δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Να αφεθούν ελεύθεροι αύριο η Ηριάννα και ο Περικλής...


Αύριο ολοκληρώνεται η δίκη της στημένης υπόθεσης της Ηριάννας και του Περικλή στο Εφετείο Αθηνών.

Αύριο λοιπόν, αναμένεται η εισαγγελική αγόρευση αυτής της φαρσοκωμωδίας, επί της ενοχής ή όχι των δύο παιδιών, που παραμένουν στη φυλακή από την 1η Ιουνίου του 2017, ενώ είναι αθώοι.

«Αύριο, είναι η τελευταία ευκαιρία της δικαιοσύνης να αποδείξει ότι δεν είναι ένα σάπιο και βρώμικο τέρας, που αφήνει να κυκλοφορούν ελεύθεροι ρατσιστές παπάδες, νεοναζί, φονιάδες και φασίστες και κρατάει στη φυλακή τα παιδιά μας. Ελευθερώστε την Ηριάννα» - Βαλέρια Κουρούπη, ηθοποιός.

Δεκάδες καλλιτέχνες, αθλητές, σπουδαστές, εργάτες, σχεδόν ολόκληρη η κοινωνία έχει ταχθεί ανοιχτά στο πλευρό αυτών των δύο ανθρώπων.

Ας τελειώσει η παράλογη αυτή ιστορία αύριο.

Το κάλεσμα για την συγκέντρωση συμπαράστασης είναι έξω από το Εφετείο Αθηνών, στις 9 αύριο το πρωί.

ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Οι φίλοι της Ηριάννας δημιούργησαν τον περασμένο Μάϊο ένα βίντεο-χρονικό.

Στο ταινιάκι των 3 λεπτών και 45 δευτερολέπτων παρουσιάζεται όλος ο παραλογισμός στην υπόθεση της και η αδικία που έχει στηθεί εις βάρος της.

Το χρονικό: 14 Μαρτίου 2011: H Αντιτρομοκρατική έκανε έφοδο στο σπίτι του φοιτητή ΕΜΠ και φίλου της Ηριάννας, Κωνσταντίνου. Στο σπίτι κοιμόταν, εκείνο το βράδυ και η Ηριάννα, φοιτήτρια φιλοσοφικής. Προσάγεται στη ΓΑΔΑ όπου δίνει προανακριτική κατάθεση, οικειοθελώς DNA, αποτυπώματα και την ίδια μέρα αφήνεται ελεύθερη. 18 Νοέμβρη 2011: Σύμφωνα με την κατάθεση ενός «μάρτυρα» που δεν ξανά εμφανίζεται ποτέ στο εξής, ούτε στο δικαστήριο, ανακαλύπτονται όπλα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πουθενά σε χώρο του ΕΜΠ στου Ζωγράφου. 11 Ιανουαρίου 2013: Συλλαμβάνεται η Ηριάννα και κατηγορείται ως μέλος της ΣΠΦ και για οπλοκατοχή με βάση ένα χαμηλής ποσότητας και κακής ποιότητας δείγμα DNA σε γεμιστήρα εκτός όπλου, από τα ευρήματα στο ΕΜΠ. Ενάμισι χρόνο μετά την υποτιθέμενη ανακάλυψη των όπλων και δύο χρόνια με το DNA της να υπάρχει στα χέρια της αστυνομίας.

1 Ιουνίου 2017: Εκφωνήθηκε για πρώτη φορά η ετυμηγορία σε βάρος των δύο κατηγορουμένων για ένταξη και συγκρότηση στην οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” και προμήθεια - κατοχή πυρομαχικών και όπλων.

Απόφαση: 13 χρόνια κάθειρξη.

Η Βαρκελώνη της «τρομοκρατίας»...

Επιπλέον, σαν να μην έφτανε ο παραλογισμός της «δικαιοσύνης», χρησιμοποιήθηκαν ως στοιχεία δύο ταξίδια που πραγματοποίησε ο Περικλής, που θεωρήθηκε πως σχετίζονται με τρομοκρατία (!) και πάλι χωρίς περαιτέρω στοιχεία.

«Γίνονται ταξίδια στο εξωτερικό, όπως στη Βαρκελώνη του Περικλή Μπ. και του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου, αδικαιολόγητα, όχι για αναψυχή, ήτοι σε πόλη της Ισπανίας που είναι γνωστή για την εκεί δράση ανάλογων τρομοκρατικών οργανώσεων».

H απολογία της Ηριάννας

«Είμαι στη φυλακή από τον Ιούνιο . Η ζωή μου άλλαξε δραματικά. Πήρε μια τροπή που δεν την περίμενα. Όσο και αν είχα άγχος για το τότε επικείμενο δικαστήριό μου, πίστευα ότι η αλήθεια μου θα ήταν αυτονόητη. Σαν όνειρο θυμάμαι, γιατί είναι τόσο παράταιρη με τη ζωή μου) τη στιγμή της σύλληψης του Κων/νου. Κοιμόμασταν σπίτι του και τα ΕΚΑΜ έσπασαν τη τζαμαρία. Τον ξύπνησα και θυμάμαι ακόμα το έντρομο βλέμμα του. Μου λέει «κάτσε ακίνητη, κλέφτες είναι». Και μετά μας πήγαν στη ΓΑΔΑ. Ο Κων/νος δεν θα μπορούσε να ξέρει ότι η Ο.Ο. κ ο Γ.Π. είναι μέλη της ΣΠΦ. Το έμαθε μετά τη σύλληψή του. Όταν μου έδωσαν την έκθεση σύλληψής μου να υπογράψω, είδα ένα κατεβατό από άγνωστες λέξεις. Ένα κατεβατό από όπλα. (σ: Η σύλληψη της Ηρ. έγινε το 2012 κι όχι το 2011 που έγινε του Κων/νου). Δεν προφυλακίστηκα, αφέθηκα ελεύθερη και συνέχισα κανονικά τις σπουδές μου. Παράλληλα δούλευα, δίδασκα στο διδασκαλείο ελλ. γλώσσας κ.α. Και μετά ξεκίνησα το διδακτορικό μου. Μετά έγινε η δίκη, καταδικάστηκα για μια οργάνωση τα μέλη της οποίας δεν γνωρίζω. Ως προς τα όπλα το μόνο που με συνδέει με τα συγκεκριμένα αντικείμενα είναι η έκθεση της κ. Μεθενίτη. Δεν είμαι ούτε στατιστική, ούτε φασματική μονάδα όπως λέει η κ. Μεθενίτη. Είμαι οι κόποι μου που καταστρέφονται. Και κάτι τελευταίο αν μπορώ: Όλοι μας θέλουμε να ζούμε σε μια ιδανική κοινωνία. Σε μια κοινωνία που προσεγγίζει την ουτοπία. Εγώ εργάζομαι με ανθρώπους που έχουν αφήσει τη χώρα τους, που θέλουν να σταθούν στα πόδια τους. Αυτή είναι η ταυτότητά μου. Να βοηθάω μετανάστες να μάθουν ελληνικά για να σταθούν στα πόδια τους. Δε με νοιάζει αν είναι σκευωρία, με νοιάζει που έχει καταστραφεί η ζωή μου. Και ο Κων/νος το ίδιο. 8 χρόνια δε μας άφησαν σε ησυχία. Παντρευτήκαμε στο Μεταγωγών».

#ΗΡΙΑΝΝΑ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΑΠΟΝΟΜΗ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ