δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Μόρια: Αγρότης πυροβόλησε 16χρονο πρόσφυγα στο κεφάλι


Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 6 το απόγευμα της Τρίτης, μέσα σε κτήμα βόρεια του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια.

Ο 78χρονος αγρότης και δράστης είναι κάτοικος του χωριού Μόρια και διατηρεί το κτήμα, βόρεια του Κέντρου Υποδοχής. Στις 17:50 πλησίασαν το κτήμα του ανήλικοι Σύροι πρόσφυγες, καθώς και οι γονείς και ο αδελφός του θύματος της επίθεσης, που διαμένουν στον καταυλισμό της Μόριας.

Τότε, ο 78χρονος πυροβόλησε τον νεαρό πρόσφυγα στο κεφάλι και στα πόδια, παρουσία των υπολοίπων, με κυνηγετικό όπλο.

Αμέσως μετά ο 16χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τραυματισμένος και νοσηλεύεται, ευτυχώς έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο.

Ο 16χρονος και η οικογένειά του κατέφθασαν στον καταυλισμό της Μόριας, μόλις δύο μέρες πριν το περιστατικό και αμέσως μετά τους χθεσινούς πυροβολισμούς, έφυγαν από εκεί προκειμένου να είναι ασφαλείς.

Ο 78χρονος αγρότης και δράστης της ρατσιστικής επίθεσης, στο παρελθόν έχει καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για το φόνο της γυναίκας του, ποινή την οποία εξέτισε και αποφυλακίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, ο δράστης έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές στο παρελθόν το όπλο του για να απομακρύνει από την ιδιοκτησία του πρόσφυγες και μετανάστες.

Ωστόσο, όλες αυτές τις φορές δεν κουνήθηκε φύλλο, όχι μόνο για την ίδια την πράξη, αλλά και για την οπλοκατοχή ενός ατόμου που κατέχει πιθανότατα παράνομα όπλο, καθώς είναι σχεδόν αδύνατον να έχει στην ιδιοκτησία του όπλο νόμιμα, κάποιος που έχει καταδικαστεί για ανθρωποκτονία.

Μετά το περιστατικό ο δράστης συνελήφθη και ανακρίνεται στην Αστυνομία.

Ο ίδιος εκεί δήλωσε ότι φοβήθηκε πως θα τον κλέψουν.

Τα χθεσινοβραδινά γεγονότα, έρχονται να ξυπνήσουν μνήμες από την ένοπλη επίθεση κτηνοτρόφου σε βάρος προσφύγων απ' την Ερυθραία.

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Φεβρουάριο ο 55χρονος κτηνοτρόφος πυροβόλησε εναντίον 3 μεταναστών, επειδή είχαν εισέλθει στο αγρόκτημά του.

Ωστόσο, τότε δεν σημειώθηκε τραυματισμός, σε αντίθεση με την χθεσινή υπόθεση.

Μέσα σε μόλις λίγους μήνες, έχουμε δύο παρολίγον τραγωδίες, αλλά δύο ένοπλους και αποφασισμένους για όλα, φασίστες, που κατά τύχη αστόχησαν.

Το μήνυμα είναι σαφές.

Τους φασίστες ή θα τους τσακίσουμε ή θα μας τσακίσουν...

#ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ #ΜΟΡΙΑ