δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Ο 14χρονος από την Αργυρούπολη που δεν άντεξε το bullying...


Άλλη μια είδηση που σου «παγώνει» το αίμα, που σε γεμίζει οργή, που δεν φτάνουν οι λέξεις για να εκφραστούν τα συναισθήματα που γεννιούνται στο άκουσμα μιας τέτοιας τραγωδίας, μιας τέτοιας αδικίας.

Αυτό συμβαίνει σε κάθε αυτοκτονία.

Όμως, στο άκουσμα πως ένα παιδί, μόλις 14 ετών, αποφασίζει να δώσει τέλος στην ζωή του, επειδή δεν αντέχει άλλο τον συναισθηματικό πόλεμο, ξέρεις ότι κάτι έχει πάει πολύ λάθος σε αυτή την κοινωνία.

Ένας 14χρονος μαθητής αυτοκτόνησε μέσα στο σπίτι του τα ξημερώματα της Κυριακής, στα νότια προάστια.

Το ανήλικο αγόρι βρέθηκε από τους γονείς του στη 1:30 το ξημέρωμα απαγχονισμένο στη βεράντα του σπιτιού του.

Ο 14χρονος το βράδυ του Σαββάτου βρέθηκε σε πάρτι και μόλις επέστρεψε, πήρε τηλέφωνο τους γονείς του, που είχαν βγει έξω και εκείνοι, για να βεβαιωθεί ότι θα αργούσαν να επιστρέψουν.

Μόλις βεβαιώθηκε, έδωσε τέλος στη ζωή του.

Ο ανήλικος άφησε πίσω του ένα γράμμα, στο οποίο ανέφερε ότι δεχόταν bullying από συγκεκριμένα άτομα.

Στο σημείωμα που βρέθηκε δίπλα στο άψυχο σώμα του παιδιού, το οποίο έγραψε πριν το θάνατό του, εξηγεί ότι πήρε την απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή του, καθώς δεν άντεχε το bulling που δεχόταν από συμμαθητές του, ενώ ανέφερε και τα όσα περνούσε στο σχολείο.

Μάλιστα κατονόμασε τα άτομα που τον εκφόβιζαν, αναφέροντας:

«Αυτοί με κατέστρεψαν. Καταστρέψτε τους».

Στο ίδιο σημείωμα το αγόρι έγραψε ότι αγαπάει τη μητέρα, τον πατέρα και τον αδελφό του...

Το παιδί, φαίνεται να είχε δώσει σημάδια του εκφοβισμού που δεχόταν, καθώς στο προφίλ του στο facebook είχε γράψει πρόσφατα:

«Όποιος μιλάει άσχημα κατά την απουσία σου, φοβάται την παρουσία σου»...

Αναμφίβολα, η είδηση ενός ακόμα θανάτου, εξαιτίας bullying, έφερε ξανά μνήμες από την υπόθεση Γιακουμάκη στα Ιωάννινα και θύμισε την δύναμη του «τέρατος» του εκφοβισμού, απέναντι σε ψυχές που παλεύουν με αυτόν, σε μία άνιση μάχη.

Το bullying, δεν είναι μαγκιά, είναι μάστιγα.

Και δεν γίνεται πια να κρύβεται κάτω από το χαλί.

Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί.

Όταν τα αρρωστημένα πρότυπα μεταδίδονται από γενιά σε γενιά, πρώτος υπεύθυνος είναι το οικογενειακό περιβάλλον και δεύτερος η παιδεία.

Τρίτος και μεγαλύτερος ένοχος είναι η ελληνική κοινωνία.

Η κοινωνία που είναι έτοιμη να στιγματίσει έναν άνθρωπο, επειδή διαφέρει στο ελάχιστο, επειδή είναι πιο αδύναμος και για χίλιους άλλους λόγους.

Δεν αρκεί να βρεθούν και να τιμωρηθούν ούτε τα παιδιά, ούτε οι γονείς τους.

Ολόκληρη η κοινωνία πρέπει να κάτσει στο σκαμνί.

Αυτή η δολοφονική κοινωνία, που όχι μόνο δεν δέχεται καμία διαφορετικότητα, αλλά ετοιμάζεται να κατασπαράξει οποιονδήποτε παρεκκλίνει από τα αποδεκτά πρότυπα της, ή δεν είναι αρκετά αναίσθητος ώστε να μην επηρεάζεται τόσο από όσους του εξευτελίζουν την προσωπικότητα καθημερινά.

#ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ