δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ- Χ.Α που ψήφισαν υπέρ της κατάργησης του 8ωρου


Υπέρ της κατάργησης του 8ωρου, λοιπόν, ψήφισαν οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής.

Με την κίνηση τους, αυτή, φασίστες και δεξιοί αποδεικνύουν με τον προκλητικότερο τρόπο ότι έχουν γραμμένη στα παλιά τους τα παπούτσια, μια από τις σημαντικότερες κατακτήσεις του εργατικού κινήματος.

Την περασμένη εβδομάδα, στο Ευρωκοινοβούλιο έγινε συζήτηση για κατάργηση του 8ωρου σε συγκεκριμένο κλάδο (επαγγελματίες οδηγούς) και ΝΔ-Χρυσή Αυγή ψήφισαν υπέρ.

Η Νέα Δημοκρατία, φαίνεται ότι εκτός από τα λόγια για την αντεργατικής της πολιτική, προχώρησε και σε πράξεις, καθώς πλέον συντάσσεται και επίσημα με τις πιο ακροδεξιές απόψεις που επικρατούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Λίγες μόνο μέρες μετά την ψήφιση της νομιμοποίησης του 12ώρου στην Αυστρία, ΝΔ και Χρυσή Αυγή δείχνουν να συμφωνούν απόλυτα.

Στη συζήτηση και ψηφοφορία που διεξήχθη, για τα δικαιώματα και τα ωράρια των επαγγελματιών οδηγών, η Νέα Δημοκρατία μαζί με τη Χρυσή Αυγή, ψήφισε μεταξύ άλλων υπέρ της κατάργησης του οκταώρου εργασίας ημερησίως και του εβδομαδιαίου 48ώρου.

Συγκεκριμένα, ΝΔ και Χρυσή Αυγή καταψήφισαν:

1. την τροπολογία ώστε να μην ξεπερνούν ημερησίως οι ώρες εργασίας το 8ωρο

2. την τροπολογία για να μην ξεπερνούν τις 48 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως

3. την τροπολογία για να μην ξεπερνούν τις 80 ώρες εργασίας για δυο διαδοχικές εβδομάδες

4. την τροπολογία για διάλειμμα 60 λεπτών ύστερα από 4,5 ώρες οδήγησης

Ανακοίνωση- Καταγγελία του Στέλιου Κούλογλου:

«Στην ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα δικαιώματα και τα ωράρια των επαγγελματιών οδηγών, η Νέα Δημοκρατία, μαζί με την Χρυσή Αυγή, ψήφισε μεταξύ άλλων υπέρ της κατάργησης του οκταώρου εργασίας ημερησίως και του εβδομαδιαίου 48ώρου.

Η ακροδεξιά στροφή του κ. Μητσοτάκη επεκτείνεται και στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι ακολουθεί τον ακροδεξιό Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, που ζήτησε 12 ώρες εργασίας.

Υπέρ της διατήρησης του 8ώρου και του 48ώρου ψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι ευρωβουλευτές της ομάδας των σοσιαλιστών και δημοκρατών πλην της κας Καϊλή που στην τροπολογία για το όριο των 48 ωρών εργασίας εβδομαδιαίως απείχε».

Ευτυχώς, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη 4 Ιουλίου, οι προτεινόμενες τροπολογίες τελικά δεν πέρασαν και παραπέμφθηκαν στην επιτροπή Μεταφορών για επανεξέταση.

#ΝΔ #ΧΡΥΣΗΑΥΓΗ #ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ #ΣΥΝΘΗΚΕΣΕΡΓΑΣΙΑΣ