δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Το ΚΚΕ θυμήθηκε να αποκαταστήσει κομματικά τον Άρη Βελουχιώτη μετά από 73 χρόνια!


Στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ, το περασμένο Σάββατο, σχετικά με την περίοδο 1918-1949, εξετάστηκε μια σειρά από ζητήματα, μεταξύ των οποίων είναι και η κομματική αποκατάσταση του Άρη Βελουχιώτη.

Στην προηγούμενη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του 2011, ο Άρης Βελουχιώτης αποκαταστάθηκε από το ΚΚΕ πολιτικά αλλά όχι κομματικά, καθώς η Συνδιάσκεψη είχε θεωρήσει ότι καλώς έπραξε ο Βελουχιώτης, καθώς «είχε δίκιο ως προς την εκτίμηση που έκανε για τη Συμφωνία της Βάρκιζας», αλλά κακώς έπραξε που δεν υπάκουσε στο κόμμα!!!

Για την μη κομματική του αποκατάσταση το ΚΚΕ το 2011 δήλωνε:

«Η διαφωνία του Άρη με τη Συμφωνία της Βάρκιζας δε δικαιώνει τη στάση του απέναντι στη συλλογική θέση του Κόμματος και την παραβίαση από αυτόν της κομματικής πειθαρχίας, καθώς και την αξιοποίηση από τον Αρη της φήμης και του σεβασμού που είχε κατακτήσει την προηγούμενη περίοδο ως καπετάνιος του ΕΛΑΣ και στέλεχος του ΚΚΕ».

Μπορεί να θεωρείται γραφική, πια, η αναφορά στα γεγονότα της Βάρκιζας, αλλά είναι το χαρακτηριστικότερο δείγμα τακτικής του ΚΚΕ.

Καμία οργάνωση από τα κάτω. Τα μέλη του κόμματος πρέπει να υπακούν τυφλά και να πειθαρχούν στην ηγεσία. Ακόμα και όταν έχουν δίκιο τελικά, όσοι διαφώνησαν, ακόμα και αν πάρει στο ΚΚΕ 66 χρόνια να παραδεχτεί το λάθος του, επιμένει στην άποψη ότι κακώς δεν υπάκουσαν στις «διαταγές» του κόμματος.

Μία παράνοια...

Εφόσον, το ΚΚΕ προχώρησε σε πολιτική αποκατάσταση του Άρη Βελουχιώτη το 2011, αρνούμενο να αποκαταστήσει και κομματικά τον Καπετάνιο του ΕΛΑΣ, εξαιτίας ανυπακοής, περιμένουμε να μάθουμε τι άλλαξε αυτά τα 7 χρόνια.

Και όχι απλά τι άλλαξε στην περίπτωση κομματικής αποκατάστασης ενός ανθρώπου που αποτελεί σύμβολο, αλλά και τη γραμμή του κόμματος για το τι θα συμβεί σε ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον.

Έτσι και μόνο έτσι θα έχει ουσιαστικό νόημα η φράση: «Κάλλιο αργά, παρά ποτέ»...

Αλλάζει, δηλαδή ουσιαστικά γραμμή το ΚΚΕ, κατά της τυφλής υπακοής των μελών στις αποφάσεις του κόμματος, ή απλώς αποκαθιστά τον Άρη Βελουχιώτη, εξαιτίας της γελοιότητας της πολιτικής, αλλά όχι κομματικής αποκατάστασης;

Αν και είναι σημαντικό να απαντήσει το ΚΚΕ για ενδεχόμενες μελλοντικές αντίστοιχες περιπτώσεις, είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι ο «αντιρρησίας» θα διαγραφεί από το κόμμα, θα δεχτεί πόλεμο από τον Ριζοσπάστη και από τους πρώην συντρόφους του και το ΚΚΕ θα τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα 70 χρόνια μετά.

Για τα επόμενα 70 χρόνια δεν θα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες να μας απαντήσει αν τελικά καλά έκανε κάποιος που παράκουσε το κόμμα, εφόσον το κόμμα είχε άδικο! Και το παραδέχτηκε!

Τις επόμενες μέρες θα δοθούν στη δημοσιότητα η εισήγηση της ΚΕ στη Συνδιάσκεψη και οι αποφάσεις κομματικών αποκαταστάσεων.

Αναμένουμε πραγματικές απαντήσεις και όχι τις γελοιότητες του 2011.

#ΚΚΕ