δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Ο Ερντογάν απολύει 18,000 δημοσίους υπαλλήλους με μια υπογραφή και γίνεται το πρότυπο του Μητσοτάκη!


Με προεδρικό διάταγμα ο Ερντογάν απέλυσε 18.000 εργαζομένους στον δημόσιο τομέα και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Τουρκία, αλλά και παγκοσμίως.

Οι απολύσεις ανακοινώθηκαν σήμερα σε δημοσίευμα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ανάμεσα στους απολυμένους, πέρα από στρατιωτικούς, υπάρχει και πλήθος εκπαιδευτικών και πανεπιστημιακών, καθώς και υπαλλήλων σε Υπουργεία.

Επιπλέον, 12 ενώσεις, τρεις εφημερίδες και ένα τηλεοπτικό δίκτυο έκλεισαν με το σημερινό διάταγμα.

Αυτό δεν είναι το πρώτο κύμα χιλιάδων απολύσεων, καθώς μέχρι τον περασμένο Μάρτιο, 112.679 άτομα είχαν απολυθεί στην Τουρκία, εκ των οποίων πάνω από 8.000 από τις ένοπλες δυνάμεις, περίπου 33.000 μεταξύ του προσωπικού του υπουργείου Παιδείας και 31.000 στους κόλπους του υπουργείου Εσωτερικών, εκ των οποίων 22.600 στη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας.

Χιλιάδες άλλα άτομα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Με την κίνηση αυτή του Ερντογάν, αμέσως μόλις επανεξελέγη, δε θα μπορούσε παρά να γίνει το πρότυπο του δικού μας, Κυριάκου Μητσοτάκη!

Ο Κ. Μητσοτάκης, έχει δηλώσει επανειλημμένως, ότι μόλις εκλεγεί θα μικρύνει κατά πολύ τον δημόσιο τομέα, καθώς για κάθε 5 αποχωρήσεις από τον δημόσιο τομέα, θα γίνεται και μία πρόσληψη!

Άλλωστε, όπως μας είχε ενημερώσει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ακόμα και οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία πλεονάζουν!

Μάλιστα, τον Φεβρουάριο του 2018, ο Κ. Μητσοτάκης δήλωνε στο ΣΚΑΙ:

«Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επενδύσω στην προσδοκία κάποιων συμπολιτών μας ότι, μπορεί αύριο με κάποιο μαγικό τρόπο να τους μονιμοποιήσω. Αυτό δεν θα το κάνω. Είμαι πάρα, πάρα πολύ σαφής, σε τι θα κάνω και σε τι δεν θα κάνω».

Επιπλέον, τον Οκτώβρη του 2017 είχε κυκλοφορήσει το σχέδιο συρρίκνωσης του δημοσίου με απολύσεις συμβασιούχων, αλλά και μόνιμων υπαλλήλων, καθώς και «πάγωμα» προσλήψεων που έχει στο «συρτάρι» για την θητεία του, ως Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης.

Πρόκειται για :

  • 4.665 άτομα τακτικό προσωπικό σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου του δημοσίου

  • 903 άτομα έκτακτο προσωπικό σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου

  • 594 άτομα έκτακτο προσωπικό εκτός ΝΠΙΔ (ΟΤΑ, υπουργεία, νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία)

Πάντως, η συμπάθεια της οικογένειας Μητσοτάκη προς τον Ερντογάν δεν κρύβεται, καθώς η Ντόρα θα παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του Τούρκου Προέδρου, αύριο Δευτέρα, ύστερα από προσωπική πρόσκληση που έλαβε και αποδέχτηκε!

#ΤΟΥΡΚΙΑ #ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ #ΚΥΡΙΑΚΟΣΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ