δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Ισόβια για τις 10 δολοφονίες της νεοναζί Μπεάτε Τσέπε


Το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Γερμανίας καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη, την Μπεάτε Τσέπε, μέλος νεοναζιστικής οργάνωσης.

Η συγκεκριμένη διέπραξε 10 φόνους με ρατσιστικό κίνητρο, ενώ ένα από τα θύματά της ήταν και ένας Έλληνας, ο Θεόδωρος Βουλγαρίδης.

Η ίδια και οι συνεργοί της, όλοι ναζιστικής ιδεολογίας, προσπαθούσαν να σπείρουν τον φόβο στους μετανάστες που ζούσαν στην Γερμανία, ενώ επέλεγαν τυχαία τα θύματά τους ...αρκεί να ήταν αλλοδαποί.

Χθες, πέντε χρόνια δηλαδή από την έναρξη της δίκης, το δικαστήριο του Μονάχου έκρινε ένοχη την Μπεάτε Τσέπε, με κατηγορίες για δέκα ανθρωποκτονίες, συμμετοχή στην οργάνωση Εθνικό Σοσιαλιστικό Υπόγειο Ρεύμα (NSU), τα μέλη της οποίας σκότωσαν οκτώ Τούρκους μετανάστες, έναν Έλληνα και μία Γερμανίδα αστυνομικό, από το 2000 ως το 2007.

Τα θύματα:

Enver Sismek, Abdurrahim Özüdoğru, Süleyman Taskopru, Habil Kilic, Michele Kiesewetter, Mehmet Turgut, Ismail Yasar, Θεόδωρος Βουλγαρίδης, Mehmet Kubasik, Halit Yozgat.

Η νεοναζί Μπεάτε Τσέπε, δεν θα ήταν η μόνη κατηγορούμενη για τις δολοφονίες.

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα παρουσιάζονταν ακόμα δύο άτομα, ο Ούβε Μπένχαρντ και ο Ούβε Μούντλος.

Όμως και οι δύο αυτοκτόνησαν το 2011, όταν η αστυνομία εντόπισε κατά λάθος την οργάνωση.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Χέρμπερτ Ντίμερ, «η κατηγορούμενη είναι πλήρως υπεύθυνη για τις πράξεις της», εφόσον μάλιστα ήταν και συνιδρύτρια, εκτός από μέλος και συνεργός της τρομοκρατικής ναζιστικής οργάνωσης.

Ο εισαγγελέας επιπλέον ανέφερε ότι πρόκειται για έναν «ψυχρό, υπολογιστικό άνθρωπο».

Η ίδια πάντως, από την πρώτη στιγμή, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και ανέλαβε μόνο την ευθύνη ότι δεν προσπάθησε να σταματήσει τους δύο, νεκρούς πια, συνεργούς της, φορτώνοντας τους το σύνολο των κατηγοριών, ως γνήσια νεοναζί!

Έξω από το δικαστήριο του Μονάχου, όπου εξελισσόταν η δίκη, πραγματοποιούντο συγκεντρώσεις, όπου διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με φωτογραφίες των θυμάτων της ναζιστικής οργάνωσης.

Ωστόσο, μετά την απόφαση η πλευρά της Τουρκίας έδειξε δυσαρέσκεια, καθώς όπως ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών της Άγκυρας, δεν έπεσε κανένα φως στο ρόλο που έπαιξε το «βαθύ κράτος» στην υπόθεση.

Επιπλέον, οι δικηγόροι υπεράσπισης των οικογενειών των θυμάτων κατηγόρησαν τις εγχώριες υπηρεσίες πληροφοριών ότι σαμποτάρουν ενεργά την έρευνα της εισαγγελίας προκειμένου να προστατεύσουν τους πληροφοριοδότες της.

#ΝΑΖΙ #ΝΕΟΝΑΖΙ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ