δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Η αστυνομία προσήγαγε τους αντιφασίστες που δέχτηκαν επίθεση από νεοναζί


Ζούμε, λοιπόν, στη χώρα που όταν δέχονται φασιστική επίθεση οι αντιφασίστες, τους προσαγάγει η αστυνομία. Τους αντιφασίστες...

Το βράδυ της Κυριακής, περίπου στις 8.20, ομάδα 30 με 40 φασιστών, επιτέθηκε σε υπό κατάληψη κτίριο (πρώην ΠΙΚΠΑ) που βρίσκεται στην οδό Τιμοδήμου 12 στα Πετράλωνα.

Οι φασίστες προσέγγισαν το κτίριο, φωνάζοντας συνθήματα κατά του αντιεξουσιαστικού χώρου, αλλά και κατά της συμφωνίας Ελλάδας - Μακεδονίας για το ζήτημα της ονομασίας της γείτονος χώρας.

Στη συνέχεια, πέταξαν εντός της κατάληψης πέτρες και μολότοφ, οι οποίες δημιούργησαν μικρή εστία φωτιάς, η οποία ευτυχώς σβήστηκε γρήγορα.

Δυστυχώς, τραυματίστηκε ένα άτομο, το οποίο καταδίωξε τους φασίστες, αλλά απομονώθηκε και χτυπήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για νεαρό άνδρα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Μέλη της κατάληψης αναφέρουν, ότι ο τραυματίας δέχτηκε επίθεση στο κεφάλι με αλυσίδες, με αποτέλεσμα τα τραύματα του να χαρακτηρίζονται σοβαρά.

Προφανώς, οι νεοναζί είχαν σκοπό να κάψουν την κατάληψη, όπως ακριβώς έγινε και στην Θεσσαλονίκη, όταν τον Ιανουάριο, στο εθνικιστικό συλλαλητήριο, ομάδα φασιστών επιτέθηκε, έβαλε φωτιά και έκαψε ολοσχερώς την κατάληψη Libertatia, αδιαφορώντας αν θα υπάρχουν θύματα, ή ακόμα καλύτερα επιδιώκοντας να υπάρχουν.

Αμέσως μετά την σημερινή επίθεση, άμεση ήταν η αντίδραση των αντιφασιστών που βρίσκονταν εντός της κατάληψης, οι οποίοι άρχισαν να κυνηγούν τους επιτιθέμενους, που είχαν σκορπιστεί στα γύρω στενά.

Στη συνέχεια ακολούθησε παρέμβαση της αστυνομίας, που για μία ακόμα φορά απέδειξε πως μπάτσοι και νεοναζί είναι το ίδιο μαγαζί.

Οι αστυνομικοί, λοιπόν, προχώρησαν σε προσαγωγές τριών ατόμων, όλοι αντιφασίστες. Δηλαδή προσήχθησαν οι άνθρωποι που δέχτηκαν την επίθεση και τόλμησαν να καταδιώξουν τους δράστες.

Όπως επίσης ήταν αναμενόμενο, οι δράστες της επίθεσης διέφυγαν της σύλληψης. Όλοι.

Μετά την επίθεση, στο σημείο συγκεντρώθηκε κόσμος, ενώ λίγη ώρα αργότερα πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική διαδήλωση στην περιοχή.

Η ανακοίνωση της κατάληψης:

«Σήμερα 8:20 μμ η κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, την ώρα που η ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Πετραλώνων Θησείου Κουκακίου πραγματοποιούσε συνέλευση, δέχτηκε επίθεση από ομάδα φασιστών. Οι φασίστες ήταν περίπου 30, κουκουλωμένοι, σπάσαν τζάμια, πέταξαν πέτρες και μολότοφ και φώναζαν "Πουτάνας γιοι αναρχικοί θα πεθάνετε". Όταν βγήκαν οι σύντροφοι για να τους κυνηγήσουν, απομόνωσαν έναν και τον χτύπησαν στο κεφάλι με αλυσίδες με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να βρίσκεται στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα. Επίσης όταν κάποιοι σύντροφοι τους κυνήγησαν απωθοντας τους, ήρθαν ΔΙΑΣ ΟΠΚΕ και περιπολικό και προσηγαγαν τρεις από τους συντρόφους. Αυτή την στιγμή οι σύντροφοι είναι στην γαδα. Σε λίγη ώρα ξεκινάει πορεία στην γειτονιά».

#ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ #ΕΛΛΑΔΑΦΑΣΙΣΜΟΣ #ΦΑΣΙΣΜΟΣ #ΧΡΥΣΗΑΥΓΗΕΠΙΘΕΣΕΙΣ