δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Τα Leroy Merlin απέλυσαν εργαζόμενη μόλις έμαθαν ότι έχει σκλήρυνση κατά πλάκας


Τα Leroy Merlin, λοιπόν, δεν ανέχονται άρρωστους ανθρώπους στο προσωπικό τους και οι υπεύθυνοι προέβησαν σε απόλυση εργαζόμενης, αμέσως μόλις πληροφορήθηκαν ότι η γυναίκα πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Η συγκεκριμένη γυναίκα, εργαζόταν επί δέκα χρόνια στην επιχείρηση.

Η δικαιολογία της απόλυσης ήταν μείωση απόδοσης, όμως έτυχε να έρθει «συμπτωματικά», λίγο μετά τη στιγμή της γνωστοποίησης της ασθένειας της.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, μαζί με σωματεία εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Πειραιά και Λαυρεωτικής αντέδρασαν άμεσα, μόλις έμαθαν για την απάνθρωπη και προκλητική κίνηση της εργοδοσίας.

Έτσι, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της εταιρείας στο εμπορικό πάρκο του αεροδρομίου, όπου ζήτησαν ανάκληση της απόλυσης.

Επιπλέον, προειδοποίησαν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε άλλα καταστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, στην κινητοποίηση πήραν μέρος και εργαζόμενοι από τα συνδικάτα οικοδόμων Αθήνας και Λαυρίου, από το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού και Ξενοδοχειακών Επαγγελμάτων, την Ομάδα Γυναικών Λαυρεωτικής, την ΟΓΕ, καθώς και άλλοι φορείς του κινήματος.

Όπως ανακοίνωσε το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, την ημέρα της διαμαρτυρίας η εργοδοσία φρόντισε να εξαφανιστεί για να μην αντιμετωπίσει τους εργαζομένους.

Και δεν έμειναν μόνο εκεί, αλλά κάλεσαν και την αστυνομία να καταστείλει την διαμαρτυρία.

Φαίνεται ότι το θάρρος τους φτάνει μόνο σε απολύσεις άρρωστων υπαλλήλων τους.

«Η εργοδοσία ήταν και σήμερα εξαφανισμένη, φρόντισε όμως να φωνάξει μέσα στο κατάστημα τις αστυνομικές δυνάμεις θυμίζοντας άλλες εποχές. Τους στέλνουμε το μήνυμα ότι το ταξικό κίνημα δεν τρομοκρατείται και πως το επόμενο διάστημα θα κλιμακώσουμε την παρέμβασή μας και σε άλλα καταστήματα της πολυεθνικής εταιρίας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέχρι η συναδέλφισσά μας να γυρίσει στην εργασία της».

Όσο οι εργοδοσίες δείχνουν το απάνθρωπο πρόσωπό τους σε συμπολίτες μας, οι οποίοι ήδη δοκιμάζονται σκληρά λόγω ασθενειών, το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι η συμμετοχή και η στήριξή μας σε τέτοιου είδους διαμαρτυρίες, αλλά και το μποϋκοτάζ σε αυτά τα καταστήματα.

#ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ