δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Ομοφοβικά καθάρματα πέταξαν δύο άνδρες στον Θερμαϊκό επειδή κρατούσαν την πολύχρωμη σημαία


Το απόγευμα του Σαββάτου δύο άνδρες δέχτηκαν άνανδρη ομοφοβική επίθεση από τρεις άγνωστους επίσης άνδρες στην Θεσσαλονίκη.

Οι δύο άνδρες, ο ένας 35χρονος από τις Σέρρες και ο άλλος 45χρονος από την Βραζιλία, κατευθύνονταν στο Thessaloniki Pride, που πραγματοποιήθηκε σήμερα για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας με το σύνθημα «Άκρως Οικογενειακό».

Πριν προλάβουν να φτάσουν στο σημείο όπου ήταν προγραμματισμένο το Gay Pride, οι δύο άνδρες πέρασαν από την παλιά παραλία, λίγο πριν από τον Λευκό Πύργο, μπροστά από το καφέ «Μικέλ» της περιοχής, κρατώντας την πολύχρωμη σημαία του gay κινήματος.

Στην καφετέρια βρίσκονταν οι τρεις ομοφοβικοί, οι οποίοι μόλις αντίκρυσαν τα θύματά τους, κατευθύνθηκαν προς το μέρος τους.

Οι δράστες πλησιάζοντας τους δύο άνδρες άρχισαν να φωνάζουν: «Θα πεθάνετε κι εσείς και τα τσιράκια σας» και στην συνέχεια τους έσπρωξαν στη θάλασσα.

Το Λιμενικό κινητοποιήθηκε άμεσα και έβγαλε τα δύο άτομα από τη θάλασσα και στη συνέχεια τους οδήγησε σε ασφαλές σημείο.

Αμέσως μετά την επίθεση οι τρεις νταήδες φυσικά τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται από τις Αρχές.

Τα δύο θύματα της ντροπιαστικής φασιστικής, ρατσιστικής και ομοφοβικής επίθεσης δήλωσαν για το περιστατικό:

«Περπατούσαμε ανυποψίαστοι στην άκρη της παραλίας, όταν πλησίασαν τρεις άγνωστοι νεαροί.

Πρώτα έσπρωξαν στην θάλασσα τον έναν από εμάς που κρατούσε την σημαία του gay pride και στην συνέχεια και τον άλλον».

Το περιστατικό ανέλαβε αρχικά το Λιμενικό Σώμα, αλλά εφόσον πρόκειται για ρατσιστική επίθεση, και εντάσσεται στο νόμο περί ρατσιστικής βίας που αποτελεί κακουργηματική πράξη, η υπόθεση τελικά κατέληξε σε προανάκριση από το τμήμα ρατσιστικής βίας της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

#ΟΜΟΦΟΒΙΑ #ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ