παίρνουμε όλοι από 200€ αύξηση το μήνα. Η FCA δαπανεί 126 εκατομμύρια ευρώ ετησίως σε χορηγίες και τα 26,5 πάνε στη Γιουβέντους».

Η ανακοίνωση για την απεργία των εργαζομένων:

«Είναι απαράδεκτο πως, ενώ η εταιρεία ζητά από τους εργαζόμενους της FIAT και της Cnhi τεράστιες θυσίες σε οικονομικό επίπεδο, η ίδια αποφασίζει να ξοδέψει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την αγορά ενός ποδοσφαιριστή. Μας λένε ότι η στιγμή είναι δύσκολη, πως πρέπει να καταφεύγουμε στις κοινωνικές υπηρεσίες περιμένοντας να ξεκινήσει η παραγωγή μοντέλων που δε φτάνουν ποτέ. Κι ενώ οι εργάτες και οι οικογένειές τους σφίγγουν όλο και πιο πολύ το ζωνάρι, η ιδιοκτησία αποφασίζει να επενδύσει ένα και μόνο άτομο τόσα χρήματα!

Είναι σωστό όλ’αυτό; Είναι φυσιολογικό ένας μόνο άνθρωπος να κερδίζει εκατομμύρια και εκατομμύρια οικογένειες να μη φτάνουν ούτε στα μισά του μήνα; Είμαστε όλοι υπάλληλοι του ίδιου αφεντικού αλλά σε αυτή τη στιγμή τεράστιων κοινωνικών δυσκολιών όσο ποτέ άλλοτε δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει δεκτή αυτή η διάκριση στην αντιμετώπιση. Οι εργαζόμενοι της FIAT έχουν κάνει πλούσιους τους ιδιοκτήτες για τουλάχιστον τρεις γενιές, πλουτίζουν οποιονδήποτε κινείται πέριξ της εταιρείας και ως αντάλλαγμα πάντα λάμβαναν μια ζωή δυστυχίας.

Η ιδιοκτησία θα έπρεπε να επενδύει σε μοντέλα αυτοκινήτων που εξασφαλίζουν το μέλλον χιλιάδων ανθρώπων αντί να πλουτίζει μόνο έναν, αυτό θα έπρεπε να είναι ο σκοπός όποιου βάζει τα συμφέροντα των υπαλλήλων του στην πρώτη θέση. Αν αυτό δε συμβαίνει είναι επειδή προτιμάται ο κόσμος του παιχνιδιού, της διασκέδασης κι όλων αυτών».

Με λίγα λόγια χιλιάδες πεινάνε, για να γίνει ένας ακόμα άνθρωπος αισχρά πλουσιότερος.

Είναι ο καπιταλισμός...

#ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ #ΑΠΕΡΓΙΑ #ΑΠΕΡΓΙΕΣ #ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ