δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Εργασιακός μεσαίωνας: Υπερψηφίστηκε χθες το 12ωρο στην Αυστρία


Εγκρίθηκε, λοιπόν, ο αντεργατικός νόμος του δωδεκάωρου ημερήσιας εργασίας ή εξηντάωρης εβδομαδιαίας εργασίας, με τις ψήφους της κυβέρνησης συνασπισμού του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, όπως επίσης με τις ψήφους του νεοφιλελεύθερου κόμματος της αντιπολίτευσης ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία).

Αυτός ο νόμος έκτρωμα, που οδηγεί σε εργασιακό μεσαίωνα την Αυστρία, φυσικά, ψηφίστηκε μόνο από νεοφιλελεύθερους και ακροδεξιούς, για να μην έχει κανείς ακόμα αμφιβολία για το ποια θεωρούν οι φασίστες ότι είναι η θέση του εργάτη στις κοινωνίες.

Ο νόμος θα ξεκινήσει να ισχύει από την 1η Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, απορρίφθηκε το αίτημα του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος που ζητούσε να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το νομοσχέδιο.

Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, που είναι το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, κατήγγειλε τον νόμο ως «άδικο, ανώριμο και παντελώς παράλογο», ενώ ο αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Κερν, έκανε λόγο για μαζική επίθεση κατά τον εργαζομένων και την χειρότερη που πραγματοποιήθηκε εδώ και δεκαετίες.

Μάλιστα, απευθυνόμενος στην ακροδεξιά κυβέρνηση, τους είπε: «Θα περάσετε στην ιστορία ως προδότες των εργαζόμενων».

Ωστόσο, οι κυβερνώντες και όσοι ψήφισαν αυτό το αίσχος, προσπάθησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και υποστήριξαν ότι ο «κανονικός» χρόνος εργασίας θα συνεχίσει να παραμένει στις 8 ώρες ημερησίως, δηλαδή 40 ώρες την εβδομάδα και απλώς δίνεται η «δυνατότητα» στους εργαζόμενους να μπορούν να εργάζονται παραπάνω ώρες.

Στην πραγματικότητα, όμως, οι εργαζόμενοι έρχονται προ τετελεσμένου και απλώς θα αναγκάζονται να υποκύπτουν στις πιέσεις των εργοδοτών, οι οποίοι πλέον έχουν και το νόμο με το μέρος τους.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, υπήρχε πάντα αυτό. Ειδικά σε δουλειές όπως σερβιτόροι ή ξενοδοχοϋπάλληλοι, σε όλες τις χώρες.

Το να ψηφίζεται όμως επίσημα, σε μία από αυτές και να υπάρχει σε νόμο, ξέρουμε επίσης τι σημαίνει:

Υπάλληλοι- σκλάβοι, των οποίων η ζωή είναι χρήσιμη μόνο όσο παράγουν και θα έχουν ελάχιστο χρόνο για φαγητό και ύπνο. Για προσωπικές σχέσεις ούτε λόγος. Άλλωστε αυτό θέλει ο νόμος. Οι εργάτες να μην αποτελούν κοινωνικά και πολιτικά όντα, αλλά εργαλεία παραγωγής και μόνο.

Κατά του νομοσχεδίου, είχαν βγει το περασμένο Σάββατο στην Αυστρία περίπου 100.000 άνθρωποι στους δρόμους για να διαδηλώσουν, κρατώντας υψωμένα πινακίδια, στα οποία ήταν διαγραμμένοι οι αριθμοί "12" και "60".

#ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ #ΣΥΝΘΗΚΕΣΕΡΓΑΣΙΑΣ #ΑΥΣΤΡΙΑ