δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Αθώος κρίθηκε ο Γ. Κ. του Ρουβίκωνα, για την ανάρτηση για το ΣΚΑΙ!


Αθώος κρίθηκε για την ανάρτηση του, το μέλος του Ρουβίκωνα που συνελήφθη χθες.

Ο Γ. Κ. ανήρτησε το βράδυ της Πέμπτης ποστ στο οποίο έγραφε:

«Τον ΣΚΑΙ θα τον κάψουμε. Σήμερα αύριο σε δέκα χρόνια δεν ξέρω. Αλλά θα τον κάψουμε. Και θα χορεύουμε σαν ινδιάνοι γύρω από τα αποκαΐδια του».

Αμέσως μετά, είχε δοθεί εντολή εισαγγελικής έρευνας, εφόσον θεωρήθηκε ότι η ανάρτηση παραβαίνει τα άρθρα 184 και 186 του Ποινικού Κώδικα για πρόκληση για την τέλεση κακουργήματος ή πλημμελήμματος.

Έτσι χθες το μεσημέρι το μέλος της αναρχικής συλλογικότητας συνελήφθη και παραπέμφθηκε για σήμερα στην Εισαγγελεία πρωτοδικών.

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η σύλληψη, εκατοντάδες χρήστες των social media, θέλοντας να στηρίξουν τον συλληφθέντα, ανήρτησαν στους λογαριασμούς τους το ποστ του (για το οποίο συνελήφθη), με τη σημείωση «Ελάτε να συλλάβετε κι εμένα»!

Σήμερα, ο εισαγγελέας ζήτησε ενοχή του κατηγορούμενου για το αδίκημα «της διέγερσης σε διάπραξη αδικήματος» και παρέπεμψε το μέλος του Ρουβίκωνα στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Ο Γ. Κ. σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του μίλησε για επιχείρηση ιδεολογικής καταστολής και για στοχοποίηση.

Αντίθετη γνώμη, ωστόσο, είχε ο πρόεδρος του δικαστηρίου και έκρινε ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή της νομοθετικής διάταξης, βάσει της οποίας ασκήθηκε η δίωξη εναντίον του και ο Γ. Κ. απαλλάχθηκε των κατηγοριών! Την ίδια ώρα, κατά τη διάρκεια, δηλαδή, της διαδικασίας, έξω από τα δικαστήρια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση υποστήριξης στο μέλος του Ρουβίκωνα, όπου δεκάδες άνθρωποι εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους.

Από την ώρα της είδηση της αθώωσης του μέλους της συλλογικότητας, οι φιλελέδες και νεοναζί μίλησαν με δυσαρέσκεια για την απόφαση.

Βέβαια, πολλοί από αυτούς τους αγανακτισμένους, είναι οι ίδιοι που ζητούν καθημερινά βομβαρδισμό της ΕΡΤ και για τους οποίους δεν υπήρξε καμία εισαγγελική παρέμβαση!

Το θράσος είχε να σχολιάσει την αθώωση και ο Παναγιώταρος της εγκληματικής Χρυσής Αυγής!

#ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ #ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ